Nagel & Handen

Essie For the twill of it herfst nagellakcollectie - swatches & review

Deze week deelde ik op Instagram een foto van mijn mooie winterse laarsjes gevoerd met bont, waarbij ik schreef dat ik toch ook wel weer zin heb in de herfst en winter. Ik kijk eigenlijk best uit naar fijne wollen vestjes, zachte jersey jurken, zalige UGG's voor thuis of toch de kashmier sjaal voor onderweg. Essie Weingarten heeft de herfstcollectie gebaseerd op dit verlangen naar comfort, handig als het nog te warm is voor een trui...je draagt dat gevoel nu gewoon op de nagels! Kijk je mee naar de swatches?



Essie Vested interest - een koele grijstint met een vleugje groen, een klassieker die een look een tikje zakelijk maakt, zonder al te edgy te zijn,  dekkend in één laagje door de fijne creme textuur

Essie Twin sweater set - oeps..zien jullie dat ik niet zo netjes heb gelakt? Slordig en zonde van deze mooie, glanzende rode lak die heel fijn is in gebruik, op de foto draag ik één laagje en dat voldoet prima. 

Essie The lace is on - metallic fuchsia met wat paars erin, de kleur van de edelstenen waarop deze geïnspireerd is. De kleur is ook weer dekkend in één laagje en ziet er bijna fluweelachtig uit, de hele fijne roze en paarse shimmer zorgen daar waarschijnlijk voor


Essie For the twill of it - een bijzondere olijfgroen met veel grijs en bijzondere fijne shimmers is blauw & roze, dit is een kleur waar je naar blijft kijken, hij verandert in ieder licht en de shimmers zijn prachtig. Ook deze kleur dekt in één laagje en is heel simpel en fijn om op te brengen, een topper!

Essie Cashmere Bathrobe - deze kleur klinkt behoorlijk comfortabel en inderdaad, de kleur heeft door de fijne wit/gouden shimmers inderdaad een zachtere uitstraling dan Vested interest. Ik vind de textuur niet zo heel fijn, hij is wat dik waardoor de lak minder mooi opbrengt, maar misschien ligt dat ook wel aan mijn testexemplaar, de kleur is wel dekkend in één laagje
Essie After school boy blazer - deze donkere blauwzwart heb ik niet kunnen testen, maar zul je dus wel kunnen vinden in het Essie schap vanaf september
Ik denk dat jullie wel kunnen raden welke lakjes favoriet zijn bij mij? For the twill of it is geweldig, die moet je zeker hebben, Twin sweater set is een prachtige, warm rode lak die altijd goed is en The lace is on een prachtige vrouwelijke fuchsia. Op de foto's heb ik telkens maar één laagje nagellak aangebracht en dat vind ik toch best opvallend voor een nagellak. Vrijwel iedere nagellak die ik test, breng ik liever in twee laagjes aan, maar bij de Essie lakjes is dat bijna nooit nodig. Good job Essie!
Lakken is dus een "eitje", mede door het brede kwastje en de snelle droogtijd, de houdbaarheid is ook goed, zonder topcoat blijft de nagellak een dag of drie mooi.
 
De Essie For the twill of it collectie zal vanaf september 2013 te koop zijn bij de verkooppunten van Essie zoals DA, Etos en Bol.com, de lakjes kosten EUR 9,99 per stuk (flesje 13,5 ml). 
Deel dit artikel
Back to top