Algemeen

Sunday question - De Bijenkorf sluit 5 filialen, wat zou jij gaan missen?

Misschien hebben jullie het nieuws gisteren ook gehoord? De Bijenkorf sluit 5 van hun 12 filialen, begin 2014 gaan de filialen in Arnhem en Enschede als dicht en in 2016 volgen de filialen in Groningen, Breda en Den Bosch. Sephora dicht, De Bijenkorf op veel plaatsen dicht....houden "we" nog wel wat over? Wat vind jij van deze sluitingen?

Het meest vervelend is dit natuurlijk voor de personeelsleden van de betreffende filialen, in totaal verdwijnen er nl. zo''n 262 arbeidsplaatsen. Hopelijk heeft De Bijenkorf een goed sociaal plan, waardoor de personeelsleden snel weer aan een andere baan geholpen worden. Maar volgens de topman Giovanni Colauto zullen personeelsleden waar mogelijk geplaatst worden in een ander filiaal.

De Bijenkorf in Den Haag

Wat gebeurt er met de andere filialen van De Bijenkorf? Die gaan vrijwel allemaal in de metamorfose en zullen dezelfde uitstraling krijgen als de flagshipstore van De Bijenkorf in Amsterdam. Denk dan aan de exclusieve stores-in-stores zoals die van Louis Vuitton en Gucci of aan de prachtige cosmetica afdeling in De Bijenkorf in Den Haag (die in Amsterdam moet nl. nog helemaal verbouwd worden). Ook de online shop zal een grote verbetering ondergaan, ook daar moet DeBijenkorf.nl een bijzondere en luxe uitstraling gaan krijgen.

Het klinkt mij als consument als muziek in de oren, maar ik heb dan ook het geluk om heel dichtbij het filiaal in Rotterdam te wonen, dat gaat niet sluiten maar zal alleen maar mooier en interessanter worden. Daarbij shop ik vooral online en vind ik het dus erg fijn dat er meer en mooiere merken te koop zullen zijn in de online shop. Ik vind het nu best lastig dat je niet alles wat je in de winkel vindt online kunt shoppen, tenslotte hebben we steeds minder vrije tijd doordat we best hard moeten werken.


De Bijenkorf Arnhem

Maar ja...wat als je nu in het oosten of noorden van Nederland woont? Dan heb je dus helemaal geen filiaal van De Bijenkorf in de buurt. Geen MAC of Bobbi Brown counter meer...iets waar veel beautyliefhebbers best verdrietig om kunnen worden. Na het verlies van de Sephora filialen blijft er zo maar weinig leuks over. Blijkbaar worden de filialen in Arnhem en Enschede verhuurd aan Primark (al is dat toch een ander soort winkel naar mijn idee) en wie weet openen er in de filialen van Parfumerie Douglas daarna wel MAC en Bobbi Brown counters? Als dat het geval is, houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Wat vind jij van deze stap van De Bijenkorf? Kan de online shop het verlies goedmaken? Of speur jij toch liever zelf door de winkels? 

Deel dit artikel
Back to top