Reviews

Bobbi Brown Rich chocolate collectie - review, swatches & een look

Vandaag ben ik helemaal in herfststijl met mijn nieuwe burgundy blousje van Zara en natuurlijk draag ik ook een echte herfstmake-up. De Rich chocolate collectie van Bobbi Brown zag er op de afbeeldingen al prachtig uit, maar in het echt word ik zo mogelijk nog vrolijker van de prachtige producten. Het Rich chocolate eye palette bestaat uit een aantal mooie, matte & glinsterende tinten oogschaduws in de kleuren van mijn favoriete snoepje : chocolade. Kijk je mee naar de swatches?

De Rich chocolate collectie is echt op mijn lijf gesneden, de kleuren passen perfect bij mij, ik draag heel vaak van dit soort mooie, warme en bruine tinten....je kunt mij er bijna mee uittekenen. Toch zijn de producten echt niet saai, verre van dat, vooral door de kleurrijke blush en lipkleuren. 

Bobbi Brown Rich chocolate eye palette EUR 60,00 - een zeer praktisch en mooi palette (verpakt in een bruin doosje met een dubbelzijdig kwastje) dat bestaat uit 7 oogschaduwtinten, variërend van een lichte matte kleur tot een glinsterende bruine tint die je als een "topcoat" gebruikt en natuurlijk een aantal donkere tinten. De donkerste kleur kun je ook prima gebruiken als eyeliner, maar je kunt deze ook heel goed combineren met de andere kleuren om ze zo een stukje donkerder te maken. De oogschaduws zijn allemaal heel prettig van structuur en geven goed kleur af op de huid, ze hechten goed en laten zich vooral enorm fijn opbouwen.

v.l.n.r. Bone, Stone, Frappe & Caramel

v.l.n.r. Champagne truffle, Cocoa & Rich chocolate

Bobbi Brown Long-wear cream shadow stick Bittersweet EUR 31,00 - perfect als basis voor de looks met het Rich Chocolate palette, door de warme bruine tint met fijne gouden shimmers. Natuurlijk kun je deze handig stick ook op zichzelf gebruiken, ook als liner rondom het oog. Breng het aan, blendt het direct even met jouw vingers en laat het daarna met rust, dit blijft de hele dag perfect zitten. Handig als je niet zoveel tijd hebt of als je niet zo handig bent met oogschaduws!

Bobbi Brown Long-wear gel eyeliner 32 Dark chocolate ink EUR 23,50 - Ga je liever met een gel eyeliner aan de slag? Dan kun je voor de perfecte chocoladelook misschien deze donkere chocolade kleur met heel fijne gouden shimmers gebruiken, samen met een schuin eyeliner kwastje (deze bijvoorbeeld). Of je nu een chique wing maakt of een smokey liner langs de wimperrand, het kan allemaal en het blijft ook nog eens heel goed zitten.

Bittersweet & Dark chocolate ink
Look gemaakt met het Rich chocolate eye palette, Bittersweet long-wear cream shadow stick, Dark chocolate ink gel eyeliner en Smokey eye mascara (die komt binnenkort nog een keer voorbij)
zo kun je de kleuren misschien wat beter zien. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet precies meer weet waar ik alle kleuren heb aangebracht, maar de look wordt van buiten naar binnen steeds lichter en ik heb op mijn wenkbrauwbot alleen bone & champagne truffle gemixt. Als basis hebt ik Bittersweet gebruikt rondom mijn oog, tot aan de arcadeboog ongeveer, daarna heb ik dat even geblend.

Bobbi Brown blush 31 Pink coral EUR 28,00 - een heerlijke, matte roze/koraal tint die mooi op de bouwen is en echt een prachtige kleur geeft op mijn wangen, een kleur die echt voor iedereen geschikt is, een topper!!
Pink Coral


Bobbi Brown Lip color Berry & Baby pink EUR 25,00 - fijne lipsticks met een vrij compacte, niet al te glanzende structuur die een mooie kleur afgeven aan de lippen. De lipsticks hebben een geur die ik niet goed kan thuisbrengen en ik persoonlijk niet zo lekker vind, toch ruik je er niets van tijdens het dragen. De houdbaarheid van de lipsticks is goed, maar echt extreem langhoudend zijn ze nu ook weer niet. Berry vind ik zoooooo mooi, het maakt mijn huid direct mooier lijkt het wel, dit is zeker mijn favoriet!

v.l.n.r. Baby pink & Berry

Bobbi Brown Lip color Baby pink


Bobbi Brown Lip color Berry


Bobbi Brown Lip gloss 56 Pale pink, 55 Tea Berry en 8 Chocolate raspberry EUR 24,00 - als niet-lipgloss fan ben ik toch wel blij met deze glossjes, vooral de Tea Berry is een mooi tintje. De glosses zijn niet extreem gepigmenteerd, maar dat hoort wel een beetje bij een lipgloss. Ze geven een mooie glans, plakken een beetje maar niet extreem en dragen fijn. Grappig is trouwens dat Chocolate raspberry een soort minty geur heeft en de anderen helemaal niet, wat is daar het idee achter? 

Bobbi Brown Lip gloss 56 Pale pink, 55 Tea Berry en 8 Chocolate raspberry

Bobbi Brown Lip gloss 56 Pale pink


Bobbi Brown Lip gloss 55 Tea Berry


Bobbi Brown Lip gloss 8 Chocolate raspberry
Ik ben behoorlijk tevreden met de Bobbi Brown Rich chocolate brown collectie, eigenlijk bevallen alle producten mij heel erg goed. Kwalitatief zijn alle producten goed, ze combineren prachtig en goed met elkaar, geven een chique, sophisticated look die zowel als dagelijkse look alsook als avondlook prima zijn. Voor een avondlook kun je het oogschaduwpalette combineren met een diepere lipstickkleur en misschien nog met een mooie shimmerbrick voor iets meer glans. Voor overdag kun je de ooglook ook best wat lichter houden, net wat je zelf mooi vindt.

De Bobbi Brown Rich chocolate collectie is momenteel al te koop, het eye palette kan ik terugvinden in de online shop van De Bijenkorf, de rest echter niet. Bij de Bobbi Brown counters kun je de producten wel (tijdelijk) vinden, net zoals in de webshop van Parfuma en Parfumerie Douglas. Let erop dat de meeste producten slechts tijdelijk te koop zijn.

Wat vind jij van deze collectie? Is het ook iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top