Reviews

De geheimen van de visagisten : Embryolisse, Bioderma Créaline & Homeoplasmine

Achter de schermen van de modeshows tijdens Fashion Weeks wordt er enorm hard gewerkt door heel veel, getalenteerde visagisten. Onder leiding van de chef de cabine of de key make-up artist wordt, samen met de ontwerper, de look bepaald, die vervolgens door het team van visagisten wordt aangebracht bij de modellen. De looks zijn allemaal verschillend, de gebruikte merken ook, maar er zijn ook drie producten die echt iedere visagist gebruikt : Embryolisse, Bioderma créaline en Homeoplasmine....

Op de foto hierboven zie je een Chef de Cabine tijdens Paris Fashion Week haar musthaves vasthouden, producten die ze bij ieder model gebruikt van Embryolisse, Bioderma en Homeoplasmine. Deze producten zijn inmiddels echte cult producten geworden, die je bij visagisten over de hele wereld in hun hun kit vindt. Van New York tot Parijs, van Mumbai tot Londen, van Dubai tot Milaan....vrijwel iedere visagist werkt weleens met deze producten.


Embryolisse Lait-crème concentré EUR 19,95 (75 ml tube) via embryolisse-shop.nl of Douglas


Embryolisse is niet de productnaam, maar de merknaam van het product wat al jarenlang in iedere visagistenkit te vinden is, de Lait-crème concentré. Dit is een hydraterende, verzorgende creme die als basis dient bij vrijwel iedere look, dit is de creme die iedere visagist gebruikt als creme voordat de make-up wordt aangebracht. De lichte, spierwitte creme hydrateert de huid direct, repareert de huidbarriere en activeert de celvernieuwing. De creme is geschikt voor alle huidtypes (ook de droge), geeft een satijnzachte finish en is niet vettig zodat de make-up direct kan worden aangebracht, iets wat uiteraard belangrijk is voor de visagisten. De Lait-crème concentré wordt aangebracht op het gezicht en vervolgens zorgvuldig ingemasseerd, zonder druk uit te oefenen, waardoor de creme versmelt met de huid, dat is echt het geheim volgens de kenners. 
Naast deze toepassing kun je de Lait-crème concentré ook gebruiken als make-up remover (doe wat op een watje..), als masker (gewoon een dikkere laag aanbrengen en 10 minuten laten intrekken), als aftershave cream en kun je de creme zelfs gebruiken op de gevoelige babyhuid.


ingrediëntenlijst Embryolisse Lait-crème concentré 

de tube is gemaakt van metaal, zo blijven de ingrediënten stabiel, de creme is spierwit en redelijk dun van textuur

de creme is goed te verdelen en trek, na wat masseren heel goed in de huid


Bioderma Créaline H2O AR EUR 17,00 (flacon 250 ml) of de variant voor de gevoelige huid EUR 16,00 (flacon 500 ml) 


Bioderma is een bekend verzorgingsmerk in Frankrijk, dat in de apotheek en drogisterij een behoorlijke uitgebreide selectie heeft van allerlei producten van gezichtsreinigers tot shampoo. De producten zijn allemaal betaalbaar, maar niet spotgoedkoop, je moet een beetje denken aan het prijsniveau van Vichy. De Créaline H2O AR solution micellaire is een make-up reiniger speciaal bedoelt voor de gevoelige, rode huid met de neiging tot couperose. Het is een zeer zachte reiniger, op waterbasis vermengt met aloë vera, komkommerwater en vloeibare glycerine. Dat klinkt heel zacht, maar lukt het dan ook om make-up te verwijderen? Jazeker, zonder problemen zelfs, ook een dikke laag "fashion week" make-up haal je er in een handomdraai vanaf, gewoon met een watje en wat Bioderma Créaline.
Het werkt inderdaad heel fijn, mijn make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon en inderdaad, mijn huid raakt niet geïrriteerd. Nu heb ik zelf niet zo'n gevoelige huid, maar als je dit wel hebt is deze micellaire reiniger misschien een uitkomst. Mocht je nu niet naar Frankrijk (of België) gaan binnenkort en toch een soortgelijke reiniger willen kopen, er zijn best wat varianten van andere merken te koop. Maar de professionals blijven toch deze gebruiken.


de ingrediëntenlijst van Bioderma Créaline H2O AR

even een testje gedaan met een laagje foundation, poeder, bronzer, blush, matte lipstick en oogpotlood op mijn hand

met één veegje haal je het meeste al weg, ik heb absoluut geen kracht gebruikt en zeker niet geboend over de huid.

