Reviews

Mijn strijd tegen pigmentvlekken - update na maand 1 en 2 keer een glycolpeeling

Iets minder dan een maand geleden stapte ik de Velthuis Kliniek in Rotterdam binnen om mijn strijd tegen pigmentvlekken aan te gaan. Strijd? Dat klinkt nogal dramatisch en dat is misschien wat overdreven, maar jullie begrijpen vast wat ik bedoel. Ik wil, als het even kan, toch wel graag af van die vervelend pigmentvlekken en ik breng jullie graag even op de hoogte hoe het nu gaat....

Het strijdplan

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen heb ik, op advies van huidtherapeute Annelijn van Ierland, hydroquinone en vitamine A zuur creme (ofwel tretinoine creme) voorgeschreven gekregen door Dr. Velthuis. Dit zijn producten die altijd moeten worden voorgeschreven door een arts, je kunt ze niet zomaar bij de apotheek of drogist vinden. Toen ik de recepten naar mijn apotheek bracht, moest ik nog een paar daagjes wachten totdat ik ze kon ophalen, mijn apotheek had ze namelijk niet op voorraad. Geen probleem natuurlijk, maar het is misschien wel handig om te weten, mocht je zelf ooit ook hydroquinone of tretinoine creme voorgeschreven krijgen.
Nog een ander handig weetje, de hydroquinone wordt vergoed door mijn ziektekostenverzekering maar de tretinoïnecreme niet, die kostte mij ongeveer EUR 25,00. Maar ja, de hydroquinone betaal ik in principe ook weer zelf omdat deze weer van mijn eigen risico afgaat...anyway, ik heb het er graag voor over.

Hoe werkt het?
Goed, nu had ik opeens twee extra verzorgingsproducten toe te voegen aan mijn, toch al behoorlijk uitgebreide routine, hoe doe ik dat nu precies? Op zich is het simpel, het is alleen noodzakelijk om de twee producten in de avond aan te brengen. De hydroquine creme gebruik ik iedere avond plaatselijk op mijn pigmentvlekken en de tretinoine creme gebruik ik over mijn hele gezicht. Natuurlijk zorg ik dat mijn huid goed schoon is, voordat ik aan de slag ga en het is ook belangrijk dat de huid goed droog is. 

Tretinoïne- ofwel vitamine A zuur creme

De tretinoinecreme is een witte creme die ietwat medisch ruikt, je moet de creme in de koelkast bewaren en de creme is verpakt in een simpele tube. De creme kan bij gebruik voor irritatie zorgen, omdat de huid meestal even moet wennen. Daarom werd mij aangeraden om de creme eerst om de twee dagen te gebruiken, twee dagen niet aanbengen en 1 dag wel. Dat ging prima, ik heb geen enkele last gehad van irritaties of andere bijwerkingen. Inmiddels gebruik ik de creme om de dag (op advies van Annelijn) en dat gaat ook heel goed. Ik breng niet teveel creme aan, de hoeveelheid is ongeveer die van een erwtje en dat verdeel ik over mijn schone en droge huid. De creme trekt direct in en laat geen zichtbaar laagje achter, de geur is niet zo heel lekker, maar niet al te overheersend.

Hydroquinone

Hydroquinone is ook een witte creme in een simpele tube, maar deze creme is geurloos. De hydroquinone breng ik plaatselijk aan, ik gebruik hiervoor een wattenstaafje, maar het kan ook gewoon met de vingers (daarna wel goed wassen). Mijn huid reageert goed op de hydroquinone, al merkte ik na drie weken wel dat de huid ietsje roder is dan normaal. Maar eerlijk gezegd is dat amper te zien en zeker niet storend. Ik heb dit natuurlijk wel even aan Annelijn gemeld en zij vertelde dat ik altijd een dagje mag overslaan om de huid niet teveel te irriteren. Toch heb ik die behoefte nog niet echt gevoeld, al is het wel fijn om te weten!

