Algemeen

Sunday question - ben jij gehecht aan beautyspullen?

Mijn goede voornemen voor de komende week is om mijn beauty stash eens goed op te ruimen! Bijna lege verpakkingen wegdoen, producten die ik echt nooit meer gebruik uit de kasten halen en de "beautyscene" zolder weer eens doorlopen om oude items op te ruimen. Soms gaat dat heel makkelijk, maar soms ook niet. Blijkbaar ben ik dan toch gehecht aan bepaalde spullen, herkennen jullie dat?

Favoriete merken

Van producten van mijn favorieten merken zoals MAC, Chanel, Guerlain, Dior en NARS (to name a few) kan ik eigenlijk geen afstand doen, ik heb zelfs moeite met het wegdoen van tasjes en verpakkingen van die merken. Vroeger bewaarde ik echt alles, tegenwoordig kan ik gelukkig wel afstand doen van verpakkkingen, maar de inhoud...nee, dat lukt niet. Zo heb ik nog hele oude Chanel nagellak, een aantal oude limited editions en lege parfumflesjes. Die gebruik ik allang niet meer, maar weggooien doe ik niet. Tegenwoordig krijg ik veel spullen van die merken voor mijn werk en gek genoeg maakt dat opruimen iets makkelijker. Bij een perszending ontvang je natuurlijk ook weleens producten die je normaal niet zou kopen, een lipstick die niet mijn kleur is of gele mascara....in dat geval heb ik geen moeite om de producten weg te geven aan iemand die er wel blij mee is. Maar ja...de producten die ik wel mooi vind, die blijven natuurlijk gewoon liggen in mijn stash.

Mooie herinneringen

Vroeger had ik vooral aan parfums bepaalde herinneringen, Light Blue van Dolce & Gabanna en By Dolce & Gabbana for women (in panterprint fles) droeg ik vooral in het begin van mijn relatie. Als ik die parfums draag ben ik direct weer terug in de tijd! Doe ik Florabotanica van Balenciaga op, dan waan ik mij weer in New York, die parfum werd toen gepromoot in Bergdorf Goodman waar ik mijn eerste Diane von Furstenberg jurkje kocht.

Gekocht op bijzondere plaatsen

En bij het dragen van de blush Lust van Tom Ford, ga ik even terug in de tijd toen ik op bezoek was in Londen, mijn eerste kennismaking met de mooie beautyproducten van dit geweldige merk. Ik heb ook altijd meer met een product als ik er meer moeite voor heb moeten doen, zoals de befaamde Chanel Jade nagellak, die heb ik toen met pijn en moeite voor een groot bedrag op Ebay kunnen kopen, die gaat nooit meer weg! Maar ook aankopen die ik heb gedaan op vakanties en werktripjes hebben een speciaal plaatsje in mijn stash.

Herkenbaar?
Herken je dit? Dat je van bepaalde producten bijna geen afstand kunt doen, puur en alleen omdat er een leuke (of minder leuke) herinnering aan gekoppeld is? Of zijn het gewoon spullen voor je die je gebruikt en waar je verder geen gevoel bij hebt? Fles parfum op...dan koop je een nieuwe en gaat de oude in de glasbak of zet je deze dan toch nog in een kastje? Ik ben benieuwd!
Deel dit artikel
Back to top