Blogs & Editorial

Editorial - er is nog veel te leren

Sinds 2007 ben ik al actief in de online beauty wereld in Nederland, inmiddels alweer bijna 7 jaar, wat vliegt de tijd toch! Sinds mijn allereerste stappen in deze bijzondere wereld ben ik al bezig om, naast het laten zien van mooie make-upjes, iedereen te vertellen dat een goede huidverzorging de basis is. Maar soms lijkt het aan dovemansoren gericht, leren "we" oftwel jullie het dan nooit?

Sorry voor degene die hier (of bij andere beautyblogs lezen) en wel heel goed weten hoe belangrijk goede huidverzorging is, natuurlijk zijn jullie er ook! Gelukkig maar, anders zou ik mij behoorlijk eenzaam voelen met mijn boodschap! Dat voel ik mij soms ook wel, want als ik om mij heen kijk in de beautyblogwereld dan zie ik toch vooral veel de focus op make-up en nagellak en veel minder op huidverzorging. 

Aan de input kan het niet liggen, er komen namelijk dagelijks nieuwe huidverzorgingsproducten op de markt die echt wel de moeite waard zijn. Waarom zal een gemiddelde beautyblogger dan wel iets schrijven over de nieuwe nagellak van OPI en niet over het nieuwe serum van L'Oréal Paris? Waarom wel de zoveelste (nude) make-up look laten zien en niet een informatief artikel over hoe je de huid nu moet verzorgen voor je die make-up aanbrengt?
Vinden de lezers het minder leuk om te lezen? Interesseert het de lezers niet? Krijgen "we" er minder comments door? Of boeit het de beautybloggers zelf niet voldoende? Waarschijnlijk "all of the above" en dat betekent dat er nog heel veel te leren is! En ik hoop zo dat er ooit een tijd komt dat een goede huidverzorging van jongs af aan geen uitzondering is, maar onderdeel is van een gezonde levenstijl.

Ik sta hier, gelukkig, niet alleen in, tijdens een gesprek met mijn huidtherapeute Annelijn van Ierland vertelde zij dat ze toch ook wel erg vaak mensen in haar praktijk krijgt die niet goed weten hoe ze met hun huid moeten omgaan. Acné wordt niet goed aangepakt (terwijl er volgens haar niemand meer met heftige acné hoeft rond te lopen tegenwoordig), mensen nemen zonbescherming nog steeds helemaal niet serieus, veel te veel mensen gebruiken totaal verkeerde huidverzorging met problemen tot gevolg enzovoorts enzovoorts. De lijst is eindeloos, helaas! Hoe kan dat toch? Zijn "we" dan echt zo eigenwijs of vinden het "we" het gewoon totaal niet belangrijk? Of zijn we bang dat we als oppervlakkig en ijdel worden gezien als we tijd en moeite steken in het verzorgen van onze huid?

Ik denk dat dit toch wel meespeelt, in Nederland roepen we al snel van "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" en dan is een cremetje of facewash misschien al teveel. Goed, misschien gebruiken de meeste vrouwen inmiddels wel een dagcreme en tijdens de vakantie in Spanje of Turkije gaat de zonnecreme mee in de koffer, maar daar blijft het dan wel bij. Een reiniger gebruiken? Hmm..waarom, ik gebruik toch niet zo'n plakkaat make-up als al die BN'ers of bloggers? Heb ik helemaal niet nodig! Mijn oma gebruikt al jaren alleen maar het blauwe Nivea blik en die ziet er nog steeds uit als 18....Al die dure spullen zijn helemaal niet nodig!
OK, prima natuurlijk, ieder zijn ding en zolang jij echt tevreden bent dan mag dat, maar waarom krijg ik dan dagelijks mails van vrouwen, meiden, jongens en mannen die een probleem hebben met hun huid en smeken om advies? Meestal gaat het dan om problemen die vrij eenvoudig te verhelpen zijn, ze gebruiken vrijwel allemaal verkeerde producten voor hun huid. En weet je wat het gekke is, dan geef je ze een advies en dan doen ze er niets mee, want tja...dat is zo'n gedoe. Je zou ze toch wat aandoen!!!!

Grapje natuurlijk, doe vooral wat je zelf wilt, maar *preek modus aan* bedenk wel dat je over twintig jaar echt blij zult zijn als je vanaf vandaag begint met een goede huidverzorging, ik spreek echt uit eigen ervaring! *preek modus uit*  Dus doe eens gek.....

XXX
Deb

 


Deel dit artikel
Back to top