Algemeen

Sunday question - beauty....kun je ook te ver gaan?

Afgelopen week kwam er een foto naar buiten van de Amerikaanse actrice Courtney Cox, je kent haar misschien nog wel als Monica uit de serie Friends. Courtney is inmiddels "al" 49 en vond het blijkbaar nodig om zich wat te laten opfrissen.....ze bracht waarschijnlijk enkele bezoekjes aan de plastisch chirurg met een shockerend resultaat. Opgezwollen en onherkenbaar, niet bepaald het jonge en frisse uiterlijk dat ze wilde, is Courtney te ver gegaan?

Ja, dat lijkt mij wel! Ik kan mij best voorstellen dat je als bekende actrice zeer gefocust bent op jouw uiterlijk, tenslotte is dat deel van jouw "talent". Dat je er goed wilt blijven uitzien, kan ik begrijpen en eigenlijk is dat toch ook best prima, maar om daarvoor nu zo ver te gaan als Courtney heeft gedaan? Nee, dat gaat in mijn ogen te ver, ik zie dit meer als een verslechtering dan een verbetering. 
Dat zie je toch best vaak, bekende persoonlijkheden die te ver gaan in het "mooier" maken van zichzelf. Goed, smaken verschillen en niet iedereen houdt van hetzelfde soort uiterlijk, maar ik denk dat we er snel over eens zijn dat de "verbeteringen" bij Courtney Cox, Bruce Jenner, Donatella Versace of Meg Ryan niemand echt mooier hebben gemaakt. Zien ze dat dan zelf niet? Zien ze een ander gezicht als ze in de spiegel kijken i.p.v. The Joker lookalikes?

Maar...ik zag deze week ook iets anders, iets wat mij best shockeerde, het ging namelijk om een jong meisje dat te zien was in het programma van "the supernanny" Jo Frost, Extreme Parental guide. Zij was op bezoek bij Bronwyn van 11 jaar, die zo geobsedeerd was door een mooi uiterlijk dat ze bijna de deur niet meer uitdurfde. Iedere dag was ze bezig haar onzuiverheden te bedekken evenals een moedervlekje op haar arm, dat kon wel een uur duren, zonder die camouflage ging ze niet naar school. Haar make-up was werkelijk haar masker geworden en ze spiegelde zich enorm aan prachtige foto''s in magazines. Ze moest er toch minstens zo perfect uitzien als de vrouwen op die foto''s? 


Jo & Brownyn tijdens een fotoshoot, waarbij een fotograaf liet zien hoe de foto''s kunnen worden gemanipuleerd met Photoshop

Dat zie en hoor ik toch wel vaak momenteel, zeker op social media, jonge meisjes die heel erg bezig zijn met hun uiterlijk. Niets nieuws natuurlijk, dat doen toch alle jonge meiden? Ja zeker, maar het kan ook te ver gaan naar mijn idee, als meisjes op jonge leeftijd al niet meer naar buiten durven zonder make-up bijvoorbeeld. Meiden die bang zijn om naar het zwembad te gaan omdat ze vinden dat ze geen perfect bikinilichaam hebben, zo jammer! Ik kan mij niet herinneren dat ik mij op die leeftijd daar druk om maakte, al was ik mij heus wel bewust van mijn uiterlijk en moest ik ook die leuke bikini aan die paste bij mijn badlaken, haha!

Wanneer ga je te ver? Moet je iedereen lekker laten doen wat ze zelf willen of is er echt een grens? Zien sommige mensen die grens niet meer en moeten ze misschien door anderen daarop gewezen worden? Hoe zou jij dat doen als je iemand in jouw omgeving "te ver" ziet gaan?

Deel dit artikel
Back to top