Reviews

Max Factor & Dr van der Hoog CC cream - dezelfde naam, totaal verschillende producten

 

Op deze "drugstore" friday is het tijd voor een review van twee producten die je tegenkomt in de drogisterij. Zowel Max Factor als Dr. van der Hoog hebben onlangs een CC cream (colour correcting cream) uitgebracht, een soortgelijk product dus? Hmm...nee, niet bepaald, ondanks dat de producten dezelfde naam hebben zijn ze enorm verschillend. Het brengt mij bij de vraag, wat is nu eigenlijk een CC cream? Lees je even mee?

In dit artikel heb ik jullie het al even uitgelegd, een CC cream is een verzorgende creme die de kleur in het gezicht corrigeert tot een gezonde, frisse teint. Rode plekjes zijn minder zichtbaar, een grauwe kleur verdwijnt en de huid oogt fris en natuurlijk, althans...zo zou het officieel moeten zijn. Maar ja, ieder merk kiest natuurlijk voor een eigen invulling van dit concept, tenslotte ligt de samenstelling van een CC cream niet vast. Dat komt behoorlijk duidelijk naar voren in de versies van Max Factor en Dr. van der Hoog. Waar de versie van Max Factor duidelijk een foundation is, is de versie van Dr. van der Hoog echt meer huidverzorging, ik raak er bijna van in de war. Laat ik ze eerst eens even los van elkaar laten zien....

Max Factor CC Colour correcting cream SPF 10 EUR 13,99 (tube 30 ml) 

Max Factor is natuurlijk bekend van de make-up die zijn verkopen, zij maken geen huidverzorging, al maakt het moederbedrijf van Max Factor wel huidverzorging zoals die van Olaz. In de CC cream vind je daarom zeker goede ingrediënten terug die de huid verzorgen, zoals glycerine, niacinamide, vitamine E en diverse anti-oxidanten. Daar is zeker helemaal niets mis mee, maar door de grote hoeveelheid talk in de CC cream is het naar mijn idee veel meer een make-up product. De talk zorgt voor een zeer matte finish, een goede dekking maar ook een ietwat grauw en grijzig resultaat, tenminste op mijn getinte huid. De drie kleuren die in Nederland worden verkocht zijn erg licht, de donkerste kleur Tanned is voor mij te licht, te rozen en inderdaad te grijzig. Geen goed nieuws voor donkere huidskleuren, wel voor de lichtere huidtypes.
De CC cream is wel prettig in gebruik, hij ruikt lekker fris, smeert goed uit en geeft een egale en duidelijke dekking, de finish is vrij mat en oogt ook wat droog op de huid. Zelf vind ik het echt nodig om een dagcreme te gebruiken onder de CC cream, ik kan deze duidelijk niet als huidverzorging gebruiken. Deze versie van de CC cream is duidelijk meer een make-up product dan een verzorgingsproduct, zeker gezien het resultaat, deze CC cream dekt oneffenheden als een behoorlijk dekkende foundation en geeft een soortgelijke, matte finish. Niets mis mee natuurlijk, zeker niet als je dit effect graag wilt hebben, maar of het nu een CC cream is?

Ingrediëntenlijst:
Cyclopentasiloxane, Aqua, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water, Glycerin, Talc, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Chloride, Niacinamide, Diethylhexyl Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Cera, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Juice, Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Extract, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Methicone, Panthenol, Benzyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Aluminium Hydroxide, Allantoin, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Cyclotetrasiloxane, Sodium Benzoate, Citric Acid, Trideceth-9, Parfum, Bisabolol, Hexyl Cinnamal, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool, [+/- CI 77891, +/- CI 77489, +/- CI 77491, +/- CI 77499]

Max Factor CC cream 40 Fair, 50 Natural en 75 Tanned


Dr. Van der Hoog CC Cream SPF 25 EUR 12,99  (tube 50 ml) 

