Nieuws

Met MAC naar Paris Fashion Week - mijn fotoverslag

Jullie hebben de vlog misschien al gezien van mijn bezoekje aan Paris Fashion Week met MAC Cosmetics? Ik heb natuurlijk ook nog heel wat foto's gemaakt en die zien jullie vandaag in dit fotoverslag. Veel foto's van achter de schermen, de facecharts van de looks van Barbara Bui en Christian Wijnants en natuurlijk nog veel meer. Kijk je even mee?

Hotel de Nell is een prachtig, boutique hotel dat helemaal gemoderniseerd is. De kamers zijn, naar Parijse begrippen extreem groot, het personeel heel erg vriendelijk en de ligging is heel fijn. Hotel de Nell ligt nl. dichtbij Gare du Nord, waar de Thalys aankomt, en de Grand Boulevards liggen op 10 minuten wandelen, natuurlijk is er ook een metro dichtbij. Om de hoek vind je o.a. Supernature, een hip, biologisch restaurant waar je perfect kunt ontbijten. wwww.hoteldenell.com

Ondanks dat we in de Thalys behoorlijk verwend waren met lekkers, croissantjes en drankjes hebben we toch maar even snel geluncht in het hotel. Deze zalmterrine met komkommer en dille was heerlijk, het is altijd verstand om voor de shows te gaan eten en drinken, bij de showlocaties is nl. niets te vinden...haha

In de taxi onderweg naar de eerste showlocatie in het Palais de Tokyo, in de buurt van de Eiffeltoren, het weer in Parijs was heerlijk zoals je misschien kunt zien. Nou ja, de raam van de taxi maakt het een beetje donker, maar de zon scheen heerlijk op de Place de Concorde.

Backstage een vrij grote ruimte, er deden ongeveer 20 modellen mee aan de show van Barbara Bui, we hebben er niet zoveel gezien omdat er nog 15 later zouden aankomen vanuit een andere show. Die modellen moesten daarna binnen 15 minuten allemaal opgemaakt en gekapt worden.....een behoorlijke stressjob voor de visagisten en kapper. Toen we er waren was het erg rustig! En je ziet het, ze zitten gewoon op plastic tuinstoelen!

De look van Barbara Bui was zeg maar compleet kleurloos.....niet echt een uitdaging voor een visagist lijkt mij, maar zo gaat het nu eenmaal, de ontwerper vind dit de beste look die past bij de outfits die geshowt worden. Geen kleur, maar wel een gezonde glans, waarbij het teveel aan glans wel heel zorgvuldig werd gecorrigeerd....

Gezien? Er komt een nieuwe Matchmaster concealer en dat is goed nieuws, de foundation is nl. ook al heel erg goed en vooral zeer longlasting. Verder geen gekleurde producten, het gaat bij deze look uitsluitend om het moisturizen en het "preppen" van de huid, dat gaat heel zorgvuldig trouwens. De cremes worden er niet zomaar opgesmeerd, maar heel rustig ingemasseerd, wat direct een frisse look geeft met een mooie blos, de no make-up look die Barbara Bui graag wilde.

Hee...apart, dachten we, twee vlechtjes bij de modellen! Maar nee, toen de modellen op de runway liepen, waren de vlechten er weer helemaal uit en zagen we alleen de afdruk van de vlechten nog, een soort slag maar dan alleen aan de onderkant en vrijwel niet zichtbaar. 

Hier zie je wat voor een massage de visagiste geeft aan het model, ze geniet er echt van en gelijk heeft ze, de modellen hebben het behoorlijk druk tijdens de fashion weeks die er zijn over de hele wereld.

Deze visagist hebben jullie ook in de vlog gezien, zag je hoe hij het product heel voorzichtig in de huid tikte? Apart om te zien, maar zo camoufleert hij bijvoorbeeld een plekje en zie je de concealer vrijwel niet zitten, deze blendt helemaal in de huid, probeer het maar eens. De truc is dus om de tijd te nemen om de producten goed in de huid te laten blenden, zo voorkom je zichtbare make-up.

Zien jullie de drie musthaves van iedere visagist al liggen? 

Visagiste Christelle Cocquet heeft behoorlijk wat kwasten in haar brushbelt, die er trouwens prachtig schoon uitzagen. Zij maakt haar kwasten altijd schoon met Savon de Marseille, liefst de meest simpele versie van nog geen euro. Die tip heb ik ook van andere make-up artiesten gekregen en natuurlijk is de zeep mee naar Nederland gegaan, dat moet ik ook proberen!

Yes, ik ben deel van het MAC team vandaag!

één van de modellen bij Barbara Bui, een heerlijk fris gezichtje! Zie je rommelige haren?

