Nieuws

Nieuwe huidverzorgingsproducten herfst 2013 - deel 1 (drogisterijmerken)

Nu de herfst alweer een tijdje onderweg is, lijkt het mij handig om eens wat nieuwe producten van Garnier, Olaz, Biodermal, Maybelline en No.7 die zijn uitgekomen op een rijtje te zetten. Misschien heb je ze al in de winkels gezien of misschien nog niet, ik heb ze alweer een tijdje binnen en heb ze kort voor je getest. In dit artikel vind je geen uitgebreide reviews, maar korte informatie en mijn indruk van deze producten. We gaan in elk geval vol voor de "blurring" trend en ook voor rode wangen is er een mooi nieuw product, kijk je mee?

No.7 Beautiful skin hot cloth cleanser EUR 11,95 (via winkels van Boots of de Boots webshop)
Op aanraden  van Meling uit Hong Kong heb ik deze cleanser van Boots gekocht toen ik in Londen was voor het Fabulous 7 event (het is geen nieuw product dus, maar wel nieuw voor mij). Deze betaalbare cleanser is zo leuk om te gebruiken, je krijgt echt het gevoel alsof je in een luxe spa bent beland als je ermee bezig bent. De cleanser gebruik je nadat je make-up heb verwijderd, masseer de cleanser over de droge huid met jouw vingers in draaiende bewegingen. Daarna maak je het katoenen doekje dat je erbij krijgt nat met warm (niet te heet) water en wringt het even uit. Dat natte, warme doekje leg je over jouw gezicht en houdt het daar even terwijl je ontspant. Daarna gebruik je het doekje om jouw huid zacht te exfoliëren, je maakt zachtjes draaiende bewegingen waarna je dode huidcellen verwijderd en de huid stimuleert. Na afloop spoel je het gezicht af en eindig je met een plens koud water voor een lekker fris gevoel. De cleanser is dik en romig, bevat o.a. kokosolie, cacaoboter, panthenol en glycerine, er zit ook wat parfum in.  Eerlijk gezegd geen extreem bijzondere of goede ingrediënten, maar het is wel doeltreffend en het spa-gevoel maakt het extra leuk. Spoel het doekje goed uit met warm water en dan kun je het prima meerdere keren gebruiken voordat je het in de wasmachine doet, zo doe ik het tenminste. Wil je meerdere van dit soort doekjes? Ga dan eens kijken bij de Hema bij de baby afdeling, daar hebben ze hydrofiele washandjes en doeken die van soortgelijk materiaal zijn. Ook bij The Body Shop kun je deze washcloths kopen! Op de foto zie je mijn tweede fles die ik in mijn goodiebag vond toen ik terug kwam naar Nederland, thanks Boots!

Olaz Regenerist wrinkle relaxing complex EUR 32,99 

Olaz springt in op de "blur" trend door deze nieuwe rimpelontspannende dagcreme uit te brengen. Maar, waar andere merken soms alleen kiezen voor het tijdelijke effect van het minder zichtbaar maken van rimpels, combineert Olaz dit met een goede verzorging van de huid. Op die manier zullen de rimpels (hopelijk) op lange termijn ook minder zichtbaar worden. In de ingrediëntenlijst vind je vrij hoog in de lijst een silicone, deze zorgt ervoor dat rimpeltjes opgevuld worden en daardoor minder zichtbaar worden. Ook zorgt deze silicone ervoor dat de huid zacht en prettig aanvoelt. Maar gelukkig zien we ook glycerine en niacinamide staan, samen met vitamine E., panthenol (alcoholvorm van vitamine B.) en anti-oxidanten. De verpakking is fijn en hygiënisch door het pompje en de formule licht en prettig om aan te brengen, terwijl de creme wel voldoende voedend aanvoelt op mijn huid. Eerlijk gezegd is het een fabeltje dat de rimpels ontspannen, er zitten nl. helemaal geen ingrediënten in de creme die dat kunnen doen, maar je ziet ze wel iets minder doordat de silicone ze opvult. Jammer dat er geen UV bescherming in deze nieuwe creme zit, dan had je een fijne complete creme gehad voor de normale tot droge en/of vette huid. Heb je een echte droge huid of juist een echt vette huid, dan zou ik een andere creme kiezen.


