Nagel & Handen

China Glaze Sunsational collectie - swatches en review

Vorig jaar bracht China Glaze de geweldige Summer Neons collectie uit, een collectie van 12 neon nagellakjes waar ik nog steeds van onder de indruk ben. Ik pak de kleurtjes er nog steeds weleens bij en baalde dan ook behoorlijk toen er onlangs één niet goed dicht zat en uitgedroogd was geraakt. Deze zomer komt China Glaze weer met een "neon" collectie....althans, dat zou je verwachten als je de persberichten las, maar helaas....het is echt geen neon-collectie. Kijk je mee naar de swatches?

De China Glaze Sunsational collectie bestaat uit 12 nagellakjes die in te delen zijn in 2 aparte groepen: de Cremes en de Jellies. De creme nagellakken zouden goed moeten dekken, behoorlijk fel moeten zijn en de jelly nagellakken houden een transparante finish en kunnen best eens wat minder fel kunnen zijn. Laten we eerst eens kijken naar de swatches, ik begin met de cremes.


Sun of a peach

Neon & on & on

Bottoms up

That''s shore bright

Too yacht too handle

Highlight of my summer

Jullie zien het misschien al op de foto''s? De creme nagellakjes zijn heel lastig te lakken, ze zijn heel dun van structuur en lijken wel te droog. Ik heb de nagellakjes in twee laagjes opgebracht en ik heb een normale basecoat gebruikt. Het zou kunnen dat  witte nagellak beter is als basis, maar eerlijk gezegd vind ik dat echt teveel moeite en daarvoor zijn de kleuren echt niet spectaculair genoeg. Zeker niet als je zag hoe fijn de neon lakjes van vorig jaar waren, die bracht ik echt met veel plezier aan. Dan vallen deze lakjes echt erg tegen, ze drogen streperig op, drogen niet al te snel op en zijn simpelweg niet fijn. Nee, ik zou er eigenlijk geeneen echt aanraden, Too yacht to handle is nog het minst vervelend.

Wat denken jullie? Zijn de jellies dan misschien een stuk fijner in gebruik? Normaal ben ik geen jelly-fan, maar ik kan je wel alvast vertellen dat er best een paar leuke kleurtjes bij deze collectie te vinden zijn. Op naar de swatches:

Shell-o

Heat index

You drive me coconuts

Are you jelly?

Isle see you later

Keepin'' it teal

Die zien er toch best leuk uit? De blauwe Isle see you later is echt een behoorlijke uitzondering, die dekt werkelijk voor geen meter in twee laagjes en volgens mij gaat het met drie laagjes ook nog niet lukken. Ik heb het niet geprobeerd, dat zou ik toch niet doen voor deze kleur nagellak, dan pak ik liever een ander lakje die wel in twee laagjes dekt. Nee, dat is echt geen knaller, maar de andere kleuren vind ik echt best leuk. Verwacht inderdaad geen 100 % dekking in twee laagjes, maar dat hoort er ook wel bij, het zijn en blijven tenslotte jelly nagellakjes. Juist die transparantie maakt deze lakjes even anders dan anders!

De jelly lakjes lakken allemaal heel fijn, lekker soepel, ze drogen snel en blijven echt mooi en lang zitten, zelfs zonder topcoat. Schrik trouwens niet van één laagje nagellak, dat dekt echt bijna helemaal niet, maar met het aanbrengen van het tweede laagje komt het zeker goed. Wil jij de lakjes van de China Glaze Sunsational collectie kopen? Dat kan simpel door ze te bestellen bij een online shop zoals Boozyshop.nl, daar betaal je voor een lakje maar EUR 5,95, een mooie prijs voor een flesje nagellak van 14 ml.

Mijn aanraders zijn de You drive me coconuts, Heat index en Keepin'' it teal, welke vind jij leuk? 

Deel dit artikel
Back to top