Deze puppy zat frontrow....zou het een beroemd hondje zijn? Of was het toch zijn of haar eigenaresse? ik heb geen idee? Hondje was wel goed getraind en gedroeg zich keurig, zelfs toen er 10 fotografen aan het flitsen waren voor zijn/haar neus.

De Nederlandse Bette Franke was ook één van de modellen, een mooie dame!

Yes, show 1 is klaar, Palais de Tokyo was een bijzondere locatie, volgende keer maar eens gaan kijken waarom het nu eigenlijk Palais de Tokyo heet?

De tweede show was van de Belgische ontwerper Christian Wijnands, die showde in Palais de Beaux arts, aan de oever van de Seine. Hier wordt één van de modellen gefotografeerd, grappig hoe ze zelf haar reflector moet vasthouden. Deze reflector zorgt ervoor dat haar make-up nog mooier op de foto komt, hieronder zie je straks het resultaat van zo'n foto, wel op een ander model trouwens. 

Bij Christian Wijnants was de make-up geïnspireerd door vrouwen in Ethiopië die basketbal spelen, iets wat normaal niet toegestaan is in dit land. Toch gebeurt dit op beperkte schaal, en daardoor heeft Christian zich laten inspireren tot zijn lente/zomer collectie.

De look is "sunkissed" en sportief, niet veel kleur maar toch wel een klein beetje kleur op de wangen. De visagisten gebruiken hiervoor lipstick, die ze horizontaal op de wangen aanbrengen, alsof ze een beetje verbrand zijn. De Cream Colour Base Luna wordt gebruikt als highlight en op de waterlijn wordt er een huidkleurig potlood aangebracht, de huid wordt iets gematteerd met de Prep + Prime Loose powder.

Make-up artists doen hun producten meestal zelf in zo'n palette, dat koop je dus leeg en kun je zelf vullen door het product uit de verpakking te schrapen en in het palette te doen, zo heb je veel sneller meer producten bij de hand.

De pro lip palettes kun je ook in Nederland kopen bij de MAC Pro store aan de Heiligeweg in Amsterdam, niet bij de MAC counters en volgens mij ook niet online.

Jaja...de make-up artiesten gebruiken ook weleens producten van de concurrent! Ik zie daar foundation van Tom Ford, Estée Lauder, poeder van Laure Mercier en fijne La Mer producten!

Yes, ook hier hoorde ik er een beetje bij....ook al was het maar voor een half uurtje, toch was het te gek om er te zijn. Dit wil ik best nog een keertje!

één van de modellen van Christian Wijnants, zie je haar outfit? Ik hou ervan! 

Christian Wijnants koos voor luchtige stoffen in lichte tinten, gecombineerd met lichtblauw en subtiele panterprints, erg leuk!

Tijdens de repetitie konden we goed zien wat de kleedsters moeten doen, een schoenenswitch werd gedaan door 3 personen....omdat er ook nog allerlei shawltjes om de laarzen gebonden moesten worden. En tijdens de repetitie werden niet eens de outfits gedragen, alleen de schoenen.

Oefenen was niet zo gek, de catwalk bestond nl. uit heel fijn wit zand dat volgens mij niet echt fijn liep en misschien ook wel glad was, zeker als ze daarna weer op de gladde catwalk moeten stappen...maar het ging allemaal goed, ze zijn er vast op getraind. Na de repetitie hebben twee mannen minstens een half uur hun best gedaan alles weer glad te maken....

It's a small world, want opeens stond Linda van lindatol.com achter me, deze op en top fashionista moest natuurlijk ook bij deze mooie show zijn, Linda is lief!

Na de shows en het rennen en vliegen door Parijs, was het tijd om te gaan dineren! We hadden welgeteld 15 minuten om ons om te kleden, hup dus maar in mijn Diane von Furstenberg jurkje met Riri Woo op mijn lippen, prima voor een candlelight dinner bij La Fidelité.

Met een compleet Franse kaart was het een beetje gokken wat er precies op mijn bord zou komen, maar de heilbot, kip en pannacotta waren meer dan heerlijk! Het was al laat toen we weer in het hotel aankwamen en de volgende dag was ook nog behoorlijk gevuld, snel slapen dus!
Morgen zal ik jullie nog even iets meer vertellen over mijn bezoekje aan de MAC store en natuurlijk deel ik dan ook de drie geheimen van de visagisten met jullie, de Embryolisse, Bioderma Crealine en Homeoplasmine. Wat vinden jullie van de no make-up looks die we veel hebben gezien bij de fashionshows? Iets voor jou?
Deel dit artikel
Back to top