Algemeen

Sunday question - Nederlands vs buitenlandse beautyblogs - welke zijn de leukste en waarom?

Beautyblogs zijn er in alle soorten en maten, van groot tot klein, van blogs waar alleen nagellak te zien is tot blogs die zich richten op natuurlijke cosmetica en alles wat er tussenin zit. Als beautyliefhebber kun je altijd wel een beautyblog vinden die bij je past, zelfs als die misschien over de grens te vinden is. Beautyblogs vind je natuurlijk ook over de grens, iedereen kent denk ik wel een fijne buitenlandse beautyblog. Zijn die heel anders dan die in Nederland? Leuker of interessanter misschien?

Wat mij altijd opvalt aan buitenlandse beautybloggers is dat ze echt vrijwel alleen maar over beauty gaan en niet, zoals in Nederland het geval is, over meerdere onderwerpen zoals mode, food, sporten, vakanties, boeken en het persoonlijke leven van de blogger. Misschien heeft dat toch iets te maken met hoe wij als Nederlanders aankijken tegen het onderwerp beauty of schoonheid.
We willen er best verzorgd uitzien, maar ik heb altijd het idee dat het in Nederland niet bepaald prioriteit heeft, in tegenstelling tot hoe er in andere landen mee wordt omgegaan. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, ook in Nederland zijn er vrouwen en mannen die altijd op zoek zijn naar het beste, nieuwste en interessantste product.

Ik vind het bij buitenlandse blogs soms wel erg specifiek worden, zo kunnen beautybloggers uit de USA soms een blogpost van 600 woorden schrijven over 1 lipsticks, inclusief foto''s van 10 lipsticks die er wel op lijken. Dat is enorm veel werk natuurlijk en ik vraag mij dan weleens af of één mooie foto van de lipstick niet hetzelfde effect heeft? Zo hebben we natuurlijk allemaal onze eigen voorkeur, ook bij het lezen van beautyblogs, de ene lezer kan het niet uitgebreid genoeg zijn en bij een andere lezer voldoet die ene tweet of instagram foto om direct naar de winkel te rennen. Aan de andere kant zie ik ook best heel wat echt bekende blogs die de ene na de andere onduidelijke foto posten, maar waar mensen toch enorm enthouisast op reageren, dat werkt dus toch ook wel in hun land (of zelf internationaal).

Ik ben dus benieuwd of jullie ook weleens naar buitenlandse beautyblogs kijken, welke vind je het fijnste of meest interessant om te lezen? Wat mis je bij de buitenlandse beautyblogs en wat zou je juist vaker willen zien bij Nederlandse beautyblogs? Zou je van buitenlandse beautybloggers ook meer over hun persoonlijke leven willen weten? Of zou je juist meer productreviews of -informatie willen lezen op Nederlandse beautyblogs? Mis je nog echt iets in Nederlandse beautyblogs? Probeer het wel algemeen te houden en vooral Nederlandse blogs te vergelijken met blogs uit het buitenland.
Deel dit artikel
Back to top