Reviews

Clarins Graphic Expression collectie - review, swatches & look

Bij Clarins staan de ogen centraal tijdens de herfstmake-up collectie, die de naam Graphic Expression heeft gekregen. Het product waar op gefocust wordt is de Be long mascara, een verzorgende mascara die ervoor zorgt dat wimpers mooie, dikker en misschien ook wel langer zullen worden. Dat is bij mij (nog) niet gebeurd, maar de mascara is wel onderdeel van een mooie look met het groene oogschaduwpalette. Kijk je mee naar die look en mijn review?

Clarins is misschien niet zo heel bekend bij jullie en dat is eigenlijk onterecht, ze maken nl. behoorlijk mooie make-up (en heel fijne huidverzorging) die van uitstekende kwaliteit is. Clarins is een merk dat zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke, plantaardige ingrediënten, iets wat je vooral terugziet op de ingrediëntenlijst van de producten. In de make-up vind je veel minerale pigmenten, plantaardige oliën en verzorgende, natuurlijke botertjes, kortom...een merk om zeker eens beter te gaan bekijken in de parfumerie of luxe drogist.
De Graphic expression collectie heeft een aantal mooie, tijdelijk verkrijgbare producten, maar de vaste collectie bevat ook erg interessante producten, genoeg om te bekijken dus maar we beginnen met het schattige poeder/blush doosje.

Poudre teint & blush EUR 40,00 - een combinatie van gezichtspoeder, bronzer en blush (het goudenstreepje is overspray en fungeert dus niet echt als highlighter) die behoorlijk gepigmenteerd is. Misschien dus minder geschikt als all-over gezichtspoeder (tenzij je wat getint bent) maar wel prima te gebruiken als frisse blush. De combinatie van de drie kleuren zie je oo de foto hieronder helemaal links en natuurlijk zie je de kleur ook op mijn wangen op de foto's hieronder.



Ombre minerale couleur Forest EUR 44,00 - ik ben behoorlijk onder de indruk van de pigmentatie en textuur van deze minerale oogschaduws, wat een kleur geven ze af! De textuur is zacht en zelfs een tikje romig, ze brengen daardoor moeiteloos aan, voelen prettig aan op de huid en blijven ook nog eens heel goed zitten. De donkerste kleur heeft een klein beetje de neiging om fall-out te geven, breng die dus voorzichtig aan.


Crayon kohl EUR 16,00 - nieuwe oogpotloden....ik ben daar altijd wel nieuwsgierig naar en zo ook naar deze nieuwelingen van Clarins. Toch zijn ze mij een tikje tegen gevallen, niet qua pigmentatie of houdbaarheid, die zijn namelijk prima in orde. Maar ze zijn nogal hard, zo hard dat ze zelfs een beetje pijn doen bij het aanbrengen en dat is jammer. Tegenwoordig kom je steeds meer zachte oogpotloden tegen die ook heel goed blijven zitten, het hoeft dus niet meer en daarom laat ik de Crayon kohls toch maar aan de kant liggen, ondanks de mooie kleuren (er zijn er trouwens 8)

v.l.n.r. intense black, intense blue en taupe

v.l.n.r. intense black, taupe en intense blue

Be long mascara EUR 26,00 - de mascara met verzorgende ingrediënten belooft heel veel goed en eerlijk is eerlijk, de mascara is heel fijn, vooral door het kleine borsteltje. Daarmee breng je de mascara heel dichtbij de wimperimplant aan en dat zorgt voor mooie, natuurlijke wimpers die gekleurd zijn tot in de puntjes. Mijn wimpers blijven netjes gekruld, maar ik vind de kleur net iets te braafjes, van mij mag het wel iets dieper zwart en daarom gebruik ik deze weleens in combinatie met mijn favoriet Le Volume de Chanel. Maar...dat gezegd hebbende, het is wel een fijne mascara die mijn wimpers goed lijkt te verzorgen.


Extra firming eye lift perfecting serum EUR 51,75, Extra-firming eye wrinkle smoothing cream EUR 51,75 & Instant concealer EUR 24,50 -  om de huid rondom de ogen goed te verzorgen heeft Clarins twee nieuwe oogproducten uitgebracht, speciaal voor de 40+ huid, een verstevigend serum en een rijke oogcreme. Ik heb ze al een tijdje getest en ze bevallen inderdaad goed. Het (niet vette) serum is lekker fris en geeft een mooie finish aan de huid, die er direct gladder uitziet, de combinatie met make-up is prima. De oogcreme is lekker rijk, maar niet vettig en zowel geschikt voor overdag als 's nachts. Heb je echt last van fijne lijntjes rond de ogen en wordt de huid slapper? Dan is dit misschien wel een goed duo voor je! De nieuwe concealer is fris, zorgt voor een lichte dekking en geeft een natuurlijk resultaat, voor mij is de kleur iets te roze maar er zijn in totaal drie tinten.

Joli rouge Pink camelia EUR 22,00 & Rouge prodige Dark cherry EUR 23,00
Joli rouge Pink camelia EUR 22,00 - een lipsticks met een lichte textuur in een roze/rode tint die behoorlijk gepigmenteerd is en een mooie, natuurlijke glans geeft, de kleur is warm en maakt het gezicht direct levendiger lijkt het wel

Rouge prodige Dark cherry EUR 23,00 - deze lipstick is qua structuur een stukje droger, maar qua glans zie je daar niets van, de lipstick heeft een prachtige, donkere rode tint en gezonde glans. Je moet de lipstick wel iets nauwkeuriger aanbrengen, maar door de drogere structuur blijft deze wel een stukje langer zitten.


Extra-comfort foundation SPF 15 EUR 52,00 - deze nieuwe foundation belooft heel veel goeds, zeker met de koudere maanden in het vooruitzicht. Maar ook als je een echt droge huid hebt is dit een uitkomst, de foundation is lekker romig en zelfs een beetje verkoelend, geeft een mooie, natuurlijk dekking en laat een lichte glans achter op de huid. Ik test nog even door en review deze foundation zeker nog een keer voor jullie! 

Poudre multi-eclat EUR 41,00 - een gezichtspoeder in losse vorm dat de huid iets matteert zonder deze te mat te maken, de huid blijft dus nog wel stralen....snap je het nog? haha...ik hou van dit soort poeders, al zijn ze niet ideaal om mee op pad te nemen, daarvoor kies ik liever een compactpoeder. Deze is echter prima voor thuis, ik gebruik trouwens wel liever een poederkwast dan deze poederdons.

De Graphic Expression collectie van Clarins is momenteel al te vinden in de winkels, in dit eerdere artikel kun je alle informatie nog even terugvinden inclusief de prijzen. In dit artikel zie je ook nog een paar andere producten staan, die gewoon deel uitmaken van het vaste Clarins assortiment, die liggen nu ook al in de winkels. Clarins koop je bij de luxere drogisterij, de parfumerie (Douglas, ICI Paris & MOOI) en natuurlijk ook bij De Bijenkorf. Hou je van natuurlijke tinten en zoek je make-up van goede kwaliteit? Neem dan zeker eens een kijkje bij het Clarins schap!

Wat vind je van deze Clarins producten? Heb jij ook weleens iets getest van Clarins? Of ben je misschien wel een fanatiek fan? Wat vind jij het mooiste product uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top