Reviews

Parfumreview - Calvin Klein Down Town

Om Down Town van Calvin Klein kunnen we niet heen de laatste tijd, de mooie reclamespot met Rooney Mara (bekend van The girl with the dragon tattoo) is regelmatig te zien op televsie. Maar ook in de parfumerie zien we de stoere flacon staan, tijd voor een review van deze moderne parfum met een urban touch. Ben jij misschien ook een Down Town vrouw net zoals Rooney?

Down Town van Calvin Klein is een krachtige vrouwelijke geur, een mooie combinatie van houtsoorten en bloemen, passend bij een stoere vrouw van deze tijd die de grote stad als haar domein beschouwt. Daar moet je soms stoïcijns en stoer zijn, maar aan de andere kant heeft een grote stad ook genoeg plaatsen waar je die facade kunt afschudden, waar je heerlijk jezelf kunt zijn. Een mooi contrast dat de meeste vrouwen van nu waarschijnlijk wel herkennen, stoer en sterk aan de buitenkant, maar soms wil je ook gewoon zacht en lief kunnen zijn.....

De geur is als volgt opgebouwd:

  • top: italiaanse sukadecitroen, bergamot, tunesisch neroli, groene peer en waterige pruim
  • hart: roze peperkorrels, viooltjesbladeren en gardeniabloemblaadjes
  • basis: texaans cederhout, wierook, vetiver en fluweelwarme muskus

De flacon van Down Town geeft perfect weer hoe de geur in elkaar steekt, welke gedachte er achter de opbouw van de geur zit, de flacon is stoer, stevig en strak van buiten. Maar de inhoud is door de zachtroze kleur zacht, iets wat benadrukt wordt door de felroze binnenkant van de  "open" dop.  Ook de buitenverpakking (zie de foto's hieronder) is behoorlijk vrouwelijk, er is geen twijfel over mogelijk, dit is een vrouwelijke geur.

Rooney Mara is volgens Calvin Klein de perfecte vrouw om het gevoel van Down Town weer te geven, Rooney staat bekend om haar stoere uitstraling, misschien zelfs een tikje hard en koel, maar in haar ogen lees je toch iets anders....Het is een prachtige vrouw die heel mooi past in de mooie commercial die is gemaakt:

Wat vind ik van Down Town van Calvin Klein?
Down Town past helemaal in het straatje van Calvin Klein, een merk dat heel goed aanvoelt wat de trend is op parfumgebied of misschien moet ik dat anders zeggen...een merk dat goed een trend weet te setten! Iedere parfum is een schot in de roos volgens mij en dat is niet voor niets. Down Town is een zware geur, een geur voor een volwassen vrouw die niet bang is om op te vallen, maar wel op een doortastende manier, duidelijk en zonder gedoe. De oranjebloesem blijft in mijn neus het beste hangen, maar door de combinatie met gardenia wordt de geur heel anders dan ik gewend ben bij oranjebloesem, het is een volwassener versie, misschien zelfs een tikje ouderwets, iets wat gardenia geuren wel vaker bij mij oproepen. De zoete pruim heeft daar waarschijnlijk ook wel iets mee te maken, het maakt de geur iets te zoet naar mijn smaak. In de verte doet Down Town mij een beetje denken aan La Vie est belle van Lancome (vooral qua opbouw en sfeer) of aan Truth or Dare van Madonna (door de gardenia waarschijnlijk), beide geuren die ook erg passen bij de doelgroep die Calvin Klein met Down Town voor ogen heeft naar mijn idee.
De houdbaarheid van de parfum is geweldig, een spraytje laat je de hele dag naar Down Town geuren en als je een sjaal of kledingstuk insprayt, dan hoef je dagenlang geen parfum meer op te sprayen, de geur blijft enorm lang hangen en dat is heel fijn, de geur wordt naar mijn mening lekkerder na een tijdje dragen, maar ik ben dan ook een liefhebber van hout en muskus in de basis van een parfum.


Calvin Klein Down Town

is in drie formatie te vinden in de winkel, de prijs van 30 ml eau de parfum spray is EUR 44,00 en er is ook een body wash en body lotion te vinden. Je koopt Down Town bij de bekende parfumeriën en bijvoorbeeld ook bij De Bijenkorf of ICI Paris XL.

Lijkt Down Town jou een fijne geur die bij je past? Heb je deze al een keer getest in de winkels misschien? 

Deel dit artikel
Back to top