Reviews

Video - Clarisonic Mia 2 review & tutorial

Als jullie mij al langer volgen weten jullie misschien wel dat ik al een behoorlijk tijd een Clarisonic heb. Om precies te zijn sinds oktober 2011, toen ik een roze Clarisonic Mia kocht in Orlando. Sinds die tijd gebruik ik de Clarisonic trouw iedere dag, al wissel ik deze wel af met de Clarisonic Plus die ik later ook kreeg. Nu heb ik sinds een tijdje de nieuwe versie, de Mia 2 en omdat deze nu ook in Nederland te koop is, leek het mij een goed idee die te reviewen in een video en in dit artikel. Lees en kijk je mee?

Wat is de Clarisonic MIA2?
Dat is een elektrische gezichtsreiniger, te vergelijken met een elektrische tandenborstel die je gebruikt om de huid schoon te maken. Dit doe je onder de douche of bij de wastafel, altijd in combinatie met een reiniger en water, binnen een minuut maar je jouw huid enorm goed schoon. De Clarisonic maakt 300 bewegingen per seconde, iets wat je onmogelijk voor elkaar krijgt met alleen jouw vingers. De borstelkop van Clarisonic maakt draaiende bewegingen, maar pulseert ook, deze bewegingen zorgen ervoor dat vuil los wordt gemaakt van de huid en zorgt ervoor dat de huid steviger wordt en blijft.
De Mia 2 is de compacte versie van de Clarisonic, maar is wel een compleet apparaat dat net zo goed werkt als de Clarisonic Plus, alleen iets minder functies heeft. De borsteltjes zijn van hetzelfde formaat en kunnen dus uitgewisseld worden, handig als je allebei de apparaten in je bezit hebt. De Mia 2 kun je op twee snelheden gebruiken, iets wat ik vergeten ben te vertellen in het filmpje. Je verandert van snelheid door op de bovenste grijze knop te drukken.


dit vind je in de doos van de Clarisonic Mia 2, een compleet pakket

ik gebruik de Clarisonc Mia 2 graag in combinatie met Philosophy made simple, maar je kunt ook jouw eigen favoriete reiniger gebruiken, wel altijd in combinatie met water

de reisetui is lekker stevig en zorgt ervoor dat de Mia 2 niet per ongeluk aangaat in de koffer

Wat krijg je als je de Clarisonic Mia 2 koopt?

  • de Clarisonic Mia 2
  • een stevige reisetui
  • een borsteltje voor de gevoelige huid
  • een oplader
  • een sample van een Clarisonic reiniger

Na 3 maanden moet je jouw borsteltje vervangen, net zoals je bij een tandeborstel moet doen, je kunt de borsteltjes los kopen en hebt dan zelfs keuze uit verschillende types : voor de normale huid (grijs), voor de normale/gevoelige huid (wit), voor de zeer gevoelige huid (blauw) en voor de vette/onzuivere huid (wit met groene haren). Er is ook een borstelkop voor het lichaam, maar die gebruik je alleen met de Clarisonic plus.

drie verschillende borstelkoppen, ik gebruik de grijze maar soms ook de witte, ik merk niet zo heel veel verschil op mijn huid

Voor wie is de Clarisonic Mia 2 geschikt?
Voor iedereen, van jong tot oud, man of vrouw, ongeacht welk huidtypes en ongeacht of je nu wel of geen make-up gebruikt. Tenslotte moet iedereen minstens één keer per dag zijn of haar huid reinigen en met de Clarisonic Mia 2 gaat dat snel en doeltreffend, iedereen heeft toch wel een minuutje over onder de douche of in de badkamer? Misschien moet je er in het begin even aan wennen, maar ik weet zeker dat je binnen no time net zo verslingerd bent aan de Clarisonic als ik. Ook als je een onzuivere huid of juist een gevoelige huid hebt kun je de Clarisonic gebruiken, mits je maar een goede reiniger gebruikt en het geschikte borsteltje. De Mia 2 is echt heel zacht voor de huid, het is veel minder ruw dan bijvoorbeeld een washandje en je kunt ook niet teveel kracht zetten, alles wordt door de Clarisonic gereguleerd.

Hoe duur is de Clarisonic Mia 2?

De Clarisonic Mia 2 kost EUR 149,00 bij ICI Paris XL, een fors bedrag maar je doet natuurlijk jaren met dit apparaat. Je hebt twee jaar garantie, maar ik denk dat je daarna zeker nog een paar jaar plezier kunt hebben van de Mia 2. Het apparaat werkt op stroom, je hebt geen extra kosten aan batterijen, maar je moet natuurlijk wel regelmatig nieuwe borsteltjes kopen. Maar, als je weet dat jouw huid minstens zes keer schoner wordt door de Mia 2, dan heb je dat er misschien toch wel voor over. De borsteltjes zijn los te koop voor EUR 25,00, je kunt dus kiezen uit 4 verschillende soorten.

de doos met de Clarisonic Mia 2 en toebehoren

Waar koop je Clarisonic?
Clarisonic wordt sinds deze maand exclusief bij een aantal van de winkels van ICI Paris XL verkocht, alsook in de webshop van ICI Paris XL. Voor die tijd kon je de Clarisonis alleen in het buitenland kopen en waren er ook een aantal webshops die het apparaat importeerde in Nederland. Toch is het nu een stukje makkelijker om de Clarisonic te kopen, je kunt deze nu ook gewoon gaan testen in de winkels. Goed nieuws dus!

Wat vind ik van de Clarisonic Mia 2?
Ik ben fan, dat moge duidelijk zijn, iets wat ik al geprobeerd heb om uit te leggen in de video! Haha...als een product zo fijn is dat ik deze na 2 jaar nog steeds dagelijks gebruik, dan zegt dat echt al genoeg. Ik vind de Mia 2 erg handig qua formaat, ideaal om mee te nemen, maar ook prima om thuis te gebruiken. Ik heb zelf de Mia gehad en die had maar één snelheid, twee snelheden is natuurlijk ook wel erg fijn, zo kun je soms de minder snelle snelheid gebruiken als je last hebt van een gevoelige huid (bijv. na het zonnen of na een peeling). Oh ja, gebruik de Clarisonic nooit in combinatie met een scrub, dat is echt teveel van het goede voor de huid.
Ik gebruik de Clarisonic trouwens altijd één keer per dag, maar twee keer per dag mag ook, net wat je zelf prettig vindt. Ik heb zelf echt gemerkt dat mijn huidstructuur veel mooier is geworden, ook heb ik vrijwel geen last van meëeters of vergrote poriën, iets wat ik daarvoor weleens had. Nu dus niet meer met dank aan de Clarisonic! Voor meer informatie kun je ook terecht op www.clarisonic.nl

Heb jij de Clarisonic ook op het oog? Zou je dan gaan voor de Mia 2 of toch voor de Plus? Ik ga deze zeker snel voor jullie reviewen, daarna volgt dan de battle tussen de drie elektrische gezichtsreinigers. Welke denk jij dat gaat winnen?

Deel dit artikel
Back to top