Algemeen

Sunday question - is huidverzorging een noodzakelijke of luxe uitgave? En wie betaalt?

Huidverzorging is voor mij noodzakelijk, een onderdeel van mijn persoonlijke hygiëne en zorg voor mijn lijf. De cremes die ik gebruik op mijn gezicht zijn niet anders dan de tandpasta of shampoo die ik gebruik. Toch heb ik vaak het idee dat mensen gezichtsverzorging toch zien als een vorm van luxe. Dat kan het natuurlijk zijn, als je kiest voor een duur en luxe product, maar als je kiest voor een basic creme die niet zoveel kost, is het dan een noodzakelijke aanschaf of een luxe aanschaf?

Gisteren vroeg ik op Twitter aan mijn volgers onder de 18 jaar wie de huidverzorgingsproducten betaalt : de ouders of de jonge meiden/jongens zelf? Opvallend veel meiden betalen hun producten zelf en dat verbaast mij eigenlijk best wel. Ik ben zelf ook moeder van een dochter en ik betaal haar huidverzorgingsproducten voor haar, net zoals ik ook zorg voor haar shampoo''s, zonnebescherming, bodylotions, tandpasta, borstels, make-up removers en douchegels. Dat heb ik altijd gedaan, sinds dat ze geboren is en nu ze nog bij mij thuis woont vind ik dat eigenlijk heel normaal. Ik wil graag dat ze zich goed verzorgt en daarvoor heb je wel producten nodig, ook huidverzorgingsproducten en zonnebescherming.

Natuurlijk kan ik niet in iemands portemonnee kijken, maar ik vind het toch wel apart dat ouders wel tandpasta betalen, maar voor een meisje dat worstelt met puistjes niets eens producten kopen die dat zouden kunnen verhelpen. Dat is misschien een beetje kort door de bocht, maar ik denk toch dat veel ouders huidverzorging zien als een luxe en niet zozeer als een noodzakelijk iets. En naar mijn mening klopt dat niet helemaal, huidverzorging is net zo noodzakelijk als tandpasta....Je hoeft uiteraard niet direct de meest luxe, allerduurste cremes te kopen, in dat geval spreek je toch echt wel over een luxe uitgave, maar een basisproduct aanschaffen is toch niet zo gek? Zou in navolging van kledinggeld het ook niet handig zijn om jouw kinderen beautygeld te geven? Van dat geld moeten ze dan hun noodzakelijke verzorgingsproducten betalen, op die manier kun je goede afspraken met elkaar maken.

Wat vinden jullie? Zijn (basic) huidverzorgingsproducten zoals een facewash, toner, dagcreme, zonbescherming, scrub en masker noodzakelijke producten of zien jullie die toch meer als luxe producten? En hoe doen jullie dat met jullie kinderen? Of hoe doen/deden jouw ouders dat?
Deel dit artikel
Back to top