Reviews

Zalige zomergeuren - deel 2 met o.a. Givenchy, Lanvin en Emporio Armani

Fris, fruitig, licht en sprankelend....dat zoeken de meeste mensen waarschijnlijk wel in een zomergeur. Gelukkig zijn er behoorlijk wat mooie geuren om uit te kiezen en vandaag laat ik jullie weer kennismaken met vijf nieuwe geuren. Een lieflijke "bruidsparfum" met de geweldige naam Something Blue of een heerlijke, frissere versie van de spannende Dahlia? Misschien spreekt de nieuwe roze Emporio Armani geur jou wel aan of ga je toch voor een geur die past bij jouw favoriete kledingmerk? Kijk maar snel even verder....


Emporio Armani Diamonds rose EUR 67,00 (50 ml eau de toilete)

Armani Diamonds heeft opnieuw tijdelijk een nieuwe geur toegevoegd aan het assortiment, dit keer is het op diamanten geînspireerde flesje meisjesachtig roze. Logisch, want deze "rose" is voorzien van zeer frisse, citrusachtige rozen in het hart van de geur. De geur opent fris door de sprankelende bergamot, framboos en zwarte bessen.  Het hart blijft fris, maar heeft een ietwat ouderwetse ondertoon door de lelietjes-van-dalen en freesia. Het resulteert in een vrij meisjesachtige versie van Diamonds, die inderdaad heel geschikt is voor de lente en zomer, toch zou het niet mijn favoriete geur worden, al kan ik maar lastig uitleggen waarom dat zo is. Alle ingrediënten spreken mij aan, maar de combinatie is net niet wat ik fijn vind. De combinatie van frisse citrus en tikje ouderwetse bloemen is gewoon niet mijn ding, maar dat hoeft ook niet, tenslotte hebben we zo allemaal onze eigen favorieten!

Betty Barclay Tender blossom EUR 32,37 (50 ml eau de toilette)
Betty Barclay ken ik wel als kledingmerk waar mijn oma weleens iets van draagt, een mooi, maar niet zo hip merk dat volgens mij vooral populair is onder iets oudere dames. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis hoor...ik draag het merk in elk geval zelf niet. Ik wist niet dat Betty Barclay ook parfums heeft, maar dat blijkt nu wel het geval. De nieuwste aanwinst is de zachte, zomerse geur Tender Blossom, een naam die perfect omschrijft hoe de geur ruikt. De geur opent licht fruitig door noten van de reukerwt, meloen en lychee, waarna het romantische hart met magnolia, pioenroos en freesia zorgt voor een mooie vrouwelijke geur, de basis van sandelhout, muskus en cederhout maakt de geur nog zachter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit geen uitblinker vind, het is een vrij "mainstream" parfum, maar dat maakt het nog geen slechte geur, wel een beetje 13 in een dozijn geur die vooral de fans van het merk Betty Barclay extra zal aanspreken. Zoek je voor iemand een zachte, bloemige geur die niet al te opvallend is, maar wel verpakt is in een mooi doosje en lang geurt? Dan zou je Tender Blossom zeker kunnen overwegen!

Givenchy Dahlia Noir L'Eau EUR 67,00 (50 ml eau de toilette) 

In 2011 verscheen de mooie Givenchy geur Dahlia Noir, een schot in de roos wat mij betreft want ik ben gek op deze mooie poederige parfum, lees ook even deze review. Maar hoe fijn ik het origineel ook vind, ik was enorm blij met de nieuwe, frisse versie Dahlia Noir L'Eau, het is een levendige, sprankelende en frisse geur geworden. L'Eau is compleet anders dan het origineel, maar minstens net zo elegant en sexy. De createur 
Francois Demachy laat de delicate kant zien van de "gevaarlijke" zwarte dahlia. In de top ruik je de vrij koele citrusnoten en neroli, waarna het hart van rozenblaadjes naar boven komt. Toch ruik je de rozenblaadjes maar heel kort, de basis van patchouli, ceder en musk blijft namelijk het langste aanwezig op de huid en dat is echt geweldig fijn! Het poederachtige van het origineel is weg, maar wat overblijft is een fascinerende combinatie van patchouli, cederhout en citrus....heerlijk op een spannende zomeravond.

Lanvin Me EUR 40,00 (30 ml eau de parfum)  

Lanvin & Alber Elbaz zijn helemaal hot momenteel, zeker ook door de samenwerking met Lancome. Maar dat was zeker niet de eerste stap in de beautywereld door dit prachtige mode-merk, nee...de geuren zijn al jaren te koop. Nieuw in het assortiment is de verleidelijke Me, die in eerste instantie wel erg zoet ruikt. Dat is ook logisch door de mandarijn, bosbessen en zoethout die je vindt in Me, tuberroos en roos vormen het hart van de geur waarna je de warme, houtachtige basis ruikt. Dit is bepaald geen onopvallende geur, maar een vrij zoete, heel bijzondere geur met een vleugje drop. Me doet mij wel iets denken aan Loverdose, maar dan iets chiquer en misschien wat meer geschikt voor een iets oudere doelgroep. Nu nog een Lancôme mascara op en je bent helemaal Lanvin!

Oscar de la Renta Someting blue EUR 59,95 ( 50 ml eau de parfum) 

Wat voor parfum draag je op een trouwdag? Dat is best een issue als je een bruidje bent, je wilt tenslotte de perfecte geur dragen die en bij je past, maar ook goed past bij deze bijzondere gelegenheid. Moede-ontwerper Oscar de la Renta staat bekend om zijn prachtige bruidsjurken en wat is er dan logischer dan een "echte" bruidsparfum te creëeren? De geur is ontwikkeld door rondom de Stefanotis bloem, een delicate witte bloem die je traditioneel vindt in een bruidsboeket. De Stefanotis die is gebruikt om deze geur samen te stellen is zelfs geplukt uit de tuin van Mr. De la Renta himself, wat een leuk initiatief. Naast de Stefanotis ruik je in Something blue ook lelietjes-van-dalen, narcis en een vleugje lychee, de basis is zacht en vrouwelijk met musk, vanille, ambrettezaad en warm, kashmierhout. De geur opent ietwat scherp en groen, na verloop van tijd wordt de geur zachter maar niet zo zacht als ik zou willen op mijn trouwdag. Ik begrijp de gedachte achter de stefanotis, maar de geur blijft naar mijn mening ietwat te scherp, maar dat is uiteraard hoe ik de geur ervaar, misschien wordt dit toch wel jouw bruidsparfum?

Jullie hebben het eerdere artikel over de zalige zomergeuren toch wel gezien? Dat vind je als je hier klikt, maar natuurlijk vind je nog veel meer reviews van mooie geuren op Beautyscene en we hebben er zeker nog heel wat in petto, de aanvoer van nieuwe parfums lijkt niet te stoppen!

Wat is jouw favoriete geur van deze vijf? Is er één die je echt enorm aanspreekt? Waarom dan? Als jij echt een leuke reden weet te bedenken en die achterlaat in een comment, dan zou het weleens kunnen zijn dat je binnenkort van mij een mailtje ontvangt waarin ik goed nieuws voor je heb! Meer zeg ik niet.....

Deel dit artikel
Back to top