Inspiratie & Tutorials

Dappere 13-jarige YouTube-ster & make-up artiest Talia Joy overleden

Afgelopen dinsdag overleed op 13-jarige leeftijd de Amerikaanse Talia Castellano, een rijzende ster onder de bekende Youtube beauty guru''s. Talia streed al jarenlang tegen kanker en ondanks haar positieve instelling en vechtlust heeft ze de strijd verloren. Talia was sinds een jaar of twee actief op YouTube en was een opvallende verschijning. Een 13-jarig meisje zonder haar, dat eerlijk is over haar ziekte en gek is op make-up en dat ook draagt is en blijft een bijzonder geval. En dat was ze...heel bijzonder!

Welk jong meisje is er niet gek op spelen met make-up? Talia in elk geval wel, zeker nadat ze bij een vriendin van de familie die make-up artiest was, mocht rommelen in haar stash. Er werd haar snel één ding duidelijk, dat wilde ze ook, make-up artist worden. Maar als je een 12-jarige bent die strijd tegen kanker, dan is dat niet zo makkelijk gedaan. Gelukkig zag Talia al snel dat YouTube een perfecte gelegenheid was om haar hobby uit te oefenen. Dat getuigt van veel lef, want als je een filmpje op YouTube zet, dan zijn de commentaren echt niet mals. Maar gelukkig kreeg Talia ook enorm veel steun en dat heeft haar waarschijnlijk heel erg geholpen.

Talia heeft hele leuke filmpjes gemaakt, haar vrolijke, positieve instelling maakt iedere video tot een feestje. Heerlijk om te zien hoe enthousiast ze is als ze bezig is met make-up en eerlijk is eerlijk, je zag hoe ze steeds beter en professioneler werd. Ik ben er dan ook zeker van dat Talia een mooie carriere in het verschiet had, maar helaas gooide de vreselijke kanker alles in de war. Talia heeft met haar strijd en positieve instelling veel mensen in de wereld geïnspireerd, haar YouTube kanaal heeft bijna 1.000.000 abonnee''s en ze was ook regelmatig te gast in verschillende Amerikaanse t.v. programma''s. Haar filmpjes zijn miljoenen keren bekeken!

Mede door haar strijd is er extra aandacht gekomen voor kanker onder kinderen, dat resulteert hopelijk in meer donaties en initiatieven om geld in te zamelen voor een doel als het K.W.F. (in Nederland). Talia''s droom was om ooit een eigen make-up lijn te hebben, helaas kan ze dit niet zelf meer realiseren, maar haar grote zus en moeder gaan er alles aan doen om deze droom te laten uitkomen. Ze hopen dat Talia''s erfenis er mede voor kan zorgen dat er meer kinderen genezen van kanker, want niemand zou moeten doormaken wat Talia heeft doorgemaakt.

Wat een stoere meid was Talia, ik denk dat wij als volwassenen echt een voorbeeld kunnen nemen aan haar positieve instelling en haar vechtlust. Niet alleen tegen haar ziekte, maar ook tegen de buitenwereld die vast weleens hard voor haar is geweest, niet iedereen zal haar make-up looks hebben gewaardeerd. Toch heeft het haar waarschijnlijk enorm geholpen, het was een welkome afleiding in haar leven dat de laatste maanden vooral bestond uit behandelingen en bezoeken aan dokters en ziekenhuizen. Laten we maar hopen dat ze nu op een plaats is zonder pijn en ellende, waar ze de hele dag heerlijk kan make-uppen......

Talia''s zus maakte afgelopen dinsdag haar overlijden bekend in deze video:

Wil jij de video''s van Talia ook eens bekijken? Ga dan naar haar YouTube-kanaal Taliajoy18, dat je hier vindt. Ken jij de video''s van Talia ook? 

Deel dit artikel
Back to top