Reviews

Lancôme L'Absolu désir lipsticks & Blush rose désir review

Gisteren kwam ik terug van de Velthuis kliniek waar ik een consult had met een huidtherapeute, daarover later meer, maar ik was zo onder de indruk van de prachtige glans die mijn huid had na een peeling, dat ik echt een paar foto's moest maken. Wat kun je dan beter doen dan twee mooie lipsticks en een blush van Lancôme testen, die passen ook perfect bij het ietwat herfstige weer. Kijk je mee?

Lancome Blush rose désir Sunkissed blush EUR 52,00 - een prachtige peachy/bronskleurige blush met een vleugje roze en wat gouden glitters, die mijn wangen echt een beeldschone glow geeft. De gouden glitters lijken alleen op de bovenste laag gesprayt te zijn (overspray dus), en dat vind ik wel fijn, want teveel gouden glitters vind ik iets minder voor een blush. De blush is warm van toon en combineert erg mooi bij een iets getinte huid, maar die heb je misschien nu wel zo na de zomermaanden. Dit is echt een blush die je van dichtbij moet bekijken en moet uittesten op jouw huid, het is een beauty!


De lipsticks van deze collectie hebben een speciale verpakking, de Eiffeltoren siert de huls en daardoor zou je je toch bijna een Parisienne gaan voelen? De lipsticks sluiten met een magneet, iets wat je hoort zodra je de dop erop doet, de magneet "trekt" de dop dicht en op de goede plaats. Ik vind het materiaal van de verpakking een tikje goedkoop aandoen voor de prijs die je betaalt, maar kwalitatief zijn de lipsticks wel helemaal prima. De lipsticks voelen prettig en voedend aan op de lippen, ik vind de geur van de lipsticks niet zo heel fijn, het is een lichte, bloemige, vrij groene geur. Maar dat is natuurlijk altijd een persoonlijke kwestie en eerlijk gezegd ook niet zo heel belangrijk, het gaat toch vooral om het resultaat dat je ziet. Kijk je mee naar de swatches?


Lancome L'Absolu rouge 132 Caprice EUR 31,50 - een rood/roze lipstick met behoorlijke glans en zeer goede pigmentatie, op de foto hierboven draag ik een dun laagje, ik hoef maar één keer met de lipstick langs mijn lippen te strijken voor dit resultaat. De kleur is mooi in combinatie met de blush, de lipstick lijkt daardoor warmer van tint te worden, dit is mijn favoriet van de twee.Lancôme L'Absolu rouge 386 Prune desir EUR 31,50 - deze lipstick is een roze/paarse tint, die in de huls heel donker overkomt, maar op de lippen wat minder gepigmenteerd is. Deze lipstick lijkt ook wat minder dekkend te zijn, ik heb iets meer moeten stiften om de kleur zo op mijn lippen te krijgen. Ik denk dat de kleur iets beter tot zijn recht zou komen bij een donkere ooglook of juist een veel lichtere, de combinatie met de warme ooglook is niet zo geweldig. De bessenkleur is wel helemaal in dit seizoen, ik ben dus toch wel fan!


Nieuwsgierig naar mijn ooglook? Die heb ik gemaakt met een Colour Chameleon eye shadow pencil van Charlotte Tilbury, een beetje donkergroene oogschaduw van Chanel en nog een klein beetje zwarte oogpotlood van Chanel. Supersimpel, maar oh...wat ben ik verliefd op de Colour Chameleons, ik wil ze nu allemaal! Binnenkort laat ik ze in een artikel zien!

Mijn huid was bij het verlaten van de Velthuis kliniek voorzien van een creme, daaroverheen heb ik een heel dun laagje minerale foundation van Laura Mercier aangebracht (EUR 45,80 kleur Pure honey), meer niet! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van het effect van de peeling door de huidtherapeute Annelijn van Ierland, maar zoals ik al vertelde, daar kom ik binnenkort op terug.

De blush van de L'Absolu Désir collectie van Lancôme is een echte musthave, zeker als je een iets getinte huidskleur hebt. Ben je wat lichter van huid, dan zou de kleur op zich nog best kunnen passen, maar breng de kleur dan wel wat subtieler aan. De lipsticks zijn fijn in gebruik en vooral Caprice is heel mooi, die kleur kun je ook in een normale verpakking kopen, maar zo'n speciale verpakking is natuurlijk juist wel leuk. In dit eerdere artikel over de Lancôme L'Absolu Desir collectie kun je de overige producten en prijzen nog eens nalezen, de producten zijn vanaf deze week te koop bij de Lancôme verkooppunten.

Wat vind jij van de blush en lipsticks?

Deel dit artikel
Back to top