Reviews

Giorgio Armani Maestro make-up - teintperfectionerende verzorging

Armani bracht vorig jaar een behoorlijk revolutionaire nieuwe "foundation" uit, al is de term teintperfectionerende verzorging veel passender. Maestro Fusion Make-up is een bijzondere mix oliën en pigmenten, die je gebruikt als een foundation.  Olie? Dat klinkt volgens mij voor heel wat vrouwen vast een beetje eng, want een glimmend gezicht willen we toch echt niet. Geen zorgen, dat is zeker niet het geval bij Maestro! Lees je even mee?Maestro is dus anders dan andere foundations, het is een verzorgend product met pigmenten dat de huid als het ware perfectioneerd, maar niet camoufleert. Het is een ideaal product als je wel houdt van een mooie teint die glanst, waar roodheid minder zichtbaar is en waar fijne lijntjes minder zichtbaar worden. De perfecte, natuurlijk nude teint, die de hele dag goed blijft aanvoelen en volgens Armani de onderstaande kenmerken heeft:

  • een basis zonder water en poeder
  • volledig niet-comedogenisch
  • 5 olien die met een verschillende snelheid verdampen
  • intelligente pigmenten
  • gemakkelijk en snel in gebruik, fris en onberispelijk

De Maestro flacon is gemaakt van half doorzichtig glas en de foundation kun je met het pipetje uit het flesje halen, je hebt maar een zeer kleine hoeveelheid nodig voor jouw gezicht. Armani adviseert 5 druppels aan te brengen op het hele gezicht, maar meer of minder kan natuurlijk ook

Op de foto's hierboven zien je ongeveer de hoeveelheid van 2 druppels Maestro in de kleur nr. 08, die kleur is wel erg donker voor mij, maar zo zie het effect na het aanbrengen en blenden wel goed. Het resultaat is een mooie, glanzende huid die er niet onnatuurlijk uitziet.

ingrediëntenlijst Armani Maestro

Maestro bestaat uit 60 % oliën, die elk op een ander tijdstip vervliegen, zodat de huid niet vettig blijft maar wel goed gevoed en comfortabel blijft aanvoelen, naast de oliën worden er 11 % pure pigmenten toegevoegd (veel meer dan een BB cream die maar 4 % pigmenten heeft) en nog wat opvullende deeltjes die de huid als het ware omhult met een dunne laag. Ondanks de oliën voelt de huid na het aanbrengen niet vet aan en gaat de huid ook niet (meer) glimmen, ik vind zelfs dat ik van Maestro minder snel last heb van een glanzend voorhoofd dan bij andere olie vrije foundations.

Mijn eerste Maestro Fusion was de kleur 6,5, maar die bleek toch iets te roze/licht voor mijn huid en dus mengde ik deze altijd met een druppel andere foundation. Maar ja, dan mis je natuurlijk toch het unieke effect van de Maestro, gelukkig had de lieve PR dame nog een nummer 8 voor mij, nu kan ik heerlijk mixen en matchen om zo de perfecte kleur te krijgen voor mijn huid.

de flacons zijn niet rond, maar eliptisch! handig want zo rollen ze niet weg als ze op de zijkant liggen


Op naar de foto's van het resultaat, daar zijn jullie vast het meest nieuwsgierig naar! Ik had vanochtend al make-up op, maar heb voor de foto's wel mijn andere foundation er afgehaald (ik ben inmiddels ook weer een andere foundation aan het testen namelijk). Ik heb mijn oogmake-up maar even laten zitten, al droeg ik nu ook weer niet echt iets spannends.

zonder foundation

mijn mix van vier druppels nummer 6,5 en een druppeltje nummer 8

ik breng de foundation in een paar veegjes aan op mijn gezicht, daarna verdeel ik het met mijn vingers, de foundation verdwijnt in een paar seconden in de huid

nog wat Maestro Eraser dark eye corrector voor de donkere kringen, deze heeft net zo'n dunne textuur als de foundation

het resultaat

nog even de voor en na foto naast elkaar

Wat vind ik van Armani Maestro?
De finish van de foundation is natuurlijk glanzend, Maestro matteert de huid een heel klein beetje, maar dat oogt niet onnatuurlijk. Ik hou wel van een glanzende huid, maar een foundation moet ook weer geen extra glans toevoegen, dat ziet er ook weer raar uit. Ik gebruik bij Maestro geen poeder, dat is ook echt niet nodig en het is zelfs niet mooi. 
De textuur van Maestro is echt ongeloofelijk fijn, het voelt aan als een olie maar dan zonder vettig aan te voelen, heel speciaal. Als je Maestro aanbrengt, dan valt je onmiddelijk op dat de huid zacht als zijde aanvoelt, iets wat vast klinkt als een verkooppraatje, maar het is echt geen onzin. Bij Maestro heb eigenlijk de hele dag het idee dat je helemaal geen foundation draagt, maar als ik in de spiegel kijk dan zie ik echt wel verschil, mijn huid ziet er egaler uit! Daar hou ik van, een foundation die heel natuurlijk oogt, versmelt met de huid en toch oneffenheden camoufleert. Als ik mijn huid van heel dichtbij bekijk, dan kun je een normale foundation weleens zien liggen op de huid of (erger nog) zien verdwijnen in fijne lijntjes. Dat gebeurt dus niet bij Maestro, zelfs niet aan het einde van de dag. Ik heb absoluut geen last van meer glans of glim, juist niet!

Voor wie is Armani Maestro fusion make-up geschikt?
Maestro is een perfecte foundation als je houdt van een natuurlijk resultaat, maar ook van een perfecte huid. In principe kun je met ieder huidtype kiezen voor Maestro, maar het beste resultaat zul je zien op een droge, normale en vochtarme huid. Als je een gemengde huid hebt (sommige delen van het gezicht zijn wat vetter) dan is het zeker nog een geschikte foundation, maar is jouw huid erg vet, dan kan het net iets teveel zijn. Ook als je houdt van een zeer dekkende, matterende foundation dan is Maestro niet echt een aanrader. Ben je wat ouder en heb je last van (fijne) rimpeltjes? Dan is Maestro geweldig, maar ook voor een jonge meid met een prachtige jonge huid is het een topproduct! Het is wel een prijzig product, je betaalt EUR 62,00 voor een flacon van 30 ml, gelukkig is het in gebruik wel zuinig.

er zijn in Nederland 9 tinten Maestro Fusion te koop

De producten van Giorgio Armani Beauty zijn in Nederland exclusief te koop bij De Bijenkorf in Den Haag en in de online shop. Daar vind je ook de Maestro Fusion make-up (EUR 62,00) en de Maestro eraser (EUR 35,00 ) uit dit artikel, maar dan moet je natuurlijk wel weten welke kleur je nodig hebt. Ga dus zeker eens naar de Armani counter in Den Haag, dat is zeker de moeite waard!

Ben jij nieuwsgierig geworden? Zou je het aandurven een foundation op oliebasis te gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top