Blogs & Editorial

Editorial - make-up & sprookjes....ik ga de barricades op

Ik heb nieuws voor jullie : make-up is slecht voor je! Echt, ik hoorde het onlangs van iemand op social media die dit een keer gehoord had van iemand. Ja, ze wist het zeker, je krijgt een enorm slechte huid van al die troep, reden voor haar om helemaal geen make-up te gebruiken. Zal ik haar voorbeeld dan ook maar gaan volgen? Wie weet wat voor een knapperd ik dan ga worden?

Tja, volgens mij wordt dit al tientallen jaren beweerd over make-up en "we" (als in heel veel vrouwen in de wereld) gebruiken het nog steeds. Zouden we dat nu werkelijk doen als we er allemaal op achteruit gaan i.p.v. vooruit, wat toch de bedoeling is? Nee...ik denk het niet, ik in elk geval niet, als ik merk dat ik van welk make-up product dan ook een lelijke huid krijg, dan gaat die direct te prullenbak in.

Maar weet je, ik kom natuurlijk weleens slechte producten tegen (jawel, die zijn er ook, producten die ik echt nooit meer ga gebruiken wegens acute uitslag of zo) maar 9 van de 10 producten zijn gewoon goed. Misschien niet altijd mooi, bijzonder of mijn smaak, maar kwalitatief is er echt weinig mis mee. Je denkt toch niet dat bedrijven een berg investeren in een product dat echt slecht zou zijn? Nope...gebeurt niet, al kan er weleens iets mis gaan, nobody's perfect.

Mensen geloven gewoon graag iets negatiefs, meestal als ze zelf niet echt fan of liefhebber zijn van een bepaald product. Zo zullen mensen die anti-Primark zijn je graag vertellen dat de kleding wordt gemaakt door kleine kindjes onder bijzonder slechte omstandigheden en zullen UGG haters je vertellen dat deze gemaakt worden van honden (ben geen kenner, maar dit is dus niet waar, al zullen er best wat haken en ogen aan zitten...). En ja, de vrouwen zonder make-up zullen je waarschijnlijk ook vertellen dat make-up slecht voor je is. Of ze vertellen je dat minerale olie zo slecht voor je huid is dat je al jouw producten moet weggooien.

Ik pleit altijd voor een gezond verstand, gecombineerd met het stellen van vragen aan mensen die er echt verstand van hebben, dat kan een organisatie zijn die de kledingindustrie in het oog houdt zijn of een dermatoloog/visagist/huidtherapeute of een beautyblogger....haha, ik kan je in elk geval vertellen dat make-up echt niet slecht voor je is. Ik gebruik al make-up sinds mijn tienerjaren en kan echt wel zeggen dat mijn huid in prima conditie is, ondanks de make-up die ik draag. Maar dat is soms echt tegen dovemansoren gericht, want zelfs mijn ervaring (zowel privé als in mijn werk) kan die mensen dan weer niet overtuigen, wat dan wel vraag je je af?

Zijn die mensen dan zo overtuigd van hun eigen gelijk dat ze niet meer openstaan voor de waarheid? Nu gaat het nu maar over make-up, iets wat totaal onbelangrijk is (maar wel leuk!) maar misschien zijn dit soort mensen ook op totaal andere vlakken net zo overtuigd van hun gelijk. Best gek eigenlijk, je kunt toch niet altijd denken dat je gelijk hebt, zelfs als het een fabeltje is?

Wat denken jullie? Zal ik het mijn missie maken om de vrouwen in Nederland te laten weten dat make-up echt niet slecht voor je is? En het zelfs ook nog mooi en leuk kan zijn? Dat je niet persé een opgedirkte Barbie wordt als je make-up draagt en dat foundation echt niet alleen gebruikt wordt door mensen met een slechte huid? Ik ga de barricades op, welk product ga ik gebruiken om de letters op mijn lijf te zetten? Eyeliner of toch lipstick?


Femen activistes protesteren bij de show van Nina Ricci in Parijs
Enjoy deze week en bestorm gerust topless een modeshow, mits niemand gewond raakt....

XXX

Deb


Deel dit artikel
Back to top