Reviews

Debbie's favorieten - mijn neutrale MAC oogschaduwpalette

Enkele keren per week vind je een kort en krachtig artikel online over mijn persoonlijke favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil het graag met jullie delen. Vandaag deel ik mijn meest favoriete MAC neutrale oogschaduwtinten met jullie in mijn "custom made" palette....

In de loop der jaren heb ik heel wat MAC oogschaduws bij elkaar "gespaard", zowel losse oogschaduws, de bekende quads, mooie palettes en ook de zgn. Pro palette refill pans (EUR 13,00 per stuk 1,5 gram), ofwel de losse oogschaduws die je kunt verpakken in de pro palettes van MAC. Dit zijn losse, metalen pannetjes met oogschaduw erin, je moet ze dus zelf in een palette doen (dat koop je dan ook bij MAC) zoals ik hieronder heb gedaan....haha, zien jullie dat het helemaal geen MAC palette is? Het is een Z-palette (komt bij www.promakeupstore.com vandaan, een Nederlandse webshop waar deze Zebra versie EUR 25,35 kost, Boozyshop verkoopt ze ook), dat geen insert heeft waardoor je er meer oogschaduws in kwijt kunt (en eventueel ook andere producten). Kijk even mee naar mijn meest gebruikte MAC oogschaduws:

 1. Grain
 2. Sumptuous olive
 3. Wedge
 4. Print
 5. Ricepaper
 6. Texture
 7. Brule
 8. Dazzlelight
 9. Satin Taupe
 10. Naked lunch
 11. Gleam
 12. Mythology
 13. Phloof!
 14. All that glitters
 15. Mulch
 16. Romp
 17. Bronze
 18. Charcoal brown
 19. Symmetry
 20. Nylon
 21. Soba
 22. Retrospeck
 23. Twinks
 24. Club
 25. Brown down

v.l.n.r. Grain, Sumptuous olive, Wedge, Print & Ricepaper

v.l.n.r. Texture, Brule, Dazzlelight, Satin taupe & Naked lunch

v.l.n.r. Gleam, Mythology, Phloof!, All that glitters & Mulch

v.l.n.r. Romp, Bronze, Charcoal brown, Symmetry & Nylon

v.l.n.r. Soba, Retrospeck, Twinks, Club & Brown down

Dit zijn de kleuren van MAC die ik vrijwel dagelijks wel gebruik, natuurlijk niet allemaal en sommige echt veel vaker dan anderen, maar het zijn perfecte kleuren om te combineren met andere producten. Zo is Ricepaper een prachtige kleur onder mijn wenkbrauwen, is Wedge of Symmetry een mooie, neutrale kleur voor in de arcadeboog en gebruik ik Retrospeck vaak in de binnenste ooghoek. Mijn favoriete kleuren zijn zeker Satin Taupe en Naked lunch, iets wat jullie al vaker van mij hebben gehoord!
Het gekke is dat ik bij het maken van een look, soms vergeet dat ik ook één van deze kleuren heb gebruikt, het gaat zo onnadenkend eigenlijk. Dit palette ligt al heel lang in mijn badkamerkast, kleuren raken weleens op of worden vervangen door een andere tint, maar deze kleuren zullen waarschijnlijk nog lang tot mijn favorieten blijven behoren.
Sommige oogschaduwkleuren heb ik al een paar jaar geleden gekocht, niet alle kleuren zijn nog te koop denk ik, maar een aantal van de mooiste kleuren zijn gewoon nog steeds te koop. 

De losse MAC oogschaduws koop je bij alle MAC verkooppunten, ze kosten dus EUR 13,00 per stuk en worden ook verkocht via de online shop van MAC (www.maccosmetics.nl). Om de oogschaduws in te doen zijn er verschillende lege palettes te koop, in de online shop zijn er veel uitverkocht, maar natuurlijk kun je ook gewoon even langsgaan bij de MAC counter. Dit zijn de prijzen:

Heb jij ook oogschaduws van MAC? Welke zijn jouw favoriete kleuren? Heb je nog vragen over mijn MAC neutrals oogschaduwpalette, laat het mij dan zeker weten!
Deel dit artikel
Back to top