Blogs & Editorial

Update : de producten die ik dagelijks gebruik (3e kwartaal 2013)

Nu de herfst zijn intrede officieel heeft gedaan is het misschien interessant om te zien welke producten ik vrijwel dagelijks gebruik in mijn gezichtsverzorgingsroutine en mijn make-up. Als het hoogzomer is, kies ik toch voor een ander soort producten dan in deze tijd van het jaar en in de winter verandert dat natuurlijk weer. Kom gezellig even mee naar mijn badkamer.....

In dit artikel vind je geen echte reviews, maar wel een korte uitleg van de producten en ik vertel je hoe vaak en wanneer ik de producten ik precies gebruik. Wil je weten welke producten ik in de zomer gebruikt heb? Bekijk dan dit artikel nog eens!

Dit kan geen verrassing zijn, de nieuwe producten van Les Temps Essentiel van Chanel zijn al favoriet sinds een week of zes. Ik gebruik ze alledrie, op de dagen/momenten dat ze aangeraden worden. Het is de allereerste stap in mijn gezichtsverzorging nadat ik een lotion of tonic heb gebruikt, daarna volgt de rest....

Yves Saint Laurent heeft nu ook een interessante productlijn die zich richt op het egaler maken van de teint, de Forever Light creator. Ik vind het serum in gebruik erg fijn, het maakt mijn huid lekker zacht, trekt snel in en combineert goed met make-up. Binnenkort krijgen deze producten een eigen review...

Samen met de rest van de Yves Saint Laurent Youth Liberator producten! Haha...stom eigenlijk, ik gebruik ze al maanden (heb al nieuwe potjes gekocht) en ik heb er nooit een review over geschreven, niet zo handig! In een artikel over een interessante documentaire over huidveroudering heb je ze wel voorbij zien komen, ze zijn gebaseerd op de glycanen techologie, een soort suikers die we in elke cel hebben en die op oudere leeftijd minder goed met elkaar gaan communiceren....deze producten pakken dat aan, waardoor cellen beter gaan functioneren en zich jonger gaan gedragen! Een heel verhaal, maar in short : heerlijke, comfortabele producten met een prima resultaat!

Met stip op nummer 1 qua oogcreme staat nog steeds de La Mer the eye concentrate, die is nu wel bijna op en heeft een vervanger nodig. Ondanks dat ik graag nieuwe producten test, denk ik er toch echt aan een nieuwe te kopen...deze romige oogcreme die niet vettig is, is echt zo goed voor de huid rondom mijn ogen. Zeker in combinatie met de NARS concealer, die echt mijn holy grail is aan het worden, zo'n geweldige concealer! In gebruik heel fijn door de goede verpakking, een zeer goede dekking en een perfecte textuur die lang goed blijft zitten en niet (!!) in de lijntjes gaat zitten.
Heb ik een dag echt iets meer nodig dan een paar tipjes concealer, dan gebruik ik de Dior Hydralife BB eye creme rondom mijn hele oog, dat licht dat gebied dan mooi op, de SPF20 is ook een pré.

Qua foundation verander ik nog weleens, naar gelang ik de producten aan het testen ben. Ik gebruik nu graag de Maestro foundation van Armani, maar de Givenchy Teint couture is ook erg fijn en vooral lekker long lasting. Als ik mijn gezicht een beetje afpoeder, dan gebruik ik ook graag dit transparante poeder van Laura Mercier (via Skins) en de kleine potjes retouching powder van Bobbi Brown geven soms net even wat extra kleur aan mijn gezicht. Vooral de roze is fijn als ik er een beetje moe uitzie.

Op nummer 2 qua oogverzorging staat deze nieuwe Sisley Sisleya oogcreme die speciaal is voor gebruik in de nacht. Het is echt zo'n enorm fijne creme, die zeer rijk is, maar ook weer niet vet. Ik moet je de ingrediënten even schuldig blijven, maar die zijn mooi en, in lijn met Sisley's natuurlijke oorsprong, van zeer hoge kwaliteit! Ik heb het idee dat ik minder last heb van rimpeltjes en het werkt ook goed vochtafdrijvend, de verpakking is mooi en ook hygienisch! 
Natuurlijk moet ik mij ook nu tegen de zon blijven beschermen, dat doe ik ook braaf iedere (!!) dag met de UV Essentiel van Chanel.

