Reviews

Estée Lauder Advanced Night Repair II - wat is het verschil?

Begin deze maand introduceerde Estée Lauder de nieuwe, verbeterde Advanced Night Repair Sychronized recovery complex II die zichtbaar de belangrijkste tekenen van huidveroudering vermindert. Dat deed de "oude" versie van ANR natuurlijk ook, wat is er dan precies veranderd in deze nieuwe versie? Ik heb het even voor je uitgezocht en mijn conclusie lees je in dit artikel....
\"\"
Aan het uiterlijk heeft Estée Lauder maar heel weinig veranderd, toen ik het product binnenkreeg van Estée Lauder vroeg ik mij eerst af waarom ik nu weer een ANR ontving? Die had ik toch al eens vaker besproken? Alles werd natuurlijk duidelijk toen ik het bijbehorende persbericht las, pas toen viel mij de "II" op die achter de naam van het product stond. Geen radicale veranderingen dus, ook niet in de klassieke, bruine vepakking met apothekersuitstraling inclusief pipetje. Gelukkig maar, dat is toch ook een geweldige en iconische verpakking?
\"\"
Ik gebruik ANR zelf regelmatig, maar niet elke dag, ik probeer het van tijd tot tijd wel als een kuurtje te gebruiken, dan gebruik ik het een week of twee achter elkaar. Maar omdat ik zoveel andere fijne producten moet testen, kan ik gewoon bijna geen vaste product hebben, typische beautybloggers "problemen" trouwens. 

Laten we eerst de oude versie en de nieuwe versie eens met elkaar vergelijken, te beginnen met de ingrediëntenlijsten:

Ingrediëntenlijst Estee Lauder ANR 1
Water, Bifida Ferment Lysate, Methyl Gluceth-20, PEG-75, Butylene Glycol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Arabidopsis Thaliana Extract, Tripeptide-32, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lactobacillus Ferment, Cola Acuminata (Kola) Extract, Retinyl Palmitate, Pantethine, Caffeine, Glycereth-26, Sodium RNA, Squalane, Oleth-3 Phosphate, Oleth-3, Oleth-5, Bisabolol, Choleth-24, Ceteth-24, Hydrogenated Lecithin, Anthemis Nobilis (Chamomile), Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Xanthan Gum, Tea-Carbomer, Trisodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Green 5, Yellow 5, Red 4

Ingrediëntenlijst Estee Lauder ANR 2
Water, Bifida Ferment Lysate, Methyl Gluceth-20, PEG-75, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Butylene Glycol, Propanediol, Cola Acuminata (Kola) Seed Extract, Hydrolyzed Algin, Pantethine, Caffeine, Lecithin, Tripeptide-32, Ethylhexylglycerin,Sodium RNA, Bisabolol, Glycereth-26, Squalane, Sodium Hyaluronate, Oleth-3 Phosphate, Caprylyl Glycol, Lactobacillus Ferment, Oleth-3, Oleth-5, Anthemis Nobilis (Chamomile), Yeast Extract, Choleth-24, Hydrogenated Lecithin, Ceteth-24, Tocopheryl Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Mexylene Glycol, Carbonmer, Triethanolamine, Trisodium EDTA, BHT, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Red 4, Yellow 5.

\"\"
Wat valt er op?

  • Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane - is omhoog gegaan in de lijst, de concentratie van dit ingrediënt is dus hoger, maar aangezien dit een silcone is die er vooral voor moet zorgen dat de huid gladder en zachter aanvoelt, heeft dat niet zoveel effect op de werking
  • propanediol - is ook opgenomen in de nieuwe versie, dit is een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de actieve ingrediënten beter en dieper in de huid doordringen
  • hydrolyzed algin - ofwel een algensoort is nu ook opgenomen in de ingrediëntenlijst, algen zijn gunstig voor de huid, maar meestal niet het wondermiddel waar ze voor gehouden worden
  • lecithin - lijkt in een hogere concentratie aanwezig, goed nieuws want dit ingrediënt zorgt voor een goede huidfunctie
  • Arabidopsis Thaliana Extract - deze anti-oxidant is niet meer aanwezig in de nieuwe versie en dat is toch best opvallend te noemen?

