Reviews

MAC Retro matte lipstick swatches & review

Heb jij inmiddels al een matte lipstick? Ik geloof dat dankzij Rihanna inmiddels de hele wereld gek is op rode, matte lippen en ik kan iedereen geen ongelijk geven, wat een heerlijke manier om jouw lippen mooier te maken. Ik was nooit een echt grote lipstick fan, maar sinds de matte versie in mijn leven is gekomen, ben ik om! Ik geef toe, ik ben een matte lipstick fan!

Jullie hebben in dit artikel kunnen lezen dat MAC een nieuwe collectie Retro Matte lipsticks uit heeft gebracht (ze zijn nl. al te koop in de webshop van MAC). Van de 8 kleuren die je in de collectie vind zijn er 7 nieuw en er is 1 bestaand kleur, nl. de geweldige Ruby Woo. Deze matte rode lipstick is de ultieme rode matte lipstick die al jaren in het assortiment zit, nu komen er dus 7 kleuren bij.

All fired up

Flat out fabulous

All fired up & Flat out fabulous

Ruby Woo

Riri Woo
Ruby Woo & Riri Woo
De Retro Matte lipticks zijn extreem goed gepigmenteerd, ze zitten echt boordevol kleur en geven de lippen geen glans. Ze voelen wel een beetje droger aan dan anders lipsticks, maar dat is natuurlijk ook logisch. In het begin moet je best even wennen aan dat droge gevoel, maar het is niet zo erg dat het gaat irriteren of pijnlijk wordt, zeker niet. Ik gebruik er meestal wel een lipbalm onder, dat is net iets fijner.
Het grote voordeel van de droge structuur is, naast de matte finish, de extreem lange houdbaarheid! Ook al drink en eet je de hele dag door, de lipstick blijft altijd op zijn plaats, altijd!
Ik vind matte lipstick heel chique staan, daar waar een glanzende lipstick in een felle kleuren nog weleens een beetje too much kan zijn, daar heb je met een matte lipstick eigenlijk geen last van, het is een gulden middenweg.

De MAC retromatte lipsticks zijn nu te koop bij de online shop van MAC voor EUR 18,50. Zoals bij iedere MAC lipstick, ruiken deze ook weer heerlijk naar vanille, love it! Bijwerken is eigenlijk niet nodig, maar het kan wel! Vind je een compleet dekkende, matte lipstick teveel....breng de lipstick dan aan als een stain door deze op de lippen de deppen en te verdelen met jouw vingers, voor een subtiel resutaat.

Wil je de lipsticks even voorbij zien komen in een look? Hou Instagram dan even in de gaten, ik ga ze zo allemaal even swatchen!
 

Deel dit artikel
Back to top