Reviews

MAC Antonio Lopez palettes - review, foto's & swatches

De MAC Antonio Lopez collectie zal aanstaande donderdag exclusief te koop zijn bij De Bijenkorf, de introductie vind plaats tijdens Vogue Fashion Night Out in Amsterdam. Ik heb een aantal van de palettes binnen gekregen en heb daarvan swatches en foto's gemaakt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik ze niet allemaal even fijn en mooi vind, maar kijk vooral zelf even mee...

De verpakkingen zijn wel geweldig mooi, de vierkante palettes zijn zeer stevig en zien er luxe uit. De print is opvallend, maar wel typisch jaren 80, mijn schoolagenda's van mijn middelbare schooltijd zagen er ook zo uit, terug in de tijd dus! Maar goed, dat is alleen de buitenkant en hoe leuk die ook is, het gaat natuurlijk om wat er in de doosjes zit.

Er zijn in totaal 3 oogschaduwpalettes uitgebracht, waarvan ik er twee kan laten zien, de palettes zien er aan de buitenkant exact hetzelfde uit. De verschillende soorten palettes hebben wel elk een andere print en maat, het face palette is wat dikker dan het oogschaduwpalette en het lippalette is een stukje kleiner.

Aan de binnenkant van de palettes vind je een spiegel met de grootte van het doosje, handig natuurlijk net zoals het kleine kwastje dat je bij het oogschaduw- en lippalette krijgt. Bij het facepalette zit geen kwastje, dat moet je dus nog even zelf regelen!


MAC Antonio Lopez: 6 eyes/bronze EUR 43,00  - een fijn palette in rustige tinten dat mij vooral opvalt door de fijne pigmentatie en de zachte oogschaduws. De oogschaduws laten zich makkelijk opnemen met een kwast en brengen fijn aan op de huid, blenden is geen probleem. De lastigste kleur is de oranje/roze Dear cupcake, die is ietsje minder goed te blenden, maar eigenlijk mag dit geen naam hebben. De kleuren zijn misschien wel een beetje gewoontjes, maar desalniettemin is het een erg leuk palette.


Easy gesture (frost), Artistic License (veluxe pearl)  & Dear Cupcake (satin) 

Creative copper (lustre), Golden touch (veluxe pearl) & Carbonized (veluxe pearl)

MAC Antonio Lopez: 6 eyes/Violet EUR 43,00

 - minder enthousiast ben ik over dit zestal oogschaduws, al is dat misschien ook weer iets te kort door de bocht. De bovenste tinten zijn behoorlijk hard en ietwat droog van structuur, ze geven vrij lastig kleur af en blenden ook niet fijn. De paars/roze tinten vind ik persoonlijk ook niet zo mooi, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De onderste kleuren zijn een heel stuk fijner in gebruik, al blijft carbon altijd iets lastiger omdat het een matte oogschaduw is. Maar Carbon is natuurlijk wel de ultieme zwarte oogschaduw, die iedere andere kleur direct donkerder maakt.

Violet impact (veluxe pearl), Envisioning pink (satin) & Lithe spirit (satin)

Showgirl (veluxe pearl), Graphic style (veluxe pearl) & Carbon (matte) 

MAC Antonio Lopez: Face/pink EUR 43,00

- ik hou van dit soort handige doosjes met daarin drie producten : een beautypowder die je over het hele gezicht kunt gebruiken of plaatselijk als je dat liever wilt, een mooie blush voor op jouw wangen en een iridescent powder als highlighter. De poeders zitten verpakt in een vierkant palette, dat verdeeld is in twee verdiepingen. De iridescent powder & blush zitten in het bovenste deel, dat je opzij kunt schuiven om bij de beauty powder te komen. Handig en compact, wat het een fijn palette maakt om mee te nemen onderweg.

Pure feminity  blush & Belightful iridescent powder - een mooie roze blush die goed gepigmenteerd is een een zachte, poederige highlighter die je makkelijk kunt aanbrengen en verdelen, de combinatie van de drie producten zorgt voor een frisse glow met een vleugje kleur.

Peaceful beautypowder - een beautypowder is een fijn gemalen poeder met een vleugje kleur die je over het hele gezicht kunt gebruiken om het wat kleur te geven, de perziktint maakt de huid direct zonniger zonder bruin te worden, breng het aan en verdeel het met een grote poederkwast.

Belightful (iridescent powder), Pure feminity (satin powder blush) & Peaceful(beauty powder)

MAC Antonio Lopez: 3 lips/nude EUR 35,00

- best handig zo'n compact lippalette met daarin 3 lipsticks, maar deze kleuren zijn echt niets voor mij! Het zijn nude tinten, dat is duidelijk, maar de kleuren zijn echt te licht voor mij. Ik vind de lipsticks ook een tikje droog, ook al zijn ze wel soepel en makkelijk op te brengen, ze komen alleen heel snel in de lijntjes van mijn lippen terecht en daar heb ik echt bijna nooit last van. De veel te lichte, koele Vivid image lijkt nogal op St. Germain (dat is ook geen succes bij mij) en de peachy Antonio's girls vind ik iets te licht voor mijn huidskleur. Art directted is vrijwel onzichtbaar op mijn lippen, maar geeft wel een mooie glans....tja...maar of je het palette daarvoor zou moeten kopen? Ik zeg van niet, ga dan liever voor het rode of fuchsia palette, dat ziet er veel spannender uit.


Vivid image (amplified), Antonio's girls (satin) & Art directed (glazed) 

Antonio's girls

Vivid image (met Instagram filter)
Wat vind ik van de Antonio Lopez producten die ik getest heb?

Hmm...zoals je kunt zien ben ik niet over alle producten enthousiast, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het paarse palette is iets te koel voor mijn smaak, maar is natuurlijk zeker niet lelijk, al is het wel jammer dat drie van de oogschaduws niet zo prettig zijn. Het koperkleurige palette is gewoon top, zowel in gebruik als qua kleuren, maar misschien niet zo vernieuwend? Het Face palette is gewoon handig, zeker als je een mooie set producten wilt hebben die qua kleuren goed bij elkaar passen, het is zeker een goede deal. Het Nude Lip palette is voor mij niets, maar ben je lichter van huidskleur, dan kan het waarschijnlijk wel prima....en ik denk dat Barbie uit Den Haag Vivid image best kan waarderen, het blijft een kwestie van smaak.

Ik ben nu eigenlijk nog nieuwsgieriger geworden naar de andere producten, vooral naar het rode lipstickpalette en het koraal facepalette...toch denk ik niet dat ik ze nog ga kopen, ik heb denk ik al best genoeg poedertjes en rode lipsticks! Wil jij alles van dichtbij gaan bekijken, ga dan vanaf zaterdag eens buurten bij de MAC counters of shop online bij De Bijenkorf (hopelijk, dat is nog niet zeker) of in de webshop van Maccosmetics.nl

Deel dit artikel
Back to top