De combinatie met andere verzorgingsproducten
Ik combineer de twee cremes gewoon met mijn andere verzorgingsproducten, ook in de avond. Ik gebruik nog altijd mijn Sisley oogcreme, die ik aanbreng voordat ik de tretinoine creme aanbreng en na de cremes breng ik ook nog een laagje nachtcreme aan. Ik probeer de plaatsen waar ik de hydroquinone heb aangebracht wel te vermijden trouwens, anders smeer ik dat product misschien weer weg van de pigmentvlekken, dat schiet niet op.
In de ochtend maak ik mijn huid vluchtig schoon met een watje met toner, ik gebruik geen aparte reiniger omdat mijn huid dat niet nodig heeft. Ik volg verder mijn normale gezichtsroutine, waarbij ik altijd een beschermend product tegen de zon aanbreng. De tretinoinecreme en hydroquinone zorgen er nl. voor dat de huid dunner wordt en gevoeliger voor de zon, ik moet de zon dus even ontwijken en daarnaast mijn huid goed beschermen. Gelukkig is het herfst, de regen komt mij dus heel goed uit!

direct na de peeling in de auto, het regende nogal vandaar de sombere (no make-up) foto
Peelings voor een nog beter resultaat

In mijn vorige artikel vertelde ik al dat ik zo enorm enthousiast was na mijn eerste peeling in de Velthuis Kliniek en inmiddels heb ik peeling nummer twee al achter der rug. Vorige week ging ik even langs bij Annelijn in het filiaal van de Velthuis Kliniek in Hilversum om bij te praten en om nog een peeling te krijgen. Annelijn heeft opnieuw een peeling met 40 % glycolzuur aangebracht en dat heeft weer een bijzonder mooie resultaat opgeleverd! Mijn huid is direct na de peeling al veel mooier en stralender om te zien, ik heb geen last gehad van roodheid of irritatie. Toch merkte ik in de dagen erna dat ik een paar irritaties had rondom mijn mond, maar dat zou ook nog wel te maken kunnen hebben met de foundation die ik heb getest toen? Dat gebeurt natuurlijk ook weleens. Maar nogmaals, de "bijwerkingen" mogen eigenlijk geen naam hebben, de voordelen wegen wat mij betreft veel zwaarder! Ik ga eind november weer terug voor de derde peeling, ik zal het dan voor jullie fotograferen, dan weet je ook hoe het werkt.

De tussenstand

Na een maand ben ik erg tevreden, ik heb geen last van bijwerkingen en ik krijg eerlijk gezegd erg veel complimentjes over mijn huis (ook van jullie, dank je wel). Mijn huid ziet er stralender uit, lijkt ook beter in balans te zijn (iets wat ik vooral merk aan glimplekjes op mijn voorhoofd aan het eind van de dag), de zichtbare poriën lijken fijner te worden en ik vind de pigmentvlekken toch al wat minder opvallen. Natuurlijk is dit nog niet het eindresultaat, ik ga dus zeker door met de producten en de peelings. 

Last but not least wil ik zeker ook nog melden dat ik erg tevreden ben met de hulp van Annelijn en de Velthuis Kliniek. Ik ben heel goed geïnformeerd en voorzien van alle informatie over de medicijnen (wat dat zijn het toch) en de eventuele bijwerkingen. De afspraken worden netjes en op tijd afgehandeld, een dag of twee voor een afspraak krijg je een sms-je om je te herinneren, erg handig. De klinieken in Rotterdam en Hilversum zijn netjes, de mensen zeer vriendelijk en de begeleiding is top, kortom....ik ben heel tevreden tot nu toe. Ik hou jij uiteraard op de hoogte, eind november of begin december volgt er weer een update. Voor meer informatie ga je naar www.velthuiskliniek.nl of bel met 088 - 7785201. Heb je vragen voor mij over deze "strijd" stel ze dan hieronder bij de comments!

Deel dit artikel
Back to top