Langere wimpers staan altijd op mijn wishlist en sinds ik de Rodial Glamolash gebruik (via Skins.nl) zien ze er weer een stuk beter uit. Ik heb deze zomer een keer een waterproof mascara getest die mijn wimpers echt zo slecht heeft gedaan...drama! Inmiddels groeien ze weer en worden ze wat voller en dikker, mede dankzij dit wimperserum dat ik iedere avond voor het slapen ga aanbreng.
Een lipbalm heeft iedereen inmiddels wel weer nodig, deze van MAC is altijd lekker, ruikt naar vanille en is niet te zoet of vettig, maar maakt de lippen mooi glad en vol.

Qua mascara en oogpotloden ben ik behoorlijk trouw aan merken zoals Chanel, Armani en MAC, die hebben echt de fijnste producten op dit moment. Holy Grail mascara is Le Volume de Chanel, maar Eyes to kill van Armani is ook fijn, al is dat resultaat wel iets natuurlijker.

Al heel wat jaren in mijn bezit en nog steeds favoriet om de kleine haartjes onder de wenkbrauwen weg te halen, de Pointed tweezer van Tweezerman, samen met het vergrotende handspiegeltje. Er is echt geen betere!

Mijn huid schoonmaken doe ik echt zorgvuldig, dat weten jullie inmiddels wel! Ik verwijder eerst mijn make-up met de MAC Cleanse off oil, spoeld dat weer af en gebruik dan een gezichtsreiniger, bijvoorbeeld deze nieuwe van de MAC lightful lijn, waarover ik snel meer ga vertellen. Die gebruik ik in combinatie met de Clarisonic! Heb ik minder tijd of ben ik een beetje lui, dan doe ik alles in één stap met de Purity made simpe van Philosophy, werkt ook heel goed. Maar ja...soms is een beetje tuttten ook wel leuk! 

Op het gebied van shampoo's en conditioners ben ik oersaai, ik gebruik echt alleen maar Moroccanoil, momenteel wissel ik de Moisture repair shampoo en de Extra Volume shampoo af, de perfecte combinatie. Echt...als je fijne shampoo's nodig hebt, probeer deze...ze zijn echt geweldig.

Ik hou van frisse douchgels, mijn favorieten zijn de Orange Blossom en Blackberry & Bay van Jo Malone, La Vie est belle van Lancome en de heerlijke Rose Otto showergel van REN. Er staan nog 10 andere soorten onder de douche....ik hou van afwisseling!

Qua bodycreme ben ik een beetje zoekende, mijn potten van Chanel en Kenzoki zijn bijna leeg namelijk. Ik hou wel van voedende bodycremes, maar ze moeten niet te dik zijn en wel goed en makkelijk insmeren. En...ze moeten niet plakken, daar heb ik zo'n hekel aan! Die van Jo Malone zijn geweldig, maar wel erg geurig en daar heb ik ook niet altijd zin in. Ik ga dus eens op onderzoek uit, hebben jullie nog tips?

Last but not least, is de Hydroquinone nieuw in mijn routine. Dit is natuurlijk een geneesmiddel en geen verzorgingsmiddel, maar ik wil het toch even noemen. Om mijn hardnekkige pigmentvlekken aan te pakken gebruik ik dit product op advies van de huidtherapeute iedere avond. Ik ben nu 1,5 week bezig en het bevalt goed, mijn huid reageert normaal en ik heb geen last van bijwerkingen. Natuurlijk duurt het wel even totdat ik resultaat ga zien, maar ik heb geduld! Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.
Heb jij jouw huidverzorgingsroutine na de zomer ook al aangepast? Of gebruik je het hele jaar door hetzelfde? 
Deel dit artikel
Back to top