Reviews

BE Creative Make Up exclusief bij ICI Paris XL - review & swatches

Hebben jullie het nieuwe make-up merk bij ICI Paris XL al ontdekt? Ik heb je er al eerder over verteld, de nieuwste aanwinst op make-up gebied is het fijne merk BE Creative Make Up. Een eigen merk van de parfumerieketen ICI Paris XL, dat een zeer uitgebreid assortiment heeft van fijne make-up producten zoals oogschaduws, lipsticks, nagellakken en fijne kwasten. Kijk je even mee naar een impressie en review?

De producten van BE Creative Make Up zien er goed uit, de verpakkingen zijn chique en eenvoudig, ze zijn stevig en vooral praktisch. Door de transparante dekseltjes kun je de de kleuren goed zien, de lipproducten en mascara liggen prettig in de hand.

Ik heb een aantal producten in huis die ik op de foto heb gezet en waarvan ik swatches heb gemaakt, ik ben eigenlijk wel behoorlijk onder de indruk van de producten. Ze zien er heel goed uit, de pigmentatie van de producten is prima en de producten zijn prettig in gebruik. Kijk je even mee?

The eyeshadow quad EUR 17,99

Nude, Velvet & Smoky eyeshadow quads
De oogschaduwquads bestaan uit 4 kleuren oogschaduws die goed bij elkaar passen, de oogschaduws zijn zacht en laten een beetje los bij het swatchen, maar ze hechten wel goed aan de huid en laten zich goed blenden. De oogschaduws met wat meer glitter/glans zijn wat ruwer van structuur, maar het verschil is minimaal.

Nude eyeshadow quad

Velvet eyeshadow quad

mijn zachte, paarse look met het Velvet eyeshadow quad en een zwart oogpotlood

Smoky eyeshadow quad
The mono eyeshadow EUR 9,99

v.l.n.r. 029 Soft, 018 Copper, 012 Peacock, 006 Denim en 031 Indigo
De mono oogschaduws zijn van dezelfde fijne kwaliteit als de oogschaduwquads, ze hebben verschillende finishes zoals je hieronder kunt zien. De pigmentatie is misschien zelfs wel iets beter dan die van de oogschaduwquads.
v.l.n.r. 029 Soft, 018 Copper, 012 Peacock, 006 Denim en 031 Indigo
The intense lipstick EUR 12,99

v.l.n.r. 005 Tease, 011 Lucky en 015 Flame
De lipsticks van BE Creative Make Up zijn enorm gepigmenteerd, dat kun je ook wel zien op de foto''s hierboven. De kleuren knallen je tegemoet! De lipsticks zijn vrij dun van structuur en niet zo erg romig, iets wat je vooral ziet op de lippen. Als je wat droge lippen hebt, dan vallen velletjes wel wat op en ook gaan de lipsticks wel iets in de lijntjes zitten. Op zich geen ramp, maar ik verkies zelf toch liever een meer voedende lipstick, maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk. De lipsticks hebben een zeer subtiele bloemige geur en medium glans, ze blijven niet extreem lang zitten maar houden het zeker wel een tijdje uit.

Intense lipstick 005 Tease
The lipgloss EUR 12,99
v.l.n.r. 004 Grace, 005 Lovely, 011 Cherry & 015 Crush

Over de lipglosses ben ik op zich wel tevreden, al is het wel afhankelijk welke kleur je gebruikt. De twee lichtste kleuren hierboven zijn vrijwel onzichtbaar en geven echt alllen een transparante glans af. Maar de twee andere lipglosses zijn juist weer heel erg gepigmenteerd.

The lipgloss 011 Cherry
The lash supreme mascara EUR 14,99

Deze mascara heb ik nog niet getest, maar van mensen op social media heb ik wel begrepen dat dit een hele fijne mascara is, ik ga het zeker nog uitproberen!

The nail lacquer EUR 8,99

021 Mojito & 011 Fiesta

De lakjes zijn goed van kwaliteit, niet uitzonderlijk goed, maar wel goed genoeg om de nagels te voorzien van een hip kleurtje. Het kleurenpalette is lekker uitgebreid en vooral trendy, de lakjes hebben namen en geen nummers, de kwastjes zijn iets minder fijn want ze zijn nogal dun en ik had een vreemd gevormde (maar dat kan toeval zijn). De prijs is natuurlijk niet erg laag, wat dat betreft kan ik niet echt zeggen dat het musthaves zijn, er zijn nl. lakjes van andere merken die kwalitatief toch beter zijn naar mijn idee. Op de foto draag ik twee laagjes van de lakjes en dat ziet er toch best goed uit (al blijft Mojito wel iets transparant).

Het assortiment van BE Creative is nog veel groter dan ik kan laten zien, zo heb ik de Diamond Glow foundation en de primer nog niet getest, maar dat ga ik zeker nog wel doen. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de losse poeder, de blushes, de bronzers en eyepencils, reden te meer om snel eens even bij ICI Paris XL te gaan buurten.

The photo perfecting primer EUR 14,99 en The Diamond dew foundation EUR 14,99
De kwasten zijn trouwens ook bijzonder de moeite waard, de kwasten zijn gemaakt van ponyhaar (wel diervriendelijk geoogst natuurlijk) en lekker zacht maar toch stevig. De collectie is best uitgebreid, echt een aanrader als je in een normale winkel op zoek gaat naar kwasten, de prijzen zijn ook meer dan redelijk!

Eyeshadow brush no. 5 EUR 9,99, no. 6 EUR 9,99 en 2-in-1 brush no. 8 EUR 9,99
De producten van BE Creative Make Up worden exclusief verkocht bij ICI Paris XL, in de winkels maar ook in hun online shop. Ga er zeker eens naar kijken, ik weet wel zeker dat je er iets moois tussen vindt, erg handig als je niet in de buurt van een MAC store woont en toch graag wilt kiezen uit 40 tinten mono oogschaduws of lipsticks. En dat tegen een vrij redelijke prijs, de prijs-kwaliteit verhouding van BE Creative is echt top!

Heb jij inmiddels al iets van BE Creative Make Up geprobeerd? Ben jij weleens binnengestapt bij ICI Paris XL? Wat zijn jouw ervaringen met de producten?
Deel dit artikel
Back to top