Blogs & Editorial

Editorial - (don't) fake it until you make it

Weten jullie dat ik een bijzondere afwijking heb? Ik heb nl. een bijzonder goed oog voor het spotten van fake items! Of het nu gaat om een meisje dat op straat nep-UGG's draagt of iemand die ik in de buurtwinkel tegenkom met een "Gucci" tas of de fake MAC Viva Glam Gaga lipstick op Marktplaats. En oh....wat kan ik er slecht tegen, voor mij geen fake!

Ik snap heel goed dat "echte" producten heel duur kunnen zijn en ik begrijp natuurlijk ook dat jonge meiden best graag echte UGG's, Louis Vuitton tassen, MAC Riri Woo lipstick of Kenzo trui willen hebben maar dit niet zomaar kunnen betalen. En ik begrijp heel goed dat je dan op zoek gaat naar een betaalbaar alternatief, dat is toch ook helemaal prima. Maar neem je toevlucht niet tot slecht gemaakte fake items! Kies dan liever voor goed gemaakte lookalikes van normale kwaliteit, zoals je dit ziet bij winkels als Zara, Mango of Top shop (om maar wat te noemen).

Wat is nu eigenlijk het verschil? Een lookalike is een product dat heel erg lijkt op het origineel (bijvoorbeeld een Chanel tas) maar waarop geen merknaam te zien is en het wordt ook niet verkocht als een "Chanel", maar simpelweg als een gewatteerd handtasje met ketting. Haha...dat lijkt natuurlijk als twee druppels water, maar het is geen echt Chanel tasje. Hoeft ook niet, een mooie, goed gemaakte lookalike is minstens net zo leuk en vaak heel wat goedkoper. Dat in tegenstelling tot een nep-item, meestal zijn dat slecht gemaakte kopietjes van het origineel met daarop de merknaam, meestal zeer prominent in beeld. 

Wat ik er zo vervelend aan vind, is dat het vaak niet eens bestaande producten zijn die perfect worden nagemaakt (inclusief hoge kwaliteit) maar dat het gaat om spuuglelijke "ontwerpen" waar de ontwerpers zich vreselijk voor zouden schamen. Toevallig zag ik deze week weer zo'n jongen lopen met een schoudertasje van Armani....het stond er volgens mij 20 keer op en ik weet 1000 % zeker dat Giorgio Armani nooit in zijn leven zo'n lelijk tasje heeft ontworpen. 

Goed, dit gaat dan over kleding en accessoires, ze zijn dan misschien wel lelijk, slecht voor jouw voeten (scheve UGG's) en je weet niet waar ze vandaan komen, maar echt gevaarlijk zullen ze niet zijn. Dat is toch weer anders met nep make-up, want daar is tegenwoordig ook een levendige handel in. Gisteren deelde ik een linkje op Twitter van een vreselijke online winkel in China, waarin ze lelijkste MAC make-up verkochten, uiteraard allemaal helemaal nep. Natuurlijk zie ik dat meteen, net zoals een andere MAC fan  of liefhebber, maar niet iedereen zou dat spotten denk ik. Tja, daar maken dan nare mensen weer misbruik van. Zij kopen een lading "MAC" blushes op en verkopen ze op Marktplaats.


dit zijn dus nep producten, er zijn maar twee kleuren MAC Viva Glam Gaga uitgekomen en geen 20....daarnaast gaat er van de opbrengst van deze lipsticks natuurlijk geen cent naar het MAC AIDS fund....

Mijn tip : koop nooit bewust nep make-up ook al ziet het er best leuk uit en is het lekker goedkoop, want je weet niet of het wel veilig is om te gebruiken. Er kunnen zeer irriterende ingrediënten in zitten, tenslotte worden dit soort producten niet gecontroleerd door de instanties, het is een schimmige wereld! Wil je toch graag online make-up kopen via Ebay of Marktplaats, verdiep je dan eerst goed in de producten en kijk kritisch naar wat er aangeboden wordt. Er worden nl. heus wel "echte" producten verkocht, maar dat zijn meestal mensen die een bepaald product verkopen omdat het niet zo mooi staat of omdat ze teveel make-up hebben, het kan wel, maar je weet wat ze zeggen : als het te goed lijkt om waar te zijn, dan is het meestal niet waar!

Nu maar hopen dat alle nep producten vandaag van Marktplaats afwaaien! Code rood wat mij betreft! Doen jullie het rustig aan vandaag, thuisblijven is het advies begreep ik zojuist van het KNMI!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top