Nagel & Handen

KOH Candy collectie - swatches & review

Ben je in de afgelopen maanden ook verslaafd geraakt aan Candy Crush? Als ik mijn Facebook tijdlijn bekijk word ik bedolven onder alle request voor levens, snoepjes en extra beurten. Ik speel het zelf ook weleens, maar aangezien ik vrijwel altijd nagels moet lakken ontbreekt de tijd....haha, dat valt mee hoor. Maar KOH Cosmetics liet zich wel inspireren door het spelletje en brengt volgende week de Candy collectie uit. Kijk je mee naar de swatches?

De collectie bestaat uit lekkere felle kleurtjes die inderdaad goed overeenkomen met de snoeperige Candy Crush kleurtjes, zo kun je als Candy Crush verslaafde ook jouw nagels in stijl lakken! Lukt het spelen dan nog wel? Ja hoor, mits je de kleuren even goed laat drogen, anders wordt de ipad of telefoon zo vies! 

Ik heb swatches gemaakt van de zes kleurtjes, op de foto heb ik telkens twee laagjes aangebracht en de foto''s zijn gemaakt met indirecte flits, helaas geen zon foto''s dit keer door gebrek aan zon.....

KOH 321 Lemon Pops - met citroengele nagellak heb ik een haat liefde verhouding, ondanks dat ik hou van de kleur vind ik het op mijn nagels vrijwel nooit mooi. Lemon Pops is geen uitzondering, ondanks dat de kleur best leuk is, de formule is nl. veel te dun en lakt niet fijn. In twee laagjes is de kleur niet mooi dekkend, er blijven lege vegen zichtbaar en de nagellak droogt heel langzaam waarbij die alle kanten opdruipt, voor mij is het zeker geen aanrader.

KOH 322 Juicy orange - licht oranje, een beetje de kleur van een rijpe mango, meer nog dan de kleur van een sinaasappel, die is toch wat feller. Juicy orange is ook wel wat dun, maar niet zo erg als Lemon pops, daardoor dekt deze wel in twee laagjes en droogt de lak normaal op. Juicy oranje lijkt trouwens ook wel op Dior Mango, een kleur die niet in Nederland verkocht werd, misschien leuk voor de fans?

KOH 323 Candy crush - deze heldere, felle roze tint is geweldig! Als enige van de zes lakjes zie ik hier een hele fijne witte shimmer in en die maakt de kleur nog wat levendiger. Candy crush lakt prettig, dekt in twee laagjes en droogt snel, echt een aanrader als je gek bent op roze nagellak & Candy crush

KOH 324 Funny gum - deze donkere fuchsia nagellak is prachtig, dekkend in één laagje en probleemloos aan te brengen, dit is dus echt een topformule, waarom zijn niet alle nagellakjes van deze collectie zo? De kleur is tropisch en warm, een prachtige kleur die ik vooral veel draag op mijn tenen, ik hou ervan!

KOH 325 Blueberry bubbles - korenblauw, weer een prachtige blauwe nagellak van KOH (dat kunnen ze nl. heel erg goed) die dekt in één laagje en prettig lakt, de formule is gelijk aan die van Funny Gum en Candy Crush, zeker een aanrader als je houdt van blauwe nagellak. Let er wel op dat je altijd een basecoat gebruikt als je blauwe (of gele of groene) nagellak draagt, die kleuren geven nl. sneller vlekken als je ze langer draagt.

KOH 326 Jelly bean green - deze kleur doet mij een beetje denken aan het potje "slime" dat we vroeger als speelgoed hadden, wie kent het nog? De kleur is niet echt heel mooi, maar dat is een kwestie van smaak denk ik, ik had het mooier gevonden als de kleur wat feller was geweest, dat had ook beter gepast tussen de overige kleuren van de collectie. De formule is niet fijn en vergelijkbaar met de Lemon pops, te dun en niet mooi dekkend in twee laagjes, al gaat het wel iets beter zoals je hierboven kunt zien. Nee, qua kleur en formule is dit voor mij ook geen aanrader.
helemaal in stijl Candy Crushen met KOH Candy
De Candy collectie van KOH is heerlijk zomers, vier van de zes kleuren uit de collectie zijn meer dan de moeite waard, ze lakken fijn en zien erg mooi en glanzend uit. De lakjes van KOH draag ik vrijwel altijd zonder topcoat, juist omdat ze zo mooi glanzen, door de toegevoegde topaas zijn de lakjes behoorlijk hard en dus langhoudend. De lakjes van KOH kosten EUR 14,99 per stuk (flesje 10 ml) en zijn o.a. te koop bij De Bijenkorf en andere luxe parfumeriëen, de KOH Candy collectie zal vanaf 1 juli 2013 te koop zijn.

Hoe vinden jullie deze kleurtjes? Staat één van mijn favorieten ook bij jouw op de wishlist? Heb je de prachtige KOH counter al gezien in de Bijenkorf in Den Haag?
Deel dit artikel
Back to top