Reviews

Debbie's favorieten - Moroccanoil treatment light

Iedere dag vind je vanaf vandaag een kort en krachtig artikel online over mijn favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil ze graag met jullie delen. Vandaag één van mijn all-time haarproducten : Moroccanoil treatment light


Wat is het?


Moroccanoil treatment light is een haarolie op basis van arganolie, speciaal geschikt voor haar dat sneller vet wordt of geblondeerd haar. Ik licht al jaren mijn haren op (alleen bij de uitgroei overigens) en daarom kies ik liever voor deze lichtere versie van de Moroccanoil Treatment. Ik wissel het weleens af trouwens, dan gebruik ik wel de originele, heel erg veel verschil zit er nu ook weer niet tussen, zeker niet voor een keertje. De treatment is rijk aan anti-oxidanten, trekt snel in mijn haar en verdeelt goed door de goede siliconen die erin zitten, ze verzwaren mijn haar helemaal niet.

Waar gebruik ik het voor?

Na het wassen van mijn haren, dep ik ze voorzichtig droog en kam ik mijn haar (voorzichtig!) door met de Tangle Teezer. Na het kammen neem ik één pompje van de Moroccanoil treatment light in mijn handpalm, ik wrijf mijn handpalmen goed over elkaar heen en breng de treatment dan aan op mijn haren. Ik concentreer mij op de onderkant van mijn haren (ongeveer vanaf halverwege de lengte) en leg mijn handpalmen pas op het laatst op de bovenkant van mijn haren. Daarna breng ik eventueel nog een product aan dat volume geeft en een hittebeschermer, daarna blaas ik mijn haren even droog met de föhn of laat het gewoon aan de lucht drogen.
Ik gebruik de treatment ook weleens op droog haar, vooral als ik merk dat het pluizig of eigenwijs is, een beetje olie temt mijn haar direct weer even. Ik gebruik dan maar heel weinig, zeker geen heel pompje, maar slechts een paar druppels die ik eerst weer goed verdeel over mij handen.

Wat vind ik er zo fijn aan?

De werking natuurlijk maar vooral ook de geur, de producten van Moroccanoil hebben elk de warme, zeer herkenbare geur die ik heerlijk vind. Het is best een opvallende geur die nodig het best te omschrijven is als nootachtig en zoet, de geur blijft echt lang hangen in mijn haar, zelfs na een paar dagen ruik je nog dat ik de shampoo, conditioner en treatment heb gebruikt.
De treatment maakt mijn haar mooi, zacht en glanzend, het temt mijn haar ook echt, al heb ik niet echt pluizig haar, toch merk ik verschil als ik wel of geen treatment gebruik. Mijn haar wordt over het algemeen veel handelbaarder van de producten van Moroccanoil, ook van de shampoo en conditioner die ik gebruik, mijn haar voelt soepeler, valt beter en is makkelijker te stylen, alles wat ik wil! Kortom, ik heb nog steeds geen betere combinatie gevonden om mijn haar te verzorgen en de Treatment Light is er een vast onderdeel van.

Waar koop je het?

De producten van Moroccanoil worden verkocht bij salons (bij kappers dus), via de website van Moroccanoil kun je een salon in de buurt zoeken maar je kunt de producten ook allemaal direct online bestellen.

Een glazen flacon van 100 ml Moroccanoil treatment light met pompje kost EUR 44,90, er is ook een kleine flacon van 25 ml te koop voor EUR 16,90, handig om het eens uit te proberen. De treatment light is in principe voor alle haartypes geschikt, heb je echt droog en weerbarstig haar? Dan is de normale treament misschien net iets fijner voor je!

Heb je nog iets te vragen over deze favoriet? Stel ze gerust, ik geef graag nog wat toelichting! 

Deel dit artikel
Back to top