Reviews

Dr. van der Hoog: Hypo sensitive kalmerend tubemasker met kwast

Alle gevoelige (maar ook niet-gevoelige) huidjes opgelet, ik heb een heerlijk masker ontdekt! Dr. van der Hoog heeft niet alleen lekkere maskers in zakjes en tubes, maar ook in een tube met een kwast. Super hygiënisch en gewoon ontzettend handig. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee naar de foto’s en mijn bevindingen!

Veel mensen hebben een gevoelige huid, een huid die vaak meteen reageert op crèmes en andere smeerseltjes. Maar een gevoelige huid, vraagt natuurlijk om een zachte behandeling. Met dit masker van Dr. van der Hoog komt dat zeker goed, de substantie voelt zijdezacht aan en de ingrediënten zijn precies wat een gevoelige huid nodig heeft. Het bevat onder andere Tamarinde-extract die de huid beschermt tegen vrije radicalen (vrije radicalen zijn agressieve stoffen die ontstaan bij algemene processen in het lichaam. Bepaalde leefgewoonten, zoals roken, verhogen de aanmaak van vrije radicalen. Wanneer deze in overvloed aanwezig zijn kunnen ze schade veroorzaken aan onder andere DNA en celmembranen.) en bevat geen parfum of kleurstoffen. Het masker heeft een hydraterende, kalmerende en ontspannende werking op de huid.


Het masker zit in een hele handige en hygiënische verpakking (alleen daarom al zou ik dit masker opnieuw aanschaffen). Ik vind een masker eigenlijk altijd teveel gedoe, maar eigenlijk is dat omdat ik er altijd een kliederboel van maak, herkennen jullie dat? Werkelijk alles zit altijd onder, vooral als het uit zo’n onhandig zakje komt. Dit masker is echt top. De kwast kan ‘on’ en ‘off’, zo zal hij dus ook nooit gaan lekken als je het mee neemt tijdens vakantie of weekendje weg. De substantie komt ‘door’ de haren van de kwast heen en met de kwast kun je het verdelen over je gezicht. Geen geklieder met je vingers, maar gewoon met een kwast! Je brengt het masker royaal aan op je gezicht (dat wel goed gereinigd moet zijn) en laat het zo’n 10 tot 15 minuten intrekken. De kwast kun je ondertussen onder de kraan schoonmaken en goed afdrogen met een handdoek, zet de kwast wel eerst op "off". Na die tijd haal je het masker van je gezicht met een lauwwarm washandje. Heerlijk! De huid voelt echt zijdezacht aan. 

  • Imindinyl (Tamarinde-extract): Activeert het natuurlijk afweermechanisme van je huid. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en zorgt voor langdurige hydratatie van de huid.
  • Panthenol (Pro-Vitamine B5): Heeft een verzorgende en kalmerende werking op je huid. Bovendien heeft het een hydraterende werking op je huid, waardoor uitdroging voorkomen wordt. Ook verbetert het de elasticiteit van je huid.
  • Allantoïne: Een tarwekiemextract dat een verzachtende en kalmerende werking op je huid heeft. Vermindert huidirritaties, waardoor je huid zacht en glad aanvoelt.
  • Mineralen (magnesium en zink): Ondersteunen het herstellend vermogen van je huid.
  • Sepilift (DPHP): Lipo-aminozuur vermindert de afbraak van elastine, waardoor rimpels en droogtelijntjes worden vervaagd. De vochtbalans in je huid wordt gereguleerd en je huid wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf.
(Bron: Dr. van der Hoog website)


Ik heb het masker deze week gebruikt, omdat mijn huid niet goed reageerde op de zonnebrand die ik op had gesmeerd. Roodheid en bultjes waren het effect. Nadat ik het masker had opgebracht was mijn huid zichtbaar en voelbaar kalmer geworden en waren de bultjes niet meer zo rood als daarvoor. Het masker is ook verkrijgbaar in andere soorten: Hydro Active (verwijdert de dode huidcellen en ondersteunt het herstellend vermogen van je huid), Natural Intensive (beschermende en hydraterende werking), Fresh Expression (pakt de eerste tekenen van huidveroudering aan) en Fix Aging (helpt de ouder wordende huid intensief te herstellen en stabiliseren). Deze zijn denk ik ook zeker de moeite waard. Binnenkort maar eens een kijkje nemen, heb wel interesse in de Hydro Active en de Natural Intensive

Het masker is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA, maar je kunt hem ook bestellen via de website van Dr. van der Hoog. Het masker is EUR 9,10 en hiervoor krijg je 50 ml. Ik vind het een redelijke prijs en ik denk dat je zeker 10 keer met het masker kunt doen, al ligt het er natuurlijk aan hoe royaal je smeert. 

Van de Hydro Active lijn van Dr. van der Hoog had ik al een aantal producten, maar dit fijne masker met kwast kende ik nog niet. Het is echt een aanrader! Hebben jullie nog aanraders van Dr. van der Hoog?

Deel dit artikel
Back to top