Blogs & Editorial

Editorial - mama is niet thuis

Stress!!! Ik stap over een uurtje op het vliegtuig richting Londen, iets waar ik heel veel zin in heb maar wat ook voor flink wat stress zorgt. Ik ben nl. naast fulltime beautyblogger ook meer dan fulltime moeder & huismanager. Als ik dus drie dagen van huis ben, vergt dat nogal wat voorbereiding! De boodschappen moeten ingeslagen worden, het eten geregeld, alles netjes achtergelaten en lijstjes opgesteld, kunnen ze dan niets zelf?

Ja hoor, gelukkig wel! Bo is tenslotte bijna 17, dus die regelt het naar school gaan helemaal zelf, ook hoef ik mij geen zorgen te maken of ze wel wat te eten heeft, dat maakt ze gewoon zelf. Sem is 9, maar wel heel zelfstandig, hij stapt 's ochtends zelf onder de douche en komt aangekleed en met keurig gekamde haren naar beneden. Waar hij wel graag een ontbijtje vindt, dus dat regelt papa deze dagen. Ook de lunch voor op school moet door papa worden gemaakt en dat is best even wennen, ik doe nl. eigenlijk altijd alles zelf. Boodschappen doen, koken, opruimen, de was, de afwas, strijken, opruimen, voor onze dieren zorgen, opruimen en tussendoor lak ik nagels....Mijn dag begint om half 7 en eindigt meestal om half één, tijd voor een echte pauze heb ik eigenlijk niet! Maar dat is helemaal geen punt, ik stoom lekker door en daar voel ik mij het beste bij.

Ben ik echt even gestresst? Dan neem ik gas terug, dan zeg ik verplichting af, laat ik de was een dagje of twee liggen, plaats ik een artikel minder of stel ik het grote artikel wat in de planning stond even uit. Soms is dat gewoon nodig, soms moet je echt even pas op de plaats maken en niets doen, nou ja...niets is onmogelijk, maar iets minder kan natuurlijk altijd wel. Verplichtingen, die hebben we altijd heel veel, we moeten heel veel, maar veel van die verplichtingen leggen we onszelf op. We moeten een paar keer per week sporten, moeten quality time doorbrengen met onze geliefde, we moeten meehelpen op school, hebben een drukke baan of hebben het druk op school. En dan moeten we er ook nog mooi uitzien, anders hoor je er natuurlijk niet echt bij!

Onzin, we moeten helemaal niets, maar we willen het zelf, althans de drukke combinatie van allerlei zaken. Dat betekent dat je het best een beetje minder kunt doen, zeker als je merkt dat het je echt boven het hoofd gaat groeien. Maak daar geen punt van, dat zorgt uiteindelijk voor nog meer stress en daar schiet je niets mee op. Maak er ook geen groot ding van, je hoeft niet aan iedereen te vertellen dat jij het wat rustiger aan doet, dat merken ze vanzelf wel...of niet, want wie merkt het nu als je een keer een Zumba lesje overslaat of een keertje een kant en klare salade eet i.p.v. een zelfgemaakte a la Jamie Oliver? Gek genoeg denken mensen altijd dat ze zich moeten verantwoorden als ze het wat rustiger aan doen, dat doe je toch ook niet als je er weer een verplichting bij neemt?

Zo hoop ik maar dat jullie het niet merken dat deze editorial van vandaag ietsje korter is dan normaal......vergeven jullie het me? 

Off to London for me, gaan jullie nog iets leuks doen deze week?

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top