Nee, dan de CC Cream van Dr. van der Hoog! Die is toch beduidend anders en dat is eigenlijk ook wel weer logisch, dr. van der Hoog is een (Nederlands) huidverzorgingsmerk dat we allemaal kennen van de leuke maskertjes en betaalbare, uitgebreide huidverzorgingslijnen. No nonsense huidverzorging met een eenvoudige uitstraling, die een prima resultaat geven naar mijn idee. Maar hoe zit het met de CC cream? Is dat ook een fijn product? Ja, eigenlijk wel, dr. van der Hoog omschrijft deze CC cream als een gekleurde dagcreme die de huid egaliseert, verzorgt en beschermt met SPF25 tegen invloeden van buitenaf. En dat is precies wat de CC cream doet, het is een prima verzorgende dagcreme die de huid enigzins egaliseert en goed beschermt. 
Voor mijn huid werkt de CC cream prima verzorgend, de creme is fris en smeert goed uit, de dekking laat echter echt wel wat te wensen over, althans...de dekking is zeker niet te vergelijken met een foundation, zeker geen dekkende foundation. De dekking is minimaal, het effect is niet mooi en egaal, maar eerder en beetje streperig en vooral erg glanzend. Nu hou ik wel van een beetje glans, maar de glans van deze CC cream is net iets teveel van het goede, ik voel de dringende behoefte om het effect met wat poeder wat te verminderen. Dat kan ook prima! De formule is verder wel prettig op mijn huid, ik heb de CC cream een aantal dagen gedragen en ik vind het vooral opvallend dat de CC cream niet meer gaat glanzen aan het einde van dag, de glans blijft stabiel. De kleuren zijn trouwens opvallend donker, de medium kleur is voor mij zelfs al te donker, goed nieuws voor donkere huidskleuren, minder goed nieuws voor lichtere typjes.


Dr. van der Hoog CC cream light, medium en dark


Het resultaat
Op naar de test, ik begin met een foto zonder gezichtsmake-up, waarna ik de twee CC creams laat zien, eerst van een afstandje en daarna dichterbij.

voor de CC creams, zonder gezichtsmake-up

Max Factor CC Cream SPF 10 75 Tanned

detail Max Factor CC Cream SPF 10 75 Tanned

Dr. van der Hoog CC Cream SPF 25 medium

Conclusie:
Qua kleuren kan ik bij beide CC Creams niet echt mijn perfecte match vinden, de Max Factor is echt te grijzig en maakt mijn gezicht grauw en de medium van Dr. van der Hoog is te donker. De lichtere kleur is juist weer iets te licht, een mix zou goed kunnen zijn. Maar goed, dat is ook niet zo belangrijk, omdat ik beide producten zelf niet zou gaan gebruiken. 
Ik vind de dekking van de CC cream van Max Factor iets te heftig, ik wil niet zoveel verbergen en hou toch wat minder van de matte finish, die soms wat naar het onnatuurlijke neigt. Maar ik weet ook dat er veel meiden en vrouwen juist graag een goede dekking willen, dan ben je met de CC cream van Max Factor wel weer prima uit. Het is een mooie mix tussen verzorgende bestanddelen en een dekkende make-up, als je jouw perfecte kleur vindt dan heb je er zeker een goede foundation aan.
Hou je juist niet van een dekkende foundation maar wil je liever een gekleurde dagcreme? Dan is de CC cream van dr. van der Hoog meer iets voor jou, zeker als je ook prijs stelt op een goede verzorging en bescherming tegen de zon. 

Zo heeft elk van de CC creams hun eigen voor- en nadelen, Dr. van der Hoog geeft geen geweldige en mooie dekking, maar is er wel in donkere kleuren en Max Factor is juist prachtig dekkend, maar heeft de neiging om wat onnatuurlijk te ogen. Je moet ook zeker goed naar het kleurengamma kijken, Max Factor heeft drie vrij lichte kleuren en dr. Van de Hoog juist drie vrij donkere kleuren. Wat zou mijn favoriet zijn? Hmm...ik zeg none of the above, ik kies dan liever voor de CC cream van Clinique (review) in de kleur Medium Deep, die finish en dekking is mooi en het is mijn kleur, toch wel handiger!
Oh ja, de dr. van de Hoog CC cream is natuurlijk wel een betere koop, meer inhoud en een lagere prijs.

boven dr. van der Hoog en onder Max Factor, die je dat dr. van der Hoog niet egaal uitsmeert en dekt? Daar moet je veel meer moeite voor doen!

v.l.n.r. zonder make-up, met Max Factor CC cream en met dr. van der Hoog CC cream

Heb jij al een CC cream getest? Wat lijkt jouw de beste van de twee die ik in dit artikel bespreek, die van Max Factor of van dr. van der Hoog? Of kies je toch liever een andere, net als ik?

Deel dit artikel
Back to top