Reviews

Estée Lauder The Metallics collectie - review, swatches en een look

Tijdens het testen van de producten uit de Metallics collectie van Estée Lauder was ik een beetje sceptisch, ik zag een paar bruin/brons tinten bij de lipsticks en ik was ervan overtuigd dat die echt niet mooi zouden zijn. Maar ik had het helemaal mis, de bruine tinten staan gewoon heel goed, zeker omdat de kleuren perfect passen bij mijn, ietwat getinte huid. De combinatie met de nieuwe Pure color instant intense eyeshadow trio's is heel mooi, deze fijne cremige oogschaduws laten zich supermakkelijk opbrengen, binnen enkele minuten heb je een prachtige look!

De Pure color instant intense eyeshadow trio's (EUR 39,00) zijn helemaal nieuw, de oogschaduws lijken gemaakt van normale poeder maar zijn een stuk cremiger en zachter dan reguliere poederoogschaduw. Ze glijden op de huid bij het aanbrengen en geven een mooie kleur af die prachtig glanst. Geen glitters, maar een mooie metallic finish, die we vaker zien bij de make-up collecties deze herfst en winter.

Estée Lauder Pure color 02 Artic Zink - een koel trio met drie kleuren blauw/grijs die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden, de lichtste kleur gebruik je over het hele ooglid, de middelste kleur breng je aan in de arcadeboog en met de donkere kleur kun je de buitenste ooghoeken wat intenser maken


Estée Lauder Pure color 07 Beach metals - een stuk warmer en ook wel zachter is deze combinatie van cremig goed, koper en brons, het resultaat is een warme ooglook die iedereen goed staat, het is niet te heftig maar door de glanzende kleuren echt een chique look

De oogschaduws brengen makkelijk aan, dat kan zowel met de aplicator die erbij zit als met een losse oogschaduwkwast, daarmee kun je de kleuren toch net even wat beter blenden. Ik heb de oogschaduws aangebracht op een oogschaduwbasis en aan het einde van de dag zitten ze nog perfect op hun plaats, ondanks de cremige en glanzende structuur. 


Beach Metals gecombineerd met MAC eye pencil Teddy & Armani Eyes to Kill Intense mascara

Nu op naar de bruine en bronzen lipsticks waar ik eerst een beetje bang van was *wink*, die zien er prachtig uit op de foto's hieronder en eerlijk is eerlijk, ook bij de foto's waar ik de kleuren draag zijn ze prachtige. 
De Pure Color lipsticks (EUR 26,00) zijn allemaal behoorlijk gepigmenteerd, ze hebben een lichte textuur die je bijna niet voelt op de lippen en dragen fijn, mijn lippen blijven zacht en gehydrateerd na een dag dragen. De houdbaarheid is redelijk, ze overleven zeker een drankje, maar na een complete maaltijd moet je even bijwerken! Een pluspunt is de fijne vanillegeur die niet te overheersend is en die je niet proeft!

Estée Lauder Pure color lipstick Gilded honey, Mirrored orchid en Burnished


Gilded honey


Mirrored orchid


Burnished

Ik ben benieuwd wat jullie van de bruine tinten vinden, zou jij die na het zien van de foto's toch ook uitkiezen? Ik ben in elk geval minder "bang" geworden, ik denk dat ik alle warme tinten wel zou kunnen hebben. Als het bruin een meer koele, grijzige tint heeft, dan denk ik dat het allemaal wat minder fraai zou staan. Hebben jullie ook gezien dat er in de lipsticks hele fijne glitters zitten? Je ziet het amper, maar als je de lipsticks weer verwijdert dan blijven de fijne glitters een beetje achter op de lippen, ze zitten er dus wel in.

Helemaal nieuw en behoorlijk spectaculair zijn de Pure color high intensity lip lacquers (EUR 24,00), vloeibare lipsticks met een behoorlijke glans in intense kleuren. Vergis je niet, dit zijn geen tamme lipglosses maar knallende, zeer dekkende lipsticks die je heel precies kunt aanbrengen op de lippen. De formule is dik en vrij plakkerig, het vergt wat nauwkeurigheid om ze op te brengen, maar als ze eenmaal zitten....dan blijven ze ook prima zitten. Op de lippen plakken ze wel, mijn haren blijven graag zitten op de knalrode Hot Cherry en dat zorgt voor rood gevlekte blonde haren, iets waar ik niet zo erg blij mee ben. De kleur is intens en heel glanzend, van alledrie de kleuren dit ik getest heb, maar qua formule ben ik niet echt fan. Dat ligt puur aan mijn persoonlijke voorkeur, de kwaliteit is perfect en de kleuren prachtig. Mijn favoriet is zeker de Hot Cherry, maar als je het iets rustiger wil, is Vinyl Rose een mooi alternatief.

Estée Lauder Pure color high intensity lip lacquer Hot cherry, Vinyl rose & Melting sun


Estée Lauder Pure color high intensity lip lacquer Vinyl rose, Melting sun & Hot cherry

Vinyl Rose


Melting sun


Hot Cherry

Last but not least de nagellakjes van deze collectie, waarvan ik er helaas maar één kan laten zien...nu ja helaas? Ik was enorm nieuwsgierig, maar ben een tikje teleurgesteld door de kwaliteit. De nagellak was niet zo eenvoudig op te brengen, hij laat wat gaten open tijdens het lakken, net alsof de lak niet hecht aan de basecoat die ik gebruikt heb. Ik heb verschillende pogingen gewaagd en op de foto hieronder ziet het er nog best goed uit. Toch ben ik inmiddels minder nieuwsgierig naar de andere kleuren, want als de formule hetzelfde is, dan belooft dat weinig goeds. Maar het kan natuurlijk ook heel goed dat dit toevallig een mindere is, kan gebeuren! De kleur is overigens wel beeldschoon!

Estée Lauder Pure color nail lacquer 02 Midnight metal EUR 21,00 - nachtblauw metallic die van mijn vingers afknalt!
Ik zou normaal de warmere Beach Metals combineren met de warme tinten lipstick, dat staat toch het mooiste!

Al kan een koele look natuurlijk ook erg mooi zijn met het Artic Zink trio en de koelere lipkleuren
Wat vind ik van de Estée Lauder Metallics collectie?
Een prima collectie, zeker de lipproducten zijn echt te gek! De kleuren zijn best intens en een tikje gewaagd, ik hou daar wel van, al die standaard tinten die je vrijwel niet ziet vind ik ook niet zo spannend meer. De laatste tijd ben ik erg tevreden met de oogschaduws van Estée Lauder, ze zijn kwalitatief heel goed en vooral erg prettig om te gebruiken en doen zeker wat ze beloven, nl. de hele dag zorgen dat je er goed uitziet! De Intense lip lacquers zijn prachtig, maar wel opvallend en erg glanzend, die zou ik persoonlijk niet zo vaak gaan gebruiken, dan ga ik liever voor de Pure Color lipsticks, gelukkig heeft Estée Lauder daarvan heel wat kleuren. Meer informatie over de collectie vind je in dit artikel.
 
Goed nieuws, ik heb twee producten uit deze collectie dubbel ontvangen en wil die weggeven aan twee volgers op Instagram. Zorg dus dat je mij volgt (instagram naam : Mrsbeautyscene) en like de foto die je binnenkort voorbij ziet komen! Ik weet nog niet exact wanneer maar zeker vandaag of morgen, hou het in de gaten! Welke lipkleur vind jij mij het beste staan? En zou jij ook bruine/bronzen lipstick gaan dragen na het zien van de foto's?
Deel dit artikel
Back to top