Inspiratie & Tutorials

Get ready for summer: Festival make-up & tips

Het festival seizoen is nu echt van start gegaan! Afgelopen weekend waren er een hoop verschillende festivals verspreid door het hele land, van Latin Village tot aan Parkpop. Zelf ben ik afgelopen weekend bij Concert at Sea geweest, een twee-daags festival op de Brouwersdam met heel wat bekende artiesten uit binnen en buitenland. Vrijdag heeft het de hele dag geregend en zaterdag scheen de zon juist volop , hoe zorg je er nu voor dat je make-up partyproof is en de hele dag blijft zitten? Als het zonnig is maar ook met regen? Benieuwd naar mijn tips, lees dan snel verder!

Op het terrein hadden 40.000 mensen zich verzameld om de concerten bij te wonen, de sfeer is echt top! Dat moet ik er zeker even bij zeggen en ben dan ook zeker van plan om volgend jaar weer te gaan!!

De weersvoorspellingen waren erg wisselvallig,

ze gaven zon en heel veel regen op. Dus ik moest kiezen wat ik mee zou nemen.. Ik ging voor een make-up look die tegen een regenbui kan en tegelijkertijd goed blijft zitten als het warmer is. Ik kreeg veel complimentjes (voornamelijk van vrouwen) over mijn make-up die zelfs na een hele dag in de regen nog perfect op zijn plek zat. Natuurlijk heb ik van te voren verschillende make-up uit geprobeerd en heb de volgende producten gebruikt voor mijn look:

  • Clinique CC-Creme met SPF 30 (EUR 29,30). Deze CC-creme is een beetje plakkerig en heeft een mooie dekking die de hele dag blijft zitten. De CC-creme trekt een beetje in de huid en voelt heel prettig aan.
  • Mac Pro Longwear Concealer (EUR 18,00): Mijn favoriete concealer, al jaren eigenlijk. Ik heb inmiddels al zeker zes flesjes helemaal opgemaakt. Je hebt maar heel weinig nodig en de naam zegt het eigenlijk al ''Pro Longwear'' deze concealer blijft dus goed zitten!
  • Nyx Oogschaduw basis (EUR 7,07), zeker een van mijn favoriete budgetproducten, zorgt ervoor dat mijn oogschaduw op z''n plek blijft en niet verschuift.
  • De Chanel Le Volume (EUR 30,05) mascara is alles behalve goedkoop maar is zeker elke euro waard. Deze mascara is niet waterproof maar blijft wel goed zitten. Tot mijn grote verbazing blijft deze mascara echt goed zitten en een flinke koude regenbui kan deze mascara wel hebben. Een echte aanrader dus!
  • De Bourjois 48 Record Liner (EUR 10,49) gaat ook mee op vakantie deze zomer.. Aan het eind van de regenachtige dag was mijn eyeliner gewoon nog aanwezig, met wing en al ;-) Geen panda ogen voor mij en daar was ik toch wel erg blij mee!
  • Met de Gosh Long Lasting Brow Pen (EUR 7,99) was ik al een keer gaan hardlopen in de stromende regen en met succes want mijn wenkbrauwen zaten nog perfect. Daarom koos ik meteen voor dit wenkbrauwproduct!
  • Nars Orgasm blush en Laguna bronzer duo (EUR 37,00): Vriendin Iris nam deze mee voor mij uit New York is zit standaard in mijn reistoilettas, ik heb niet zo veel bronzer en blush gebruikt omdat poeder gewoon niet blijft zitten bij mij en al helemaal niet als het regent.
  • En als laatste Mac loves Rihanna Heaux (EUR 18,50) waar ik helemaal weg van ben. Dit is echt de beste long-lasting lipstick EVER! Ik bracht de lipstick ''s ochtends aan en heb daarna gegeten, gedronken, gepraat en vooral veel gelachen. Aan het eind van de avond kwam ik aan bij de tent (ja, we zijn gaan kamperen) en moest mijn lipstick er echt afboenen, zo goed blijft deze lipstick zitten. De Retro Matte structuur van deze lipstick is echt super en ik ben echt op zoek naar een back-up! Deze herfst komt er nog een MAC <3 Rihanna collectie uit, dus niet getreurd want wie weet komen deze lipsticks nog wel terug!

