Reviews

Perricone MD - Photo plasma anti-aging moisturizer met SPF 30

We weten inmiddels allemaal wel hoe belangrijk het is om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, ook in de winter. Maar als je dan zoekt naar geschikte producten, dan blijkt dat er heus niet zoveel keuze is. Ik heb onlangs een fijn product ontdekt, een anti-aging dagcreme met SPF 30, op basis van minerale zonnefilters en dus beter voor de huid. De Photo Plasma van Perricone MD is inmiddels geïntergreerd in mijn dagelijkse routine, ik ga je er meer over vertellen in dit artikel.

Over de producten van Perricone MD had ik al vaak veel goeds gehoord, zowel van gebruikers als van kenners, maar toch was mijn eerste kennismaking met hun producten geen liefde op het eerste gezicht. Zo vertelde ik in dit artikel al even kort over het Formula 15 serum, met indrukwekkende ingrediënten maar met een minder fijne geur. Na dat artikel heb ik het serum vaker gebruikt en inderdaad, het is een geweldig serum dat mijn huid direct na het aanbrengen er extreem gezond laat uitzien (goed doorbloed, mooie glans, fijn gevoel) maar toch is het geen favoriet geworden. 

Maar goed, dat hoeft ook niet altijd, tenslotte kunnen niet alle producten die ik ontvang en test tot mijn favorieten gaan behoren, de lat ligt dus behoorlijk hoog voor een product. Maar eerlijk is eerlijk, de Photo Plasma hoort daar inmiddels toch zeker in thuis. Het is een dagcreme (moisturizer) die ik na mijn serum aanbreng op mijn huid, de comfortabele creme smeert goed uit en laat mijn huid goed gehydrateerd achter. Het aparte aan de creme is de romige structuur, die toch zeker niet te vet of te vol is, hij voelt wel vol en rijk, maar is na het aanbrengen eerder licht en fris. Daardoor is het een geweldige combinatie van veel verzorgende ingrediënten, een zeer goede bescherming tegen de zon in een prettige textuur, een topper dus. Ik hou de hele dag een comfortabel gevoel, terwijl ik niet vind dat mijn huid veel gaat glimmen, de creme is trouwens olievrij en vooral geschikt voor de normale tot droge huid (of een combinatie daarvan).

Dit is wat Perricone MD zegt over Photo Plasma:

"Photo Plasma beschermt de huid tegen de meest belastende omgevingsinvloeden: UVA-A, chemische stoffen, uitdroging, extreme kou, milieuvervuiling, extreme warmte, UVB schade, rook, externe stress en vrije radicalen. De beschermende laag wordt gevormd door het veilige en effectieve minerale zonnefilter titanium oxide en astaxanthin, de meest krachtige antioxidant die de natuur te bieden heeft. Astaxanthin is verantwoordelijk voor de kenmerkende roze kleur van Photo Plasma. Onderzoek toont aan dat deze antioxidant beschermt tegen de schadelijke invloed van UV-stralen op de aanmaak van collageen en het ontstaan van rimpeltjes en lijntjes. De luxueuze, romige en olievrije Photo Plasma bevat bovendien twee van Dr.Perricone’s legendarische werkstoffen: vitamine C ester en alfaliponzuur om de huid te verhelderen en de stuctuur te egaliseren."

Zoals je hierboven ziet is Photo Plasma qua kleur een combinatie van roze en beige, iets wat je totaal niet terugziet op de huid, het is een transparante creme en geeft helemaal geen dekking of kleur af. De textuur is romig, zelfs een beetje luchtig, ik zou de creme bijna "fluffy" willen noemen. Photo Plasma is verpakt in een potje, iets wat eigenlijk niet ideaal is, het is minder hygiënisch dan een pompflacon of tube en de goede ingrediënten (anti-oxidanten) zullen veel sneller in werkzaamheid achteruit gaan. Zonde dus, iets wat echt een verbeterpuntje is voor deze mooie creme.

De ingrediëntenlijst met "inactieve" ingrediënten op alfabetische volgorde, het actieve ingrediënt staat er niet bij, dat is nl. 4,2 % titanium dioxide (de minerale zonnefilter)

een likje Perricone MD Photo Plasma en helemaal uitgesmeerd 10 seconden na het aanbrengen (ongeveer)

Inmiddels gebruik ik Photo Plasma een maand iedere dag, mijn huid reageert bijzonder goed op deze creme. Nu ik dagelijks hydroquinone gebruik en om de dag vitamine a-zuur creme merk ik wel dat ik een goed voedende dagcreme nodig heb, maar ik wil natuurlijk geen te rijke creme gebruiken omdat dat weer niet fijn combineert met make-up. Daarnaast is het nu extra belangrijk om mijn huid goed te beschermen tegen de zon, een voorwaarde bij het aanpakken van de pigmentvlekken. Dan is het natuurlijk prettig als je een product gebruikt dat en verzorgt en goed beschermt! 

Perricone MD Photo Plasma SPF 30 is geen goedkope creme, maar ook weer niet overpriced naar mijn mening, je betaalt EUR 76,50 voor een potje van 59 ml. Ik vind dat een goede prijs in verhouding tot wat de creme te bieden heeft, maar zorg er wel voor dat je genoeg product opbrengt anders beschermt de SPF natuurlijk niet optimaal. Niet te zuinig doen dus! Perricone MD koop je in Nederland o.a. bij Babassu (ook in hun webshop) en in België tegenwoordig ook bij Parfuma (en in hun webshop).

Binnenkort nog meer over de producten van Perricone MD, weet je bijvoorbeeld dat Lieke van Lexmond een groot fan is? En zij heeft een geweldige huid, dat belooft dus nog wat voor mij! 

Deel dit artikel
Back to top