Nagel & Handen

OPI San Francisco collectie - swatches, foto's en review

Op een mooie zonnige maandag ben je misschien nog niet bepaald in de herfststemming, maar geloof me...de herfst staat om de hoek! Haha...ik ben geen weervrouw, maar de kalender liegt natuurlijk niet, volgende week is het alweer september, wat vliegt de tijd. Tijd om jullie de swatches te laten zien van de herfst/winter collectie van OPI, die geïnspireerd is door de geweldige stad San Francisco, kijk je mee?


Ik ben absoluut gek op de stad San Francisco, die ik als 11 jarig meisje bezocht heb, ieder moment zit nog in mijn geheugen gegrift! De prachtige oude huizen, de enorme heuvels, ratelende trams, de "kromste straat ter wereld" Lombard street, Ghiradelli square met de heerlijke chocolaatjes, Pier 39 vol zeeleuwen, het best wel spannende Alcatraz en natuurlijk de mooie, rode Golden Gate brug. Een stad met een Europese touch, maar dan wel met een Amerikaanse touch, zeker mijn favoriete stad in de USA.

Ik heb alle 15 (!!) lakjes voor jullie geswatcht, wat een karwei zeg....kunnen ze voortaan niet "gewoon" 12 lakjes opnemen in de collectie? In deze collectie vind je nl. 12 gewone OPI nagellakken en nog eens 3 liquid sand lakjes, in dit eerdere artikel kun je alle informatie en kleuromschrijvingen nog even nakijken. Ik heb telkens twee laagjes van de nagellakjes opgebracht, uiteraard zonder topcoat en de foto's zijn gemaakt in zonlicht, zonder flits.A-Piers to be tan

Peace & Love & OPI

Haven't the foggiest

Dining al Frisco

Keeping Suzi at bay (beetje slorig gelakt op mijn wijsvinger en pink, sorry)

Incognito in Sausalito (extreme glans en daardoor lastig op de foto te vatten, het is een hele diepe donkerblauw)


First date at the golden gate

Lost on lombard

In the cable car-pool lane

I knead sour-dough

Embarca-dare-ya!

Muir muir on the wall


It's all San Andreas's fault (liquid sand)

Wharf! wharf! wharf! (liquid sand)

Alcatraz Rocks (liquid sand)

Wat vind ik van de OPI San Francisco collectie?

De collectie is in elk geval behoorlijk uitgebreid, dat is een ding wat zeker is. De liquid sand lakjes vallen een tikje tegen, met uitzondering van Alcatraz rocks! die geweldig is, de andere twee zijn een tikje saai en lijken geen echte liquid sand te hebben. Ze glanzen te veel en zijn niet ruw genoeg, ze zitten er een beetje tussenin en dat is jammer, de kleuren zijn nl. best mooi. 
Mijn voorkeur gaan toch altijd uit naar de lakjes met wat shimmer erin zoals Peace, Love and OPIHaven't the foggiest, Muir muir on the wall en Dining al Frisco, maar de lakjes met de creme finish zijn toch ook wel mooi, chique en best Europees door de klassieke tinten. Misschien zijn het niet allemaal unieke kleuren, maar dat blijft ook lastig als je al zoveel nagellakjes uitgebracht hebt als OPI, hoe verzin je iedere keer weer nieuwe kleuren en nieuwe namen?
De lakjes lakken stuk voor stuk echt allemaal even fijn, alle 15 en dat is toch wel erg fijn, geen van de lakjes is mij in kwaliteit tegengevallen, ook de kwastjes zijn echt erg fijn in gebruik, dat doet OPI toch wel heel goed. Kortom : bekijk de swatches zeker even goed, ga lekker naar de winkel en bekijk de lakjes zeker even in het echt, er zit toch zeker weer een fijn herfstlakje bij?

De OPI San Francisco collectie is vanaf nu te koop bij de verkooppunten van OPI (voor informatie naar www.opi.nl) zoals de filialen van Parfumerie Douglas & MOOI Parfumerie. Online kun je de lakjes binnenkort vast ook vinden bij Asos.com, misschien handig als je geen verkooppunt in de buurt hebt. De lakjes van OPI bevatten 15 ml en kosten EUR 14,25 per stuk, er is ook een mini setje te koop voor EUR 18,95.

Wat vind jij van de lakjes van de OPI San Francisco collectie? Zitten er lakjes bij die je moet hebben? Ik ben in elk geval fan van Muir Muir on the wall, Alcatraz rocks! en natuurlijk de geweldige Peace & Love & OPI!

Deel dit artikel
Back to top