Nagel & Handen

How to & review : Pupa Nail art mania Crazy Crystals

Hou jij wel van opvallende nagels? En vind je het niet erg om iets meer tijd kwijt te zijn aan het opbrengen van een opvallende nagellak, dan heeft Pupa iets leuks voor je : Nail art mania Crazy Crystals. In deze sets vind je een gekleurde Pupa nagellak, een flesje kristallen strooisel en een kwastje, alles wat je nodig hebt voor sparkly, neon nails...alsof ze door Tinkerbell herself zijn bestrooid met engelenstof! Het aanbrengen is supersimpel en het effect betoverend, kijk je even mee naar de tutorial en de foto''s van het resultaat?

Wat heb je nodig:

  • handcreme (op de foto L''Occitane)
  • basecoat (op de foto Terribly basecoat van By Terry)
  • Pupa Nail art Mania Crazy crystals in de kleur 003

Breng een flinke laag handcreme aan en smeer deze goed uit over de handen en bij de nagelriemen

Verwijder de handcreme van de nagels met een watje met een heel klein beetje nagellakremover, zo hecht de basecoat veel beter

breng een laagje basecoat aan

zet de Pupa Nail art mania Crazy Crystals klaar, draai het dopje van het poeder en verwijder het beschermvelletje.

breng een laagje gekleurde Pupa nagellak aan en laat die even drogen, ik heb ongeveer 2 minuten gewacht totdat ik verder ging met de volgende stap

breng een tweede laag nagellak aan op één vinger (!!!) en strooi direct het poeder op de gelakte nagel, op de foto heb ik mijn middelvinger en ringvinger al gedaan en is de pink aan de beurt. Zorg dat je werkt boven het bijgevoegde bakje!

strooi de crystal poeder goed over de nagel, schud het overtollige eraf en strooi daarna nog meer poeder erop, totdat echt alle nagellak is bedekt, raak de nagel niet aan!

Er ligt best een laagje poeder op de nagel, schud het poeder eraf en laat een minuutje drogen

Geen zorgen, het poeder dat nu nog op de nagelriemen ligt gaat er zo nog af!

Alsof je met je vingers in de fluorroze verf hebt gezeten, wat een grappig gezicht!

Pak nu het kwastje en veeg het overtollige poeder van de vingers af, duw niet te hard op de nagels, de nagellak is nl. nog steeds zacht. Na ongeveer 10 minuten is de nagellak vrijwel uitgehard en kun je eventueel nog wat meer poeder wegvegen, maar als je iets langer wacht kun je ook jouw handen wassen....dan is direct al het losse poeder weg. Het poeder kan wel een beetje ophopen bij de nagelriemen, wacht even met wegvegen tot de nagellak droog is, anders wordt het echt een knoeiboel!
In het bakje zit nu heel veel poeder, dat kun je weer hergebruiken! Je zou het direct vanuit het bakje kunnen teruggieten in het flesje, maar dat is best een beetje lastig. Neem anders een vel papier dat je dubbel vouwt en strooi het daar op.

Natuurlijk heb ik ook nog wat andere kleuren voor jullie uitgeprobeerd, het heeft even wat tijd gekost, maar ze zijn stuk voor stuk heel leuk om te zien, kijk even mee naar de swatches...


Pupa Nail art mania Crazy Crystals 001 Fluo blue

Pupa Nail art mania Crazy Crystals 002 Fluo violet

Pupa Nail art mania Crazy Crystals 003 Fluo pink

Pupa Nail art mania Crazy Crystals 005 Fluo yellow

Pupa Nail art mania Crazy Crystals 006 Fluo green
Vivianne

heeft de paarse versie een tijdje geleden langer uitgeprobeerd en zij was helemaal enthousiast! De nagellak van Pupa chipt vrijwel niet, daardoor heeft ze echt dagenlang plezier gehad van haar Crazy Crystals. Na een paar dagen verdwijnt het laagje kristallen heel geleidelijk, waardoor de nagellak wat minder glanzend gaat ogen. Toch ziet dat er eigenlijk nog best prima uit, het is wat minder sprankelend en opvallend, maar nog zeker draagbaar. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over handen wassen en douchen, dat kan prima en de kristallen zien er nog steeds prima uit. We hebben geen topcoat over de Crazy Crystals aangebracht, dat is niet nodig en ziet er niet mooi uit.

De Pupa Nail art mania Crazy Crystals zijn verkrijgbaar in 6 fluo kleuren en in 6 urban chic kleuren, die een stukje minder fel en opvallend zijn.  Je betaalt voor een setje EUR 14,95 en daarmee kun je behoorlijk lang doen, je gebruikt relatief weinig poeder en kun de poeder natuurlijk ook combineren met andere nagellak. Pupa kun je kopen bij diverse drogisterijen en parfumerieën, de verkooppunten kun je vinden via de website van Pupa.

Wat vind jij van de Crazy Crystals? Is het iets voor je?

Deel dit artikel
Back to top