Niet mijn allerbeste foto maar ach, het regende al zo''n 5 uur non-stop. Zoals je ziet zit mijn lipstick nog steeds perfect en had ik niet echt ''panda ogen''. Mijn concealer was wel een beetje gaan creasen omdat mijn gezicht helemaal nat geworden was, ik heb van mijzelf vrij donkere kringen en in combinatie met vermoeidheid worden mijn wallen altijd een beetje blauwig. Mijn haar had ik naar achteren gedaan en ik had mijn donut-knot in met wat schuifspeldjes. Als je haar nat is dan zie je er niet uit als een verzopen kat met sliertig plukken naast je gezicht maar heb je een mooie knot die goed op zijn plek blijft zitten!

Deze foto zegt al genoeg denk ik, we waren helemaal doorweekt en al onze kleding was helemaal nat. We zijn bij thuiskomst gaan douchen en hebben alle natte spullen uitgewrongen en in plastic zakken gestopt. De volgende dag hebben we een groot grondzeil neergelegd en met scheerlijnen waslijntjes gemaakt waar we onze kleding te drogen hebben gelegd en gehangen. De zon scheen, dus binnen een uur was alles droog! En konden we alles weer droog opbergen. Een goede tip voor als je natte schoenen hebt: Droog het ergste met de fohn en vervolgens stop je kranten in jouw schoenen en zet de schoenen in de zon te drogen, het vocht trekt dan in de krant, dat kun je natuurlijk het beste weer thuis doen.

Zaterdag trokken de wolken weg en begon de zon heerlijk te schijnen, het werd zelfs warm en ik had snel nog wat zonnebrand in mijn tas gestopt. Natuurlijk hadden we ons van te voren al ingesmeerd maar dat beetje extra was hard nodig. Let op dat je bij de meeste festivals geen flesjes of spuitbussen mee mag nemen en je met je zonnebrand dus een beetje uit moet kijken. Je kunt bijvoorbeeld zonnebrand doekjes meenemen, een stick of een klein plastic flesje met wat zonnebrand.

Bij lekker weer hoort natuurlijk een koud drankje, let op met alcohol en de zon want meestal is dat niet zo''n goede combinatie. Veel drinken is natuurlijk goed maar alcohol juist niet! Op mijn nagels had ik een Liquid Sand Lakje van OPI (EUR 14,25) dit blijft lekker lang zitten en hoefde ik mijn nagels het weekend niet te lakken.

Een zonnebril is echt een must-have tijdens een festival, niet alleen voor de zon maar ook voor eventuele wallen! Zaterdag droeg ik precies dezelfde make-up als vrijdag alleen droeg ik nog wat extra zonbescherming en had ik mijn bronzer wat royaler aangebracht. De lipstick van Mac bleef echt perfect zitten de hele dag lang en zelfs in de late uurtjes hoefde ik mijn make-up niet bij te werken!

Wat moet je echt meenemen als het regent:

  • Een regenponcho of een paraplu
  • Extra sokken (natte voeten is echt niet lekker!)
  • Eventueel een wattenstaafje of wat zakdoekjes om uitgelopen make-up te verwijderen.
  • Een lippenbalsem of lipstick om je lippen bij te werken indien nodig.
  • Haarelastiek om je haar mee vast te zetten
Wat moet je echt meenemen als de zon schijnt:
  • Zonnebrand met een hoge factor
  • Natte tissues als opfrisser
  • Blotting papers voor het glimmen
  • Een zonnebril voor de zon (en om eventuele wallen te verbergen)
  • Een voedende lippenbalsem of lipstick het liefst met een SPF
Dit waren mijn tips voor een comfortabele dag op een festival! Heb jij nog goede (longlasting) make-up producten of handige tips voor op het festival terrein? Laat dan een reactie achter bij de comments en wie weet kun je iemand wel een groot plezier doen met jouw tip!
Deel dit artikel
Back to top