Nieuws

Maak kennis met huidtherapeute Annelijn van Ierland

Zoals jullie weten ben ik sinds kort onder behandeling bij huidtherapeute Annelijn van Ierland van de Velthuis Kliniek. Nu ik mij er wat meer in heb verdiept, leek het mij ook een goed idee om eens wat meer te vertellen over de mogelijkheden om de huid te verbeteren door huidtherapie. En wie kan dat nu beter dat Annelijn zelf? Daarom ben ik blij dat Annelijn de tijd gaat vrijmaken om maandelijks een stukje te schrijven op Beautyscene, uiteraard over haar werk maar ze is er zeker ook voor jullie. Maak kennis met Annelijn!

Lieve lezers van Beautyscene,

Jullie hebben mijn naam al vaker voorbij zien komen op Beautyscene, maar ik zal mij in dit stukje even iets beter aan julie voorstellen, ik ben Annelijn van Ierland.
In 2001 ben ik gestart met de vierjarige HBO opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht en in oktober 2005 ben ik afgestudeerd. Sindsdien ben ik werkzaam als huidtherapeut. 
Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse voor huidverbetering steeds groter, met name de ontwikkelingen op het gebied van peeling, laser- en lichttherapie.

In mijn werk als huidtherapeut zie ik regelmatig mensen met huidproblemen voorbij komen. Denk aan acne, rosacea, littekens en pigmentproblemen. Maar ook vragen ‘hoe kom ik van die grauwe / vale teint af en die vermoeide huid? hoor ik dagelijks. 
Zo kan een grauwe, vale huid een gevolg zijn van stress of ziekte. Ook factoren als UV-straling, roken en hormonale veranderingen hebben invloed op de conditie van de huid en hoe de huid eruit ziet.

Steeds vaker merk ik dat er meer behoefte is aan goede informatie over huidverbetering en Huidtherapie. Er zijn steeds meer mogelijkheden om de huidconditie en egaliteit van de huid te verbeteren, denk hierbij aan peelingbehandelingen, laser- en lichttherapie. Maar ook het advies voor juiste huidverzorging zal hierin bijdragen.

Ik vind het super om mensen te adviseren en informeren over wat er allemaal mogelijk is met hun huid. Tegenwoordig kan je ook met minder invasieve behandelingen de huid verbeteren. Ik wil het graag toegankelijk maken en veel behandelingen moet je zien als een extra goede verzorging van de huid!

Naast mijn spreekuren hou ik mij bezig met wetenschappelijk onderzoek en het testen van nieuwe behandelingen. Samen met Debbie zal ik de komende periode specifieke vragen over huidproblemen en huidverbetering bespreken.

Hartelijke groet,

Annelijn van Ierland, Huidherapeut

www.annelijnvanierland.nl

Welkom, Annelijn! Fijn dat je mij en de lezers meer gaat vertellen over jouw werk en ik denk dat het echt een verrijking is als jij jouw licht eens zal laten schijnen over eventuele problemen en vragen van de lezers. Daarnaast denk ik dat huidtherapie ook nog redelijk onbekend is, zeker als je het vergelijkt met de schoonheidsspecialiste die iedereen wel kent. Het gaat echt om twee totaal verschillende beroepen met compleet andere opleidingen, een huidtherapeute gaat toch iets meer de medische richting op maar combineert dat toch weer goed met de niet-medische kant van de huidverzorging. Wil je zelf een consult bij Annelijn, dan kun je contact opnemen met de Velthuis Kliniek via www.velthuiskliniek.nl of 088 - 7785201.

Heb jij een vraag voor huidtherapeute Annelijn of heb je een probleem waar je nu echt een oplossing voor zou willen krijgen, dan kun je die aan ons stellen. Dat kan door een comment achter te laten onder dit artikel of door een mail te sturen naar info@beautyscene.nl o.v.v. Annelijn. Wie weet wordt jouw vraag wel beantwoord in één van de komende artikelen of kan Annelijn meer vertellen over een bepaald onderwerp als we daarover veel vragen krijgen.

Deel dit artikel
Back to top