Nagel & Handen

Hebben jouw nagels liefde nodig? Dior Abricot zorgt voor ze

Heel lang geleden kocht ik van mijn gespaarde zakgeld mijn allereerste Creme Abricot van Dior op advies van mijn tante die bij Parfumerie Douglas werkte. Mijn moeder en ik waren altijd fan van een creme van Clinique voor onze nagels, maar toen die uit het assortiment verdween gingen we op zoek naar iets nieuws. Dat werd de oranje gekleurde nagelcreme Creme Abricot van Dior, een product dat nog steeds bestaat, lees even meer voor meer informatie.

Creme abricot viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, al in 1963 bracht Christian Dior deze versterkende en verzorgende nagelcreme op de markt. Het was een instant succes, een creme die de nagels versterkt en de nagelgroei stimuleert was ook toen al iets waar veel vrouwen gelukkig van werden. En een succes is het na 50 jaar nog steeds, iets wat toch wel uniek is voor een verzorgingsproduct, die volgen elkaar meestal vrij snel op.
Dior heeft het product in ere gehouden, compleet met de originele verpakking in Lodewijk XVI-stijl compleet met fijn parelrandje langs het witte potje. Misschien niet de meest handige verpakking, maar het heeft absoluut zijn charme.

Creme Abricot is een dikke substantie, die wat dikker is dan een lipbalm, waardoor je het product wel even goed moet inmasseren. Ik gebruik het meestal 's avonds, voor het slapen gaan (het potje staat op mijn nachttafeltje), dan kan het goed intrekken gedurende de nacht. Je brengt de Creme abricot op de nagels aan, niet alleen bij de nagelriemen maar ook echt op de nagels. Als ik geen nagellak draag, dan merk ik dat mijn nagels er 's ochtends gehydrateerder uitzien en aanvoelen, ze ogen en voelen dan soepeler. Hydrateren van de nagels is ook heel belangrijk, het maakt ze soepel, waardoor ze niet afbreken of afbrokkelen, een creme als deze is daar goed voor, maar met een handcreme lukt het ook wel.


Creme abricot EUR 24,00
Zoals ik net al vertelde is de verpakking niet echt ideaal, zorg er vooral voor dat je de randjes regelmatig even schoonmaakt. Creme Abricot is wel extreem zuinig, je hebt echt een minimieme hoeveelheid nodig en met een potje doe je echt maandenlang, misschien wel een half jaar. Hieronder kun je zien welke verzorgende bestanddelen er in de Creme Abricot zitten, lanoline is schapenvet, dat is bekend om zijn zeer voedende werking op de huid, het is het vet dat in de wol van de schapen zit, dat wordt uit de wol gewassen en gezuiverd voor het terecht komt in zalven en cremes. Ik moet je wel eerlijk zeggen dat ik verbaasd was dat er geen abrikozenpitolie zit in de Creme Abricot, dat is toch wel een beetje een tegenvaller. Maar ja, het is en blijft een fijn product...


Naast de iconische Creme Abricot bestaat de vernieuwde Dior nagelverzorgingslijn uit nog 7 producten, variërend van een nagelriemolie tot een nagellak in natuurlijke tinten die de nagels helemaal glad maakt. Ik ben vooral fan van de acetonvrije nagellakremover en de combinatie van base & top coat.

Dissolvant abricot EUR 18,50 - een nagellakremover die de nagels niet uitdroogt en geen aceton bevat, het is echt een fijne remover die mijn nagels snel schoonmaakt, maar eerlijk gezegd wel een tikje overpriced. Maar ja, zo'n flacon staat natuurlijk wel mooi tussen al mijn mooie nagellakjes, daar ben ik toch wel gevoelig voor, net zoals voor de subtiele geur van de remover, dat is ook erg fijn.

Base coat abricot EUR 23,50 & Top coat abricot EUR 23,50 - een geweldige combinatie, de base coat beschermt de nagels goed tegen verkleuringen en zorgt voor een goede basis voor gekleurde lakjes. Ik ben de laatste jaren heel tevreden over de gekleurde nagellakken van Dior, die blijven van alle lakjes die ik heb toch echt het beste zitten (samen met die van Tom Ford)

Diorliss abricot 800 EUR 24,00 & Nail glow EUR 24,00 - heb je last van geribbelde nagels en wil je dit camoufleren? Dan moet je een nagellak met ridge filler gebruiken (dat vult de ribbels op totdat het oppervlak mooi glad is), zoals deze Diorlisse. Er zijn twee kleuren, een roze en een abrikooskleurige, hierdoor heb je een natuurlijke kleur die toch net iets verzorgder en glanzender oogt, heel chique. Wil je juist een roze nagelbed en witte randjes? Dan is de Nail Glow ideaal, met een laagje zien jouw nagels er perfect verzorgd en gezond uit, op een zeer natuurlijk manier.


Naast deze producten zijn er ook nog een nagelriemolie (Huile Abricot EUR 24,00) en een French Manicure pen (Stylo French Manicure EUR 24,50) te vinden in het vernieuwde assortiment. Ik ben zo nieuwsgierig naar de Huile abricot, die ga ik snel nog een keer uittesten. Zoals ik al vertelde ben ik al heel lang fan van de Creme Abricot en met mij heel veel anderen, tenslotte blijft zo'n product niet in het assortiment als het niet fijn is. Kortom, wil je jouw nagels eens op een luxe manier verwennen, dan kan ik je zeker aanraden een potje Creme Abricot te kopen, wie weet ben jij straks ook één van de vele trouwe fans!
De nieuwe Dior Abricot productlijn zal vanaf deze week te koop zijn bij de Dior verkooppunten, Creme Abricot is nu al overal te koop voor EUR 24,00, kijk maar eens in de webshop van De Bijenkorf.

Heb jij Creme Abricot van Dior weleens geprobeerd? Of gebruik jij iets anders om jouw nagels te voeden en versterken?

Deel dit artikel
Back to top