Reviews

Le jour, la nuit & la weekend de Chanel - revolutionaire huidverzorging

In de hectiek van de 21e eeuw is het soms niet zo makkelijk om naar onze natuurlijke klok te luisteren. De klok die ons, zonder woorden, vertelt wanneer we onze rust moeten nemen en wanneer we klaar zijn om aan de dag te beginnen. De klok waarnaar we niet altijd luisteren en dat heeft gevolgen, ook voor onze huidconditie. Chanel introduceert een nieuwe serie huidverzorginsproducten die ons helpt die natuurlijke klok te herstellen.....

Chanel introduceert drie nieuwe producten die samen een totaal nieuwe verzorgingsfilosofie vormen, die volgens Chanel perfect past in deze tijd. De tijd waarin we druk zijn met ons werk, ons gezin en, als er tijd voor is, ook met onszelf. We weten dat het belangrijk is om onze huid goed te verzorgen, maar dan moet wel passen in ons schema. 

Het trio Le jour de Chanel, La Nuit de Chanel en Le Weekend de Chanel vormt de eerste metronomische verzorging, een verzorgingsritueel dat zowel bijzonder als eenvoudig is, perfect passend in onze hedendaagse levenswijze. 3 flacons, die je iedere avond, dag of weekend gebruikt, iedere dag weer, week in week uit en die er samen voor zorgen dat de huid opnieuw naar onze biologische klok gaat luisteren en daardoor beter functioneert. Laat ik de drie mooie flacons eerst eens even aan je "voorstellen":

Praktische kunststoffen flacons met een hygienische pompjes in drie verschillende uitvoeringen in wit, opaal en zwart

Le Jour de Chanel - versteviging EUR 75,00 (50 ml)
Een fris serum dat altijd koel en licht aanvoelt bij aanraking van de huid, perfect om de huid even wakker te schudden na de nacht. Een jasmijnextract, gecombineerd met wijnrank zorgt ervoor dat de huid veerkracht hervindt, het serum activeert de natuurlijke herstel- en recyclefunctie van de huidcellen en dat houdt de huid langer mooi en stevig. Je gebruikt dit serum iedere ochtend, behalve in het weekend, daarna gebruik je nog een verzorgend en beschermd product, uiteraard ook met een SPF.

ingredienten Le jour de Chanel

La nuit de Chanel - herstel eUR 75,00 (50 ml)
Een zacht, romige nachtserum dat de huid kalmeert en voedt, een wierookextract kalmeert de huid gedurende de nacht en hyaluronzuur dat geleidelijk vrijkomt zorgt de hele nacht voor voldoende hydratatie. Als je wakker wordt zie je verschil, de huid oogt ontspannen en mooi vol. Je gebruikt het iedere nacht, behalve in het weekend, je kunt ook nog een nachtcreme gebruiken.

ingrediënten La nuit de Chanel

Le weekend de Chanel - vernieuwing EUR 90,00 (50 ml)
Een bijzondere weekend treatment die je maar eenmaal per week 's ochtends en 's avonds hoeft te gebruiken om de huid als het ware te resetten, te zuiveren van een week vol drukte. Het luchtige serum ruikt heerlijk fris naar rozenblaadjes, dit is één van de werkzame stoffen, de Rosa centifolia ontspant de huid en kalmeert deze na een stressvolle week. Deze bijzondere treatment breng je in het weekend aan, iedere ochtend of avond, dat mag één van de twee dagen zijn, maar het mag ook op allebei. Overdag gebruik je natuurlijk wel een beschermend product met SPF, in de avond breng ik geen nachtcreme aan.

ingrediënten Le weekend de Chanel

v.l.n.r. Le jour de Chanel, La nuit de Chanel en Le weekend de Chanel


In gebruik is het systeem erg handig en vooral duidelijk, je hoeft 's ochtends niet te twijfelen welk product je nu weer moet gaan gebruiken. Je pakt de flacon Le jour de Chanel erbij, neemt er een pompje uit er verdeelt het over je gezicht, easy does it. Toen ik de producten ontving, heb ik eerst even de tijd genomen om nu precies te ontdekken wat voor soort producten het zijn, dat was in het begin voor mij niet helemaal duidelijk.
Inmiddels weet ik het uiteraard, het zijn treatments of serums, die je gebruikt naast een verzorgend of beschermend product. Ik heb tijdens het testen geen andere serums of treatments gebruikt, echt alleen Le jour, La nuit en Le Weekend in combinatie met mijn dagcreme met SPF en nachtcreme. Uiteraard heb ik wel een oogcreme gebruikt, dat is voor mij altijd een must om donkere kringen en fijne lijntjes te voorkomen.

Merk ik een enorm verschil? Nee, dat niet maar ik moet je dan wel eerlijk zeggen dat ik altijd kwalitatief hoogstaande producten gebruik en dat zijn deze producten natuurlijk ook. Ik merk niet echt dat mijn huid er veel beter is gaan uitzien, maar ik merk uiteraard wel dat deze producten fijn zijn voor mijn huid. Mijn huid ziet er gewoon goed uit, mijn huid straalt, ik heb geen onzuiverheden, geen roodheid en niet meer fijne lijntjes dan normaal (haha...op mijn leeftijd horen ze er natuurlijk wel een beetje bij).

Het systeem van de drie producten is wel erg prettig in gebruik, het is duidelijk en het werkt snel en doeltreffend, ideaal als je houdt van een goede verzorging maar daar liever niet overdreven veel tijd aan besteedt. 
Zijn er ook nadelen? Hmm...ja, toch ook wel, al moet ik eerlijk zeggen dat ik die zelf niet als nadelen heb ondervonden, er zit nl. wel alcohol in de producten (uitgezonder La nuit) en dat vind ik wel jammer. Ben je daar erg gevoelig voor, hou er dan rekening mee en gebruik een goede voedende creme. Verder vind ik het lastig dat je Le Weekend de Chanel ook in een grote fles met 50 ml inhoud koopt, die gaat nl. behoorlijk lang mee in vergelijking met de andere flacons. Daar is niets mis mee, maar dan moet het product natuurlijk wel lang genoeg meegaan. Ik kan niet goed controleren hoe de houdbaarheidsdatum is, op mijn flacons staat dat niet aangegeven (misschien omdat het sampleflacons zijn?).

Ik kan er over blijven vertellen, maar misschien wil je de producten nu gewoon eens gaan proberen? Dan kan ik je aanraden om naar een Chanel verkooppunt te gaan, de drie producten liggen vanaf deze week in de winkels en zijn zeker het proberen waard. Misschien is het goed om te weten dat het niet nodig is om alledrie de producten te gebruiken, maar volgens Chanel versterken ze elkaar wel omdat ze dan de hele week door de huidcelfunctie blijven reguleren. 

Wil je meer weten over deze producten? Stel jouw vraag dan gerust, ik doe mijn best om ze te beantwoorden! Ik ga voorlopig nog wel even door met het testen van deze drie fijne producten, eens kijken of mijn huidcellen binnenkort echt kunnen klokkijken! Ben jij benieuwd?

Deel dit artikel
Back to top