Inspiratie & Tutorials

Get ready for summer : klaar voor een dagje pretpark

Afgelopen winter liep ik in de kou door Disneyland Parijs en deelde ik in een artikel mijn tips over hoe je een beetje toonbaar blijft. Vandaag ga ik je mijn zomerse tips geven, want de zomervakantie komt eraan en dan staat er misschien wel een dagje pretpark op de plannning? Ik denk dat wij er zeker weer aan gaan geloven, Disneyland is echt wel een must voor ons tijdens de zomervakantie, maar we houden ook van De Efteling. Lees je even mee?

Bereid je voor
Die-hard pretpark bezoekers weten natuurlijk prima wat ze wel en niet mee moeten nemen tijdens een dagje fun in het pretpark. Maar misschien ga jij niet zo vaak of is het wel de allereerste keer, dan zijn tips soms best handig. Bekijk van te voren hoe het park eruit ziet en kies uit wat je het liefste zou willen doen op de dag dat je er bent. Zeker in de zomervakantie zal het behoorlijk druk zijn, met lange wachttijden tot gevolg. Relaxt rondlopen in een pretpark is meestal niet aan de orde, een militaire planning is meer aan te raden! Haha...nee hoor, dat hoeft nu ook weer niet, maar als je het meeste uit jouw dag wilt halen is een beetje planning wel aan te raden, teveel te doen in te weinig tijd!

Dress to impress
Voordat je richting pretpark vertrekt is een blik op het weerbericht wel handig. Word het een warme, zonnige dag of juist fris en misschien wel regenachtig? Kleed je zoveel mogelijk naar de weersverwachting en neem eventueel nog wat spullen mee “voor de zekerheid” (denk aan een paraplu of regencape). Kies vooral goed zittende schoenen, waar je de hele dag comfortabel op kunt lopen en wachten. Is het warm? Vergeet dan geen vestje mee te nemen voor het geval je ergens binnen, in de airco, moet wachten. Dat kan nl. best weleens heel kouw worden. Is het zonnig? Dan is een petje of hoedje zeker aan te raden, vooral voor kids, een zonnebril is natuurlijk echt nodig!

Ik ben altijd al gek op pretparken geweest, ook toen ik 2 jaar oud was
Uiterlijk is niet het belangrijkste...

.
maar toch wil je er goed uitzien Je loopt niet door een pretpark om te showen hoe mooi je bent of hoe perfect jouw haar zit, maar persoonlijk wil ik er wel, zoals altijd, verzorgd en netjes uitzien. Ik besteed in de ochtend wat extra aandacht aan mijn make-up, zorg voor een goede primer, zo weet ik zeker dat mijn make-up de hele dag blijft zitten, zowel in slecht of heerlijk weer. Handig, want zo hoef ik de hele dag nergens meer naar te kijken. Dat doe ik ook niet, tenzij is in een toilet even een blik in de spiegel werp!

Wat zit er in mijn tas?

 • zonnebrand (voor de hele familie, dus meestal een SPF30, wel een kleine verpakking)
 • mini-handcreme
 • lippenbalsem (met spf als de zon schijnt)
 • hydraterende spray of spuitflesje met water
 • haarborstel & elastiekjes (omhoog met mijn haar als het warm is....)
 • zonnebril (ik neem ze voor de kids ook mee)
 • portemonnee met inhoud entreetickets (online gekocht, dat scheelt wachten)
 • telefoon en extra oplader (download van te voren de app van het pretpark, als die er is tenminste)
 • paracetamol en eventueel andere medicijnen
 • blaarpleisters & een paar normale pleisters
 • concealer
 • lipstick of lipgloss
 • travalo met parfum
 • flesje water, dat ik weer opnieuw kan vullen
 • onderin mijn tas doe ik een plastic zak waarin mijn tas past, handig bij natte attracties
Ik neem vrijwel nooit iets te eten of drinken mee van huis, al deed ik dat wel toen de kids kleiner waren, ze hadden dan graag hun favoriete drankjes en hapjes onderweg, tegenwoordig is dat heel wat makkelijker. 

Geniet volop van een dagje pretpark en laat je vooral niet te veel opjagen. Soms kun je misschien niet alles doen wat je wilde, maar ontspannen door een pretpark of dierentuin lopen is veel gezellig dan rennend van attractie naar attractie. En vergeet niet dat de voorpret ook al leuk is, pak lekkers in voor onderweg en maak er een heerlijke dag van! Wil je tips over Disneyland Parijs of De Efteling? Ik ben er vaste gast, dus kom maar op met die vragen!
Deel dit artikel
Back to top