Reviews

Retro look - Nieuwe Rimmel ScandalEyes producten

Rimmel komt in september weer met een nieuwe mascara en een daarbij behorende eyeliner. Met Rimmel herbeleven we de sixties: de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van verleiding. Maak je klaar voor een Retro Look met de ScandalEyes mascara in een nieuw retro-jasje, daarmee creëer je pas echt Bambi-ogen!

ScandalEyes Retro Glam Mascara – EUR 12,99 (12 ml)

Mascara & Eyeliner

Het borsteltje van de nieuwe ScandalEyes mascara van Rimmel heeft een vorm van een zandloper. Dankzij deze vorm kan het borsteltje perfect de wimperlijn van jouw oog volgen en kan ieder wimperhaartje worden bereikt, zelfs de allerkleinste wimpertjes. De mascara brengt makkelijk aan, de structuur is wel een beetje droog, maar hij zorgt niet voor klontjes. De mascara is niet waterproof, maar blijft gedurende de dag wel goed zitten. De verpakking is natuurlijk een echte eyecatcher in het schap, en is lekker handzaam! Hou je van een mascara met een grote borstel waarmee je veel volume kunt creëren, probeer deze dan eens uit! De mascara is vanaf september te verkrijgen.
 
ScandalEyes Thick & Thin Eyeliner – EUR 7,99 (1.1 ml)

Puntje van de eyeliner en borsteltje van de mascara. 

De ScandalEyes mascara wordt deze keer vergezeld door een bijbehorende eyeliner. Een perfect product om een echte sixties look mee te creëren. Ik ben helaas wat minder te spreken over dit product. Het klonk veelbelovend omdat de eyeliner een dikke en een dunne punt heeft, zodat je een dikke wing of een iets dunnere lijn makkelijk kunt maken. Helaas is de punt van de eyeliner zo hard, dat hij niet als het ware over je ooglid heen glijdt. Hij blijft steeds ‘steken’, gevolg: geen vloeiende lijn, maar allemaal uitschieters. De formule van de eyeliner is wel fijn, hij is namelijk pikzwart. Maar aan het puntje moet Rimmel nog wel wat veranderen.. overigens is de verpakking heel fijn, je kunt hem makkelijk vasthouden doordat de verpakking onder de dop ‘mat’ is, zo glijdt de pen niet uit je vingers! Ook per september in de winkel, de verpakking is in dezelfde stijl als de mascara; helemaal retro.

Swatches van de eyeliner, goed zwart! Maar wel heel stroef. 

Ga jij voor een echte Retro Look? Dan heeft Rimmel nog wat leuke producten voor jou! Om de mascara en de eyeliner extra op te laten vallen kun je de Glam’Eyes mono eyeshadow gebruiken in de kleur 100: Glam Ice (EUR 7,49). Een subtiele basiskleur highlighter die voor heel veel looks een prima kleur is om te gebruiken. Deze kun je aanbrengen onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek.

 Vervolgens kun je met de eyeliner aan de slag gaan. Voor een echte Retro Look maak je heftige wings met de eyeliner. Maak een winged eyeliner van de binnenste ooghoek langs de wimper lijn met een flinke dikke wing, vervolgens teken je een dunner lijntje vanaf de wing langs de arcadeboog naar de binnenste ooghoek. Hierdoor ontstaat er een halvemaanvorm. Om de ooglook vervolgens af te maken met de eyeliner, breng je de eyeliner ook onder de onderste wimperrand aan.
            Krul vervolgens je wimpers en breng een goede laag van de ScandalEyes mascara aan. Voor een extra intense look breng je nog wat extra mascara aan op de onderste wimperrand.

Persfoto met de Retro Look van Rimmel

            Met nagellak maak je deze look helemaal af. Rimmel heeft speciaal voor deze collectie een uitdagende manicure bedacht (zie persfoto). Lak je nagels met 60 seconds, kleur 730: Silver Bullet (EUR 6,99), laat dit goed drogen. Vervolgens kun je met 60 seconds, kleur 800: Black Out met de dunne kant van het platte kwastje een rand aan de zijkanten en de bovenkant van je nagels maken. En als laatste maak je een halve maan aan de onderkant van je nagels. Goed laten drogen, afmaken met een topcoat en you’re ready for a Sixties party!
Ik heb de Retro Look van Rimmel en de manicure geprobeerd, maar het was echt een fail. Met de eyeliner look leek ik wel een clown en nail-art is niet aan mij besteed, vooral niet met precieze randjes. Ik heb dus gewoon een basic look gemaakt en de lakjes voor jullie geswatched!

Prachtige wimpers door de mascara.
Fijne kwastjes hebben de 60 seconds lakjes van Rimmel!

Vanaf september zijn de producten te vinden in de schappen van de drogisterijen, onder andere bij Etos, DA en Kruidvat. Maar ook via Bol.com kun je tegenwoordig de producten van onder andere Rimmel London makkelijk bestellen. 

Ik vind de mascara echt een aanrader als je houdt van grote borsteltjes. De eyeliner kun je eigenlijk wel laten liggen, tenzij je natuurlijk houdt van een stevig/hard puntje. Hebben jullie ervaring met de ScandalEyes producten van Rimmel?

Deel dit artikel
Back to top