Reviews

Budget friendly dupe alert : L'Oréal Paris Nude Magique Eau de teint

Onlangs vertelde ik jullie dat ik op Beautyscene meer artikelen zou gaan plaatsen over luxe merken, maar ja...wat nu als je een geweldig product ontdekt dat in de drogisterij verkocht gaat worden? Een product dat ook nog eens een vrijwel exacte dupe is van een prijzige, maar geweldige, luxe foundation die één van mijn favorieten is? Dan schrijf je daar natuurlijk snel een artikel over, jullie moeten allemaal de L'Oréal Paris Nude Magique Eau de teint gaan testen!

De nieuwe L'Oréal Paris Nude Magique Eau de teint (vanaf nu Eau de teint) is een heel bijzondere nieuwe foundation, die echt niet met andere foundations te vergelijken is (nu ja...met één natuurlijk wel, daarover later meer). Het is een zeer dunne, bijna waterachtige foundation die heel veel pigment bevat en de huid een zeer natuurlijke uitstraling geeft maar wel oneffenheden dekt. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar echt....het werkt heel erg goed! En ik kan het weten, de luxe versie is namelijk één van mijn favorieten!

De uitstraling van de glazen flacons Eau de Teint is mooi, chique en volwassen, daar heeft L'Oréal Paris goed over nagedacht! Maar hoe mooi de buitenkant er ook uitziet, het gaat om het product en ook daar is bijzonder veel onderzoek naar gedaan.

Eau de Teint heeft een zeer lichte structuur, die lichter is dan water en dat komt doordat de formule bestaat uit vluchtige oliën. Nu niet direct schrikken, want olie is helemaal niet slecht voor de huid en deze Eau de teint maakt de huid totaal niet vettig of glimmend. De oliën vervliegen nl. vrij snel en laten dan de pigmenten (die de oneffenheden bedekken en voor zonbescherming zorgen) achter op de huid. Er blijft een zijdezacht, zeer dun filmpje achter op de huid die de hele dag zorgt voor een echt mooi resultaat!

De formule is dun, op de foto zie je de hoeveelheid van één keer de flacon ondersteboven houden met een vinger op de opening. Boven rechts zie je de kleur 120 Pure ivory, onder rechts 140 Pure beige en rechts de luxe foundation in de kleur 6 (weet je het al?)

de ingrediëntenlijst van Eau de teint komt vrijwel helemaal overeen met die van de luxe foundation (bekijk de review hier maar eens terug en vergelijk)

Fijn dat Eau de teint een bescherming geeft van SPF18, zorg er dan wel voor dat je niet te weinig product opbrengt!

Aanbrengen van Eau de teint vereist wel enige aanpassing door de dunne textuur en de substantie die wat glad en olieachtig is. Schud het flesje voorzichtig en draai de dop eraf. Zet jouw wijsvinger op de opening en hou de fles ondersteboven. De hoeveelheid die je nu op jouw vinger hebt (een druppel) breng je aan op voorhoofd of naast de neus. Herhaal deze stap twee keer totdat je het product op alledrie de plaatsen heb aangebracht. Nu ga je alles netjes blenden/verdelen met jouw vingers, dat gaat heel makkelijk. Natuurlijk kun je nog wat extra dekking aanbrengen als je dat wilt!

Hieronder kun je het resultaat zien, ik heb in totaal 5 druppels aangebracht, net zoveel als bij die andere, luxe foundation *wink*.


voor (direct na het reinigen met de Clarisonic Mia 2 met Yves Saint Laurent Youth liberator dagcreme)

na (nog zonder andere make-up)

close-up, nu wel met wat blush en de Rouge Maestro nr. 400 van Giorgio Armani

toch nog maar even de complete look, de finish is wel wat mat en misschien iets te licht voor mij, maar ik kan natuurlijk ook een andere kleur gaan kiezen als deze in de winkels ligt (foto is trouwens een beetje raar....maar ja)
De finish is mooi, vrij mat en lijkt wat poederig, volgens mij is de luxe versie net iets glanzender, het verschil is echt miniem. Eigenlijk zou ik ze letterlijk eens naast elkaar moeten gebruiken om het exacte verschil te zien. De finish blijft echt de hele dag mooi, al verschijnt er wel een heel klein beetje "glim" aan het eind van de dag als ik helemaal geen poeder gebruik. Maar met een heel klein beetje MAC Prep + prime transparent finishing powder is dat snel opgelost, de finish blijft dat gelijk.

Het is een totaal andere foundation dan je misschien gewend bent, maar dat heeft wat mij betreft alleen maar voordelen. De finish is natuurlijk, je voelt en ziet geen plakkaat op de huid, de oneffenheden en rode vlekjes zijn minder zichtbaar, de poriën zijn niet verstopt en de houdbaarheid is echt heel goed. Het lijkt wel of Eau de teint helemaal versmelt met de huid, erg mooi! Ook als je zelf nooit foundation gebruikt, is deze echt het proberen waard, ook als je wat ouder bent en bang bent dat foundation in de lijntjes terecht komt, want dat gebeurt zeker niet. Ben je juist jonger en heb je een mooie huid, dan maakt de Eau de Teint die net weer een beetje mooier.

Jullie hadden het misschien allang geraden, de Eau de teint is een vrijwel exacte dupe van Armani's Maestro fusion make-up. Een fijn geprijsd alternatief, de Maestro kost wel EUR 62,00 (30 ml)

L'Oréal Paris Nude Magique Eau de Teint zal officieel vanaf oktober 2013 te koop zijn bij alle L'Oréal Paris verkooppunten zoals DA, Etos en Bol.com, maar volgens mij heb ik de flesjes al ergens zien staan. Er zijn in totaal 8 kleuren en je betaalt voor een mooie, glazen flacon van 25 ml EUR 13,99.

Wat mij betreft is het echt een aanrader, ik ben benieuwd of jullie binnenkort ook helemaal om zijn!

Deel dit artikel
Back to top