Blogs & Editorial

Debbie's favorieten - geurkaarsen overal in huis

Enkele keren per week vind je een kort en krachtig artikel online over mijn persoonlijke favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil het graag met jullie delen. Vandaag deel ik mijn favoriete geurkaarsen van dit moment met jullie, daar ben ik echt verslaafd aan!

deze geurkaars brandde vandaag bij mij Diptyque 34 BLVD (EUR 61,00), die koop je bij Skins (en in hun webshop), ernaast staat de fruitige Cire trudon Mérida by Arquiste (EUR 70,00 via Celeste parfums)
Wat zijn het?
Geurkaarsen zijn kaarsen die tijdens het branden een fijne, subtiele geur afgeven aan de omgeving waarin ze staan. Sommige geurkaarsen ruiken zonder dat ze aanstaan/branden al behoorlijk sterk, iets wat je vooral zult ruiken als je ze neerzet in een kleine kamer. Nu heb ik een vrij grote woonkamer, dus ik moet wel echt een sterke geurkaars branden omdat je de geur anders niet goed ruikt, dat is ook de reden dat ik kies voor kwalitatief hoogstaande geurkaarsen, die geven echt meer geur af. De kaarsen van Diptyque zijn een goed voorbeeld, deze hoef ik soms maar een uurtje te branden en dan al ruikt het hele huis naar de zalige Baies, ze zijn dus zelfs behoorlijk zuinig in gebruik. Ik doe dan ook best een hele tijd met een grote kaars, normaal hebben kaarsen van het formaat van een Diptyque kaars 40 tot 50 branduren, maar in de praktijk is het vaak veel langer.
mijn nieuwe aanwinst voor de feestdagen, de Cire Trudon Melchior, een prachtige kaars die ruikt naar mirre en benzoin, de geur is geïnspireerd door één van de drie Koningen (EUR 70,00 bij Celeste Parfums)
Waar gebruik ik ze voor?
Vooral om mijn huiskamer (c.q. kantoor) te voorzien van een fijne geur, soms is dat een frisse, eetlustopwekkende geur zoals Lime Basil & Mandarin van Jo Malone (fijn voordat we gaan eten), soms is het een hele warme, comfortabele geur (tijdens een koude herfst- of winteravond) en soms is het een geur die past bij de tijd van het jaar (Diptyque mimosa in de lente of Foincoupé in de zomer). Ik neem op reis meestal ook een geurkaarsje mee, meestal in een speciaal travel formaat, dat is echt ideaal voor muf ruikende hotelkamers of appartementen, wie heeft het niet eens meegemaakt? Dat probleem heb ik nu niet meer, ik steek even een geurkaarsje aan en binnen no time is de kleine kamer omgetoverd in een home away from home.
Ik word ook regelmatig verwend door lieve PR mensen, die weten dat ik gek ben op geurkaarsen. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag de stoere Eau noire van Christian Dior, helaas kun je die niet in Nederland kopen. En er achter zie je de Neroli Portofino kaars van Tom Ford die ook niet meer gemaakt wordt, ik durf hem niet te branden en hij ruikt zo ook al heerlijk!
Waarom vind ik ze zo fijn?
Omdat ze mijn huis omtoveren in een heerlijk geurende, comfortabele leefomgeving! Net zoals je een parfum kiest bij een gelegenheid of passend bij een jaargetijde, zo kun je de geur in huis ook aanpassen en dat is erg fijn. Soms heb ik zin in iets zoets, dan juist weer aan iets fris of kruidigs, net hoe mijn bui is. Ik vind het daarnaast ook erg gezellig staan, zo'n mooie brandende kaars in een prachtig glas, het geeft mij een heerlijk gevoel.
de allernieuwste aanwinst is een heerlijke set travel candles van Jo Malone met o.a. de English Pear & Freesia, deze zacht-zoete Sweet Almond & Macaroon en kerstachtige Pine & Eucalyptus. Dit setje heb ik besteld via Selfridges, maar komt ook naar de Jo Malone boutique in De Bijenkorf in Den Haag

Waar koop je ze?
Geurkaarsen kun je zelfs in de supermarkt kopen, maar ik, als verwende beautyblogger, ga uiteraard voor de meer exclusieve geurkaarsen die je in de niche parfumeriezaken en grote warenhuizen kunt vinden. Toch is er niets mis met de goedkopere geurkaarsen, daar kunnen zelfs hele fijne tussen zitten, al heb ik in het verleden ook weleens de plank misgeslagen. Dan rook je zo'n geurkaars amper of kreeg ik er brandende, geïrriteerde ogen van, maar dat zijn echt uitzonderingen. 
Ik koop mijn geurkaarsen het liefst van merken zoals Diptyque, Jo Malone, Cire Trudon of Memo Paris, maar er staan ongeveer nog 25 andere op mijn "ooit nog proberen lijstje". Daarop staat trouwens ook een reuzekaars van Jo Malone....die weegt 2,5 kilo en kost maar liefst EUR 300,00! Nu nog even bedenken in welke geur ik die zou willen hebben, Pomegranate noir waarschijnlijk, maar of die er ooit komt?
heerlijk avondje, Pomegranate Noir van Jo Malone brandt en ik eet granaatappelpitjes, liefde! Op de achtergrond staat de heerlijke Genevrier van Diptyque
Brand jij ook weleens een geurkaars? Welke vind jij het fijnste op dit moment? Heb je nog vragen over mijn favoriete geurkaarsen, laat het mij dan zeker weten!
Deel dit artikel
Back to top