Maybelline Dream pure BB 8-in-1 BB cream voor vette huid EUR 9,99 
Misschien hebben jullie hem al gezien, ik zag deze nieuwe BB cream vorige week voor het eerst toen ik op bezoek was bij Maybelline. Na de Dream fresh BB cream voor de normale tot droge huid is er nu ook een speciale versie voor de vettere huid, wat fijn! Deze versie voelt een stuk droger aan, glimt wat minder en bevat 2 % salicylzuur, een ingrediënt dat erg gunstig werkt op de vette huid. Het is een exfoliant die helpt de dode huidcellen te verwijderen, waardoor de kans op het ontstaan van puistjes verminderd. Het effect lijkt erg op de originele BB cream van Maybelline, maar is dus net iets matter. Je kunt de BB cream zowel met als zonder dagcreme gebruiken, net wat je zelf prettig vind. Kortom, is een normale BB cream niet geschikt voor jouw vette huid, maar wil je nu ook weleens simpel een mooie, verzorgde huid? Test dan deze eens uit in de winkel!

Biodermal Couperose crème EUR 19,99 
Heb jij een huid die snel rood wordt, vooral bij jouw wangen en rond jouw neus? Reageert jou huid regelmatig geïrriteerd op producten en zie jij behoorlijk tegen het koudere weer op omdat je er dan meer last van krijgt? Dan heeft Biodermal een interessante nieuwe creme tegen couperose. In de verzachtend en beschermende creme vind je een unieke combinatie van verschillende ingrediënten zoals cholesterol, ceramiden, gehydrogeneerd lecithine en trehalose. De eerste drie ingrediënten zijn huideigen lipiden en dragen bij tot het herstellen van de huidbarrière. Trehalose is een filmvormende component dat zowel hydraterende als beschermende eigenschappen bezit en daardoor de huid beschermt tegen wind, regen, stof en andere ‘triggers’ die couperose kunnen verergeren. De creme kalmeert en beschermt de huid op milde manier, precies wat je nodig hebt! Er zit ook een UV filter in, maar er staat niet op hoe hoog die is, ik zou zelf dus nog een "betere" filter gebruiken, juist omdat de couperose-huid erg gevoelig is voor de zon. De creme heeft een heel lichtgroene kleur, die de roodheid in de huid ook enigzins neutraliseert, maar dat is zeer subtiel.

Garnier Perfect blur EUR 12,99
"Blurring" is de trend in huidverzorgingsland, je zult het steeds meer en meer gaan zien in de producten die er uitkomen in de komende maanden. Want wie heeft er nu tijd om maandenlang te smeren met goede verzorgende producten totdat we eindelijk resultaat zien? We willen het liefst een instant resultaat, weg met die vervelende fijne lijntjes en rimpels! Dat kan dus met "blurring" producten, huidverzorgers die de huid optisch lijken glad te strijken, door rimpeltjes en lijntjes op te vullen met siliconen. Niet schrikken trouwens van het woord siliconen, dit zijn veilige opvulmiddelen die totaal niet vettig of te glad zijn. Deze Perfect Blur van Garnier gebruik je dus na jouw dagcreme, alleen op de plaatsen waar je een rimpeltje wilt opvulllen, niet over jouw hele gezicht dus! Wrijf de dikke creme goed uit en wacht een paar seconden, je zult zien dat de huid er direct gladder uit zal zien, de lijntjes zijn opgevuld. Natuurlijk kun je er overheen gewoon nog make-up zoals foundation of concealer gebruiken, die hebben dan ook minder neiging om in de fijne lijntjes te gaan zitten omdat die al opgevuld zijn. Dit is echt iets wat je moet proberen, al blijft het natuurlijk het allerbelangrijkste om de huid ook goed te verzorgen, want 's avonds verdwijnt het effect weer als jij jouw huid reinigt.

Je vindt deze nieuwe producten allemaal in de goed gesorteerde drogisterij, in hun webshop of via Bol.com (ideaal om beautyproducten te bestellen die je al kent). Mijn aanraders zijn zeker de BB cream voor de vette huid en de Biodermal couperose creme!

Welke van deze nieuwe producten spreekt jou het meeste aan? Denk jij dat je ook gaat voor de "Blurring" trend of geloof jij daar niet zo in? Het is echt leuk dit een keer te proberen, wie weet doet het wonderen!

Deel dit artikel
Back to top