Reviews

Olaz Total Effects dagcreme + serum duo met indrukwekkende ingrediënten

Sinds ik het artikel schreef over pigmentvlekken, ben ik op zoek gegaan naar producten die een gunstige werking zouden kunnen hebben op pigmentvlekken of hyperpigmentatie. We kennen allemaal de dark spot correctors of soortgelijke producten, daar kom ik in een later artikel nog een keer op terug, vandaag deel ik een fijne ontdekking met jullie. Een betaalbare dagcreme van Olaz met SPF20 die behoorlijk goede ingrediënten heeft die ook een gunstige werking hebben op pigmentvlekken, kijk je even mee?

Olaz is een merk dat al zolang als ik mij kan herinneren te koop is bij de drogist, mijn moeder gebruikte vroeger de bekende roze Oil of Olaz moisturizer al (die nog steeds bestaat trouwens). Toch is het een merk dat bij mij vooral opvalt door onopvallend te zijn, ik weet dat het er is, veel vrouwen gebruiken het maar op de een of andere manier ik niet. Maar...mijn mening over Olaz moet ik toch wel behoorlijk bijstellen, nadat ik bekeken heb welke ingrediënten er in de Olaz Total effects 7 in one zitten. Die zijn nl. behoorlijk indrukwekkend en daarmee is dit product zeker het proberen waard.

Olaz Total Effects 7 in one is een combinatie tussen een serum en een moisturiser, met een goede bescherming tegen de zon. Ik vind het concept een beetje apart, het serum dat je in de creme ziet zitten wordt natuurlijk "gewoon" door de creme gemengd met als resultaat een behoorlijk complete verzorgende dagcreme. Een serum gebruik je juist om wat extra verzorgende ingrediënten direct op de huid aan te brengen als dat nodig is, dat doe je naast jouw dagcreme. Naast de Total Effects kun je dus nog wel een serum gebruiken als je dat nodig vindt, maar het hoeft niet. Zoals je hierboven kunt zien heeft de creme effect op 7 verschillende manieren:

 1. fijne lijntjes verdwijnen
 2. de huid wordt steviger
 3. poriën worden minder zichtbaar
 4. de huid wordt egaler, pigmentvlekken zullen verminderen
 5. de huid wordt gladder
 6. de huid wordt gehydrateerd
 7. de creme matteert de huid enigzins

Dat klinkt fijn, maar kan de creme nu wel doen wat ze bij Olaz beloven? Ja...toch wel, vooral de de goede ingrediënten die in de creme opgenomen zijn. Ingrediënten die door kenners, zoals Jetske Ultee en Paula Begoun worden goedgekeurd, maar ook juist zonder al teveel ingrediënten die worden afgeraden (al staat er bijvoorbeeld wel parfum op de lijst). Hieronder de ingrediëntenlijst, met een korte uitleg bij de belangrijkste ingrediënten.


 • aqua - om vocht in te brengen bestaan alle cremes voor het grootste deel uit water, maar dan wel met de nodige middelen die ervoor zorgen dat de huid de creme ook blijft vasthouden waardoor de ingrediënten hun werk kunnen doen
 • glycerin - onmisbaar in een hydraterende creme is dit ingrediënt, dat ervoor zorgt dat vocht beter in de huid wordt vastgehouden
 • ethylhexyl salicylate/octyl salicate - zonbescherming die de huid vooral beschemt tegen UVB stralen (die zorgen voor verbranding)
 • niacinamide - ofwel vitamine B3, een ingrediënt dat bekend staat om zijn gunstige werking op de ouder wordende huid. Niacinamide zorgt voor een betere huidconditie, kan verkleuringen verminderen en zorgt voor een jonger uitziende huid, maar werkt ook beschermend. Niacinamide heeft een zeer gunstige werking op verkleuringen door puistjes of acné, maar helpt de huid ook verstevigen, een behoorlijk interessant en belangrijk ingrediënt dus.
 • homosalate - een zeer goede zonbescherming die beschermt tegen UVB straling
 • butyl methoxydibenzolmethane/avobenzone - synthetische zonbescherming dat de huid beschermt tegen alle UVA straling die er is
 • tapioca starch - verdikker/olie absorberend, zorgt voor een zacht gevoel op de huid en helpt de huid iets te matteren

de verpakking is hygiënisch met de pompflacon, maar de verpakking voelt wel erg goedkoop en niet stevig aan. Jammer, dat mag wel iets verbeterd worden naar mijn idee

Er zitten ook nog wat siliconen in de creme, die zorgen voor een glad effect op de huid waardoor poriën minder zichtbaar worden, vitamine E olie (tocopheryl acetate) die rijk is aan anti-oxidanten en nog wat mineralen die zorgen voor extra zonbescherming. Al met al is het een behoorlijk complete creme met indrukwekkende ingrediënten, die zeker aan te raden is voor iedereen. Jawel...voor iedereen, je kunt deze creme prima gaan gebruiken als dagcreme, ook al ben je nog niet zo oud. De creme is wel wat rijk, dus misschien minder geschikt als je een vettere huid hebt, maar anders is het echt een aanrader.

de creme is vrij dik, maar wel lekker romig en deze smeert goed uit

wees niet te zuinig met de creme, zeker niet als je op deze creme rekent om je te beschermen tegen de zon, dan moet er zeker een flinke pomp op jouw gezicht terecht komen


De Olaz Total Effects 7 in one moisturizer + serum duo is een complete dagcreme, met zeer goede ingrediënten die absoluut het overwegen waard is als je op zoek bent naar een betaalbare optie. De verpakking is niet geweldig, de geur van de creme vind ik niet geweldig maar de ingrediënten maken alles goed naar mijn idee. In gebruik is het een rijke, romige creme die na een minuutje een mooie, redelijk mat resultaat geeft en een prima basis is voor make-up, ik heb deze creme een tijdje getest en eerlijk is eerlijk, ik merkte geen verschil met mijn (veel duurdere) creme van Sensai, Chanel of Yves Saint Laurent, en dat voor "maar" EUR 20,99! Dat betaal je nl. normaal voor de pompflacon van 40 ml. Momenteel is de creme in de aanbieding bij Bol.com, je betaalt nu EUR 16,99, misschien een goed moment om deze eens te bestellen en te gaan testen?

Ken jij deze Total Effects al? Wat is jouw ervaring hiermee? Ben je ook te spreken over de werking? 

Deel dit artikel
Back to top