Reviews

Guerlain Terra Ora look met foto's, swatches en review

Alweer een hele tijd geleden liet ik jullie de Guerlain Terra Ora collectie zien in dit artikel, vlak daarna kreeg ik de producten binnen maar ik wilde nog even wachten met de review tot het wat beter weer zou worden. In het zonnetje komt een Terracotta collectie van Guerlain altijd beter tot zijn recht, vind je niet? Vandaag deel ik mijn hitteproof look van de dag met jullie, gemaakt met producten van Guerlain, kijk je even mee?


De blikvanger van de collectie is de Guerlain Terra Ora (EUR 62,53), een scuplting powder zoals Guerlain het noemt, maar je zou het ook prima kunnen omschrijven als een bronzer met highlighter. De Terra Ora heeft een prachtig patroon, dat behoorlijk stevig in de poeder is geperst. Dat heeft als voordeel dat de print heel lang zichtbaar blijft, het is dus niet zo dat de poeder direct gladder wordt na de eerste aanraking. Fijn, want zo kun je nog langer genieten van het prachtige uiterlijk van de Terra Ora.

De Terra Ora is verpakt in een ebbenhouten doosje, net zoals vorig jaar de bronzer van de Pucci collectie van Guerlain, ze zien er aan de buitenkant exact hetzelfde uit. De deksel kun je helemaal van de onderkant afhalen, drie sterke mini-magneetjes houden de deksel goed op zijn plaats. In het deksel vind je een grote spiegel, handig want nu kun je tenminste goed zien hoe je de bronzer moet aanbrengen. Bij de Terra Ora vind je geen kwast of applicator, je moet dus een "eigen" kwast gebruiken, ik heb gekozen voor een schuine shaping kwast van MAC.


De Guerlain Terra Ora is gemaakt van een licht poeder, dat een heel klein beetje cremig is, of misschien is gelachtig wel een betere omschrijving. Op de huid ziet de poeder eruit als een normale bronspoeder, vind ik wel dat de Terra Ora glanzender is, toch minder poederig. Begrijp jij het nog? Wat wel behoorlijk opvalt is de heerlijke geur, ik ruik jasmijn en dat bevalt me goed! Als je gevoelig bent voor parfum, dan moet je misschien even testen of je er geen last van krijgt.

De twee kleuren zijn mooi, het is een prachtige combinatie van een perfecte bronstint en een champagne/goud, beide zonder glitters maar wel met een bescheiden metallic glans. De poeders zijn makkelijk aan te brengen en te verdelen, blenden gaat ook prima. Ik heb de lichte kleur ook gebruikt als highlighter op mijn ogen, dat werkt ook heel goed.

Ik heb de twee kleuren gebruikt om mijn gezicht, lichtjes mee te shapen ofwel wat vorm te geven. Als eerste zie je de foto zonder bronzer, daarnaast zie je de bronzer die ik heb aangebracht onder mijn jukbeen, zo creëer je optisch een wat smaller gezicht. De highlighter heb ik aangebracht bovenop mijn jukbeen, net boven de bronzer, waarna ik de grens een tikje heb geblend. 


Voor mijn smoky eye heb ik de Fard metal Bronze ora (EUR 29,24) gebruikt, een van de twee kleuren uit de Terra Ora collectie. Dit zijn poederoogschaduws in een aparte verpakking. Het lijken net lipsticks, maar het zijn flesjes los pigment met in de dop de applicator. De poeders zijn los, maar hechten wel goed zowel aan de applicator als aan de huid, zonder knoeien opbrengen lukt mijn dus wel. Ik heb de kleur aangebracht over de Khôl kajal tot in de arcadeboog, daar heb ik de oogschaduw wel wat vervaagt met een kwastje. Als highlighter in de binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot heb ik dus de lichtste kleur van de Terra Ora gebruikt.

links 02 Bronze ora en rechts 01 Cuivre ora

zie je dat het poeder los is?
links Cuivre ora en rechts Bronze ora

De Guerlain Khôl me kajal (EUR 32,79) is geweldig! Ik gebruikte al eerder een khol van Guerlain en vorig jaar had Clarins er volgens mij één in hun collectie, ik hou ervan! De vrij droge substantie is lekker zwart, geeft een mooi, mysterieus effect en blijft de hele dag zitten zonder uit te lopen. Direct na het aanbrengen (op mijn waterlijn, maar ook onder of boven de wimpers) moet je het wel even bijwerken met een wattenstaafje, omdat je weleens wat uitschiet of knoeit, het werkt niet zo precies als een eyeliner nl. Maar als het eenmaal zit....dan zit het! En mijn ogen raken niet geirriteerd, voelen normaal aan en zelfs ''s avonds zit de khol nog prima. Hou je van een donkere waterlijn of een mysterieuze ooglook? Dan moet je een khol hebben!


het resultaat met de producten van Guerlain, mijn mascara is de Clump defy van Max Factor en op mijn lippen draag ik de Yves Saint Laurent Rouge pur couture glossy stain nr. 8 Orange de Chine

Naast de producten die je hierboven hebt gezien, draag ik op de foto''s ook de Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster (EUR 46,39), de BB cream van Guerlain die inmiddels onmisbaar is voor mij (heb je de review al gezien?). De fijne dekking in combinatie met de lange houdbaarheid maakt het de perfecte zomerse foundation! Veel fijner dan de Terracotta Skin healthy glow foundation, die heeft nl. vrijwel geen dekking en maakt mijn huid vooral roze en glibberig, nee...die sla ik liever even over.

Het Terracotta sun serum heb ik al vaker laten zien, het bereidt de huid voor op de zon, maar het beschermt niet. Een extra stap dus, die er wel voor zorgt dat je dieper en mooier kleurt, het werkt echt! Ook geweldig is de getinte Sunless self-tanning gel, een frisse gel die direct een kleurtje geeft maar vooral ook goed doorbruint, een zelfbruiner dus! Een zelfbruiner die zorgt voor een diepbruine kleur, zonder vervelende strepen, oranje vlekken of nare geurtjes...je ruikt wel iets, maar dat is minimaal en pas te ruiken als je met jouw neus op de huid zit. Perfect als je geen zin of tijd hebt om in de zon te zitten of liggen, maar best een klein tintje kan gebruiken!

De Guerlain Terra Ora collectie en de andere Terracotta producten kun je nu vinden in de winkels waar Guerlain verkocht wordt zoals De Bijenkorf, ICI Paris en Parfumerie Douglas. In dit artikel kun je alle informatie over de Terra Ora collectie nog even terugvinden, inclusief de prijzen. Heb jij inmiddels al iets gekocht van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top