In gebruik is ook maar weinig verschil te merken, al voelt de nieuwe versie iets zachter aan bij het aanbrengen, minder waterachtig en is daardoor makkelijker te verdelen. De licht kruidige, plantaardige geur is vrijwel identiek gebleven, net zoals het uiterlijk van het serum, dat is nog steeds transparant met een oranje/bruine kleur.
\"\"
Er is dus niet al te veel verschil tussen de oude en nieuwe versie op ingrediëntengebied, maar dat was eigenlijk ook niet nodig, tenslotte is de ANR al 30 jaar een topproduct waarvan er jaarlijks 4,7 miljoen flacons worden verkocht. Toch is er iets belangrijks veranderd en dat heeft vooral te maken met het beter begrijpen van de herstelprocessen in de huid, iets waar wetenschappers na jaren van onderzoek goede resultaten in hebben bereikt.
De huidcellen zuiveren zichzelf van interne afvallstoffen die celschade kunnen veroorzaken, dit proces wordt katabolisme genoemd. Dit natuurlijke proces kan, naarmate je ouder wordt, minder goed werken waardoor de huidcallen niet meer optimaal kunnen functioneren. Ook is het belangrijk dat de huidcellen weten dat ze de huid overdag moeten beschermen en in de nacht moeten zuiveren, iets wat als het ware is ingebouwd in de klokgenen, maar ook die kunnen minder goed gaan functioneren waardoor de huidcellen niet meer doen wat ze horen te doen. Schade is het gevolg en dat moet je natuurlijk voorkomen of aanpakken. ANR heeft een bijzondere technologie ontwikkeld, de ChronoluxCB-technologie, die ervoor zorgt dat de huid precies weet wanneer ze de huid moet zuiveren maar ook  wordt voorzien van ingrediënten die het herstel bevorderen, zoals anti-oxidanten, een algenextract en een gistextract.

Huidcellen kunnen natuurlijk geen klokkijken....maar ik denk dat jullie weleens hebben gemerkt dat een lichaam behoorlijk in de war kan raken van een verstoord slaapritme. Ons lichaam heeft de rust in de nacht nu eenmaal nodig, niet alleen om ons lichamelijk te laten uitrusten, maar zeker ook om allerlei processen goed te laten verlopen en daar hoort het herstelproces van de huid zeker toe.
\"\"
Ik gebruik in de nacht, na het reinigen van de huid, altijd een serum, nachtcreme en speciale oogcreme. Doe ik dat niet, dan merk ik wel degelijk verschil, mijn huid ziet er in de ochtend minder uitgerust uit, ik kan oneffenheden zien en vooral de droogtelijntjes of rimpeltjes vallen mij altijd heel snel op. Ik geloof wel degelijk dat de huid in de nacht iets anders nodig heeft dan overdag, al geloof ik ook wel dat hydrateren en voeden vooral het allerbelangrijkste is. Natuurlijk klinkt zo'n spannende technologie heel interessant, maar ondanks alle wetenschappelijke bewijzen ben ik altijd wel wat sceptisch en neem ik de benaming "wondermiddel" graag met een korrel zout.

Toch kan ik je de nieuwe ANR zeker aanraden als serum voor de nacht, het is een fris, zacht serum dat prettig aanvoelt op de huid en als basis kan dienen voor een meer voedende nachtcreme. Het serum is minder geschikt voor gebruik overdag, omdat het een beetje plakkerig en kleverig blijft aanvoelen, iets waar je in de nacht natuurlijk geen last van hebt. ANR is in principe geschikt voor alle huidtypes, mede doordat het olievrij is, qua leeftijd vind ik het altijd lastig om advies te geven. Dit is natuurlijk geen anti-rimpel product en is door de goede ingrediënten in principe voor iedere leeftijd geschikt. Toch lijkt het mij niet noodzakelijk om op erg jonge leeftijd al te gaan gebruiken, maar dat ligt ook aan jouw huidconditie en levensstijl. Heb je veel stress, slaaptekort, rook je, lig je graag in de zon en/of leef je niet al te gezond? Dan kun jouw huid ook al op jongere leeftijd behoefte hebben aan wat extra verzorging, bijvoorbeeld in de vorm van deze nieuwe ANR. Heb je een gezonde huid en levensstijl? Dan zou je prima pas na jouw 35e kunnen beginnen met een soortgelijk product, het is dus altijd een persoonlijke afweging. ANR is ook erg goed te gebruiken als kuurtje, bijvoorbeeld na een stressvolle periode.
\"\"

de manier om ANR aan te brengen, je gebruikt echt maar een paar druppels

Conclusie : de nieuwe ANR verschilt vrijwel niet van de oude versie, maar is wel voorzien van moderne technologiëen waardoor de werkzame ingrediënten nog beter hun werken kunnen doen. Dat zul je als consument waarschijnlijk niet echt merken, ANR blijft het fijne nachtserum dat huidschade aanpakt en de huidcellen beter laat functioneren. Ook als "pick me up" is het een fijn product om overdag te gebruiken, zeker aan het einde van de middag...even een druppeltje serum inkloppen net onder de ogen en je bent direct weer lekker fris!

De nieuwe Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex  II is vanaf deze maand te koop voor EUR 76,00 (flacon 30 ml) en EUR 109,00 (flacon 50 ml) o.a. bij De Bijenkorf. Heb jij ANR weleens geprobeerd en wat is jouw ervaring? Ga jij de nieuwe versie ook uitproberen?

Deel dit artikel
Back to top