Nagel & Handen

Nail art trend - Feathered manicure a la Ciaté

Afgelopen weekend hoorde ik op Twitter dat Ciaté, het Engelse nagellakmerk dat verkocht wordt bij De Bijenkorf, binnenkort een set uitbrengt met de naam Feathered Manicure. Na Caviar, Velvet, Sequined, Foiled en Chalkboard Nails kunnen we nu ook op een simpele manier een veertjes nail art gaan maken. Ciaté brengt in de herfst een complete set uit, maar eigenlijk kun jij vandaag al een Feathered Manicure maken, het is heel simpel!

Ik heb nog geen officiële informatie van Ciaté ontvangen en ik weet ook nog niet of de set naar De Bijenkorf komt, maar volgens de onderstaande foto vind je een nagellakje, een topcoat, een schaartje, sponsjes en natuurlijk veertjes in de Feathered Manicure set van Ciaté. De prijs is nog niet bekend, de exacte datum waarop het setje te koop is, ook nog niet.

Maar ook zonder die set kun je direct aan de slag, dit heb je nodig:

  • gekleurde nagellak, in een kleur die je leuk vindt
  • losse veertjes (te koop bij hobbywinkels of misschien wel uit het kippenhok of de voliere?)
  • topcoat
  • een klein, scherp schaartje
  • eventueel een pincet

In het onderstaande filmpje kun je ongeveer zien hoe je de Feathered Manicure maakt:

Natuurlijk moest ik het ook direct even uitproberen, maar ja...veren had ik niet in huis, kippen hebben we niet en om nu aan mijn katten te vragen of ze even een leuke, gestippelde vogel te vangen gaat ook wat ver! Toch vond ik nog een paar veertjes....aan een haarbandje wat ik ooit had ontvangen (Pocahontas-stijl!). Geen perfecte veertjes, maar toch was het effect echt grappig, kijk maar op de foto, dit was binnen 2 minuten klaar, het lastigste was nog om het veertje goed van het haarbandje af te halen. 

Grappig toch? Je kunt het zo gek maken als je wilt, van felgekleurde veertjes met neon nagellak voor een Bird of Paradise manicure, tot een beige ondergrond en veertjes in bruine tinten voor een neutrale Feathered Manicure. Het is heel simpel aan te brengen, dit kan dus echt iedereen, zelfs met jouw linkerhand (altijd een probleem natuurlijk!). Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om maar op één vinger een veertje aan te brengen, net wat je zelf leuk vindt.

Wat vind jij van de Feathered Manicure? Leuk of laat je het aan je voorbij gaan? Wil je nog een tutorial zien op video? Laat het mij dan weten, dan ga ik vast een kip plukken! 

Deel dit artikel
Back to top