Homeoplasmine ongeveer EUR 8,00 bij de Franse Pharmacie (tube 40 gram) of EUR 7,00 bij deze online apotheek (geen ervaring mee)


Voor dit product moet je echt naar de Pharmacie, de winkels in Frankrijk met het verlichte groene kruis aan de buitenkant, je kunt dit geneesmiddel niet kopen bij de drogist. Het is wel vrij te koop trouwens, je hoeft er geen receptje voor te hebben maar moet er simpelweg even naar vragen bij de balie. Daar zullen ze je direct vragen hoeveel tubes je wilt hebben, want normaal kopen visagisten direct een aantal tubes tegelijk, dan hebben ze weer een voorraadje.
Het is een anti-septische zalf die wondhelend werkt op bv. schaafwondjes, huidkloven, lichte brandwonden en irritaties. Het is een vettige zalf die kleurloos en reukloos is, hij voelt een klein beetje zoals de Eight hour cream van Elizabeth Arden maar dan iets minder plakkerig. Ik hou van het zachte, tikje matte laagje dat het achterlaat op mijn lippen en huid, het voelt verzorgd en zacht, maar niet kleverig en te vet. Je kunt de Homeoplasmine ook precies aanbrengen, het blijft niet overal aan kleven en daardoor is het zeke een ideaal middel om ruwe plekjes of lippen van model weg te werken.
Gebruik niet teveel, dat is niet nodig en klopt het even goed in de huid, vervolgens zou je er zelfs make-up over kunnen aanbrengen, dat "pakt" eigenlijk prima. Het is wel een geneesmiddel, je gebruikt het dus plaatselijk en niet over het hele gezicht. Ik gebruik het sinds vorige week regelmatig op mijn lippen, onder mijn neus (verkouden!) en op mijn nagelriemen, ik ben helemaal fan!


een likje Homeoplasmine

Homeoplasmine op mijn lippen, het laat een verzorgde glans achter zonder extreme glans, kleur of geur, je kunt er gewoon lipstick overheen aanbrengen

Shoppen in Parijs dus!
Jij weet weer wat je moet gaan shoppen als je in Frankrijk of België bent? Het fijne aan deze producten is ook nog eens dat ze prima betaalbaar zijn en vooral zijn goedgekeurd door echte kenners. Je kunt er zeker vanuit gaan dat de producten echt goed zijn, make-up artiesten (maar ook modellen) zweren echt al jaren bij deze drie producten en wie weet ga jij ze wel achterna?

Vroeger moesten we voor deze producten echt fysiek naar Frankrijk, maar inmiddels zijn de producten van Embryolisse allemaal al te koop in Nederland (online via embryolisse-shop.nl maar ook online bij Parfumerie Douglas). Bioderma en Homeoplasmine worden niet in Nederland verkocht, maar zijn wel eenvoudig te bestellen via Belgische online apothekers. Als je echt nieuwsgierig bent hoeft niets je tegen te houden! En anders pak je gewoon een keer de Thalys of auto richting Frankrijk!


Goed nieuws, vanaf deze week kun je de Embryolisse Lait Creme Concentré ook kopen bij alle winkels van Douglas! Het is een perfecte creme voor de hele familie, ideaal in deze tijd van het jaar waarin we best eens last kunnen krijgen van onze huid. Heb jij één van deze drie producten weleens gebruikt?

Deel dit artikel
Back to top