Reviews

Collistar Nude look collectie - foto's, swatches, review & look

De nude make-up look is volgens mij wel favoriet bij heel veel vrouwen, natuurlijke kleuren op ogen en lippen zijn eigenlijk voor iedere gelegenheid prima en zijn ook nog eens makkelijk aan te brengen. Collistar heeft voor hun herfst make-up look ook gekozen voor deze "naakte" look, maar dat wil zeker niet zeggen dat je er onopgemaakt uit ziet, zeker niet. Ik heb de collectie getest en laat jullie mijn favorieten zien, compleet met een look.

Roze lipglosses, een handig concealerpalette om oneffenheden te verbergen, een natuurlijke roze blush en natuurlijk mooie, rustige tinten voor de ogen, dat is alles wat je nodig hebt voor een "nude look" van Collistar.
De Silk effect powder is een mooie transparante poeder, die mijn huid mooi mat maakt zonder deze "cakey" te laten worden, het poeder heeft geen kleur en is niet poederachtig. Ik heb er geen foto van gemaakt omdat het poeder echt onzichtbaar is, lastig om te zien dus.  
Maar weet je wat, laten we eerst even naar de producten waar ik wel foto's van heb gemaakt.

silk effect maxi blusher coral - een behoorlijk gepigmenteerde blush in roze/koraal met hele fijne met onder de blush een grote, platte kwast waarmee je de blush prima kunt aanbrengen. 


Gloss design lacquers Petal, seashell, Old rose & Dawn - fijne lipglosses die vrijwel geurloos zijn, mooi glanzen en goed blijven zitten voor een lipgloss. De twee lichtste kleuren hebben geen glitters en zijn niet favoriet bij mij, ze zijn echt iets te licht en dekken vrijwel niet, je ziet ook amper verschil tussen de twee kleuren. Old rose en Dawn zijn echt prachtig!


Dawn

Old rose

Ik ben helemaal fan van de oogschaduws, ze zijn zo lekker zacht en brengen daardoor heel makkelijk aan. De pigmentatie en glans van Caramel en Cameo zijn echt heel goed en vooral mooi, Cacao is ook goed gepigmenteerd, maar is wel matter. Ik heb op de foto hieronder Cameo over het hele ooglid aangebracht, Caramel op het buitenste deel van mijn ogen en Cacao is in de arcadeboog aangebracht. Ik heb mijn favoriete oogpotlood Teddy van MAC ook gebruikt om de wimperrand iets donkerder te maken.

Caramel, Cameo & Cacao


Het CC perfection palette is best handig, zeker als je last hebt van wat roodheid (dan gebruik je wat van de groene concealer/corrector) of van een vale huid (gebruik de blauwe). Doe wel voorzichtig, je hebt maar weinig nodig want het is de bedoeling dat je de kleur corrigeert, je hoeft niet de hele huid te verstoppen onder de groene, blauwe of roze concealer. Breng de corrector/concealer met je vinger aan en klop het zachtjes in, je zult de kleur vrijwel direct zien verdwijnen/blenden met de huid. Gebruik je teveel? Dan blijf je de blauwe of groene kleur zien en dat is dus niet de bedoeling! Oh ja, je kunt de corrector voor een foundation gebruiken, maar ook erna maar....zorg echt dat je de kleur goed blend en breng nog wat poeder eroverheen aan om het goed te "setten". De witte kleur is een primer, maar die vind ik niet fijn voor mijn gezicht en als oogschaduwprimer vind ik iets te glad.


Nude nagellak is niet iets wat ik heel vaak draag, maar ik weet dat er veel vrouwen fan zijn van neutrale kleurtjes. Ik heb natuurlijk best geluk, ik kan iedere kleur dragen die ik wil, maar dat kan niet iedereen, dat snap ik natuurlijk ook. Toch ben ik langzaam verliefd op de prachtige kleurtjes Neutral french en Elegant Pink, kijk maar even...dan weet je waarom!

Neutral french & Elegant pink - beide twee laagjes en zonder topcoat, de nagellak droogt niet zo heel snel maar is wel fijn en makkelijk om aan te brengen. Natural french is nog iets transparant, maar dat past wel bij dit kleurtje. De Top coat heb ik niet kunnen testen, ik liet het flesje per ongeluk vallen na het fotograferen, dom van me! Maar, ik ga het nog een keer proberen, Collistar heeft vast nog wel een flesje.

Na drie drukke dagen Londen, vol mooie beautyproducten en make-up was vandaag een perfecte dag om een nude make-upje te dragen, iets wat ook prima past bij mijn casual outfit. Ik heb alle drie de oogschaduws gebruikt, de Coral blush en op de foto draag ik de Old Rose lipgloss, een kleurtje dat er best uitspringt maar alleen iets minder past bij de warme oogschaduwkleuren. Maar dat is natuurlijk wel erg persoonlijk, het "kan" natuurlijk prima. Ik draag verder nog de Maestro foundation van Armani en Le volume de Chanel mascara, volgens mij heb ik mijn bronzer vergeten vandaag.....


Wil je meer informatie over de Collistar Nude Look make-up collectie, kijk dan even in dit artikel. Daar vind je ook alle prijzen, samen met de afbeeldingen van de andere producten van deze collectie. De Collistar Nude Look collectie zal vanaf volgende week te koop zijn, maar het kan natuurlijk al eerder gearriveerd zijn bij de verschillende verkooppunten.

Mijn aanraders 
Ik vind het CC palette erg interessant, maar dat moet je natuurlijk alleen kopen als je er echt iets aan hebt, kwalitatief is het echt prima. De oogschaduws van Collistar zijn aanraders, de kleuren misschien niet uniek maar wel erg mooi, het zijn zeker aanraders. Hou je van een roze lipgloss, dan kun je zeker even naar de nieuwe kleuren, ze zijn heel fijn in gebruik. De blush is een knaller, hou daar rekening mee want met een klein veegje heb je al behoorlijk wat kleur, wel een prachtige kleur trouwens. Minder gek ben ik op het huidkleurige potlood, je ziet eigenlijk amper dat de waterlijn lichter wordt, dat heeft niet echt nut. De twee lipglosses zonder glitters zijn een tikje saai, maar ook dat is een persoonlijk ding. Kortom, een zeer bruikbare collectie van goede kwaliteit, maar het is natuurlijk niet echt heel verrassend.

Wat vind jij van de nude look? Hou jij daar ook van? Of ga je liever voor meer kleur?

Deel dit artikel
Back to top