Reviews

Pupa Vamp! mascara in blauw, groen en paars - de zomertrend van 2013

Gekleurde mascara''s zijn helemaal hip deze zomer, wie had dat nu ooit bedacht? Als een kind van de jaren zeventig en tachtig heb ik dit al jaren geleden eens gedragen en eerlijk gezegd was ik nooit zo''n fan. Maar ja, als je van vrijwel ieder merk een gekleurde mascara binnenkrijgt dan ga je die toch testen....en dragen! En nu ben ik om, vooral als het om paarse mascara gaat, want die staat toch het beste bij mijn groene ogen. Pupa heeft haar succesvolle Vamp! mascara nu ook uitgebracht in mooie zomerse kleuren, kijk je mee naar mijn review?


Pupa Vamp! is een mascara die ervoor zorgt dat wimpers behoorlijk wat extra volume krijgen, met het afgeronde borsteltje kun je zelfs lastige kleine haartjes makkelijk bereiken. De mascara is te koop in zes tinten, waaronder de 3 felgekleurde die je op de foto''s ziet, natuurlijk is de mascara er ook in bruin, zwart en donkerblauw. Maar ja....dat is een beetje saai! Op naar de knalkleuren op je wimpers, maar hoe ziet dat er nu uit en hoe combineer of draag je het nu precies?

v.l.n.r. Pupa Vamp! in 301 Electric blue, 400 Amethyst Violet en 500 Emerald green


Zoals vrijwel iedere gekleurde mascara vind ik de Pupa Vamp! in de fellere kleuren wat droger van textuur, dat komt waarschijnlijk door de gekleurde pigmenten. Op zich is er best mee te werken, maar als je teveel laagjes over elkaar aanbrengt, dan oogt dat niet zo mooi. Ik combineer daarom liever een dun laagje zwarte mascara met een laagje Pupa Vamp!. Op de foto''s die je hieronder ziet heb ik dat echter niet gedaan, daar zie je de pure kleur, aangebracht in 2 dunne laagjes, zonder basis.

Pupa Mascara Vamp 301 Electric blue

Pupa Mascara Vamp 400 Amethyst Violet

Pupa Mascara Vamp 500 Emerald green
Zoals je ziet zijn de kleuren echt goed gepigmenteerd, de Pupa Vamp mascara maakt mijn wimpers inderdaad voller, maar helaas niet echt langer. Ook vind ik dat de mascara de wimpers niet echt fixeert, de krul die ik er ''s ochtends inzet met mijn wimperkruller lijkt na een tijdje langzaam uit te zakken. Maar dat is niet echt een ramp, het zijn gewoon kleine minpuntjes zoals iedere mascara die wel heeft, de kleuren van de Pupa Vamp mascara maakt best veel goed, niet iedere gekleurde mascara is nl. zo gepigmenteerd. De mascara is niet waterproof, maar blijft wel de hele dag netjes op zijn plaats, zelfs met zeer warm warm inclusiet zweten. 

Mijn favoriete kleur is de Amethyst Violet, een donkerpaarse kleur die goed staat bij mijn groene ogen, maar ook prima past bij andere oogkleuren. De Electric Blue vind ik ook mooi, blauw is nu eenmaal minder mijn kleur dan paars, daarom kies ik deze zomer regelmatig voor paarse mascara, ook merken als Givenchy en Lancome hebben mooie kleurtjes. Op de foto hieronder heb ik de mascara gecombineerd met het Yves Saint Laurent Marrakesh palette uit de zomermake-up collectie (zie het artikel daarover hier). De paarse oogschaduw uit het palette past perfect bij de paarse mascara!



Ik heb mijn look behoorlijk licht gehouden, dan springt de paarse kleur van de wimpers er net iets meer uit, als je donkere oogschaduw draagt dan valt de kleur natuurlijk wat meer weg en dat is zonde. Op mijn wangen draag ik de MAC blush Hot Nights en de lipglass Rhythm, allebei uit de Temperature Rising collectie.
De Pupa Vamp! mascara kost EUR 17,50 per stuk en is te koop bij de verkooppunten van Pupa, meer informatie vind je hier en op de website van Pupa : www.pupa.nl

Ben jij inmiddels al om en heb je ook een gekleurde mascara gekocht? Je vindt ze tegenwoordig van heel veel merken, welke kleur heb jij gekozen?

Deel dit